fbpx

Het motorseizoen is voor de meeste van ons al enige tijd voorbij en omdat 2020 ten einde komt is een opsomming van de hardlopers van het afgelopen jaar op zijn plaats. Ter vergelijking vertelde onze Bram welke zogeheten no-brainers aan de top van 2019 stonden. 

We trappen af met de 10de plek in de top 10 best verkochte motorhelmen uit 2020.

Op de 10e plaats: FF800 Storm

De LS2 FF800 Storm is een super strakke integraalhelm die boven alle verwachten heen stijgt. Hij voldoet aan veel eisen van de sportievere motorrijder en dat voor een prikkie! Het zonnevizier, drie afsluitbare ventilatiepoorten, quick-release sluiting en pinlock voorbereiding maken de FF800 een goede optie voor de motorrijder met een budget.

De 9e plaats: HJC C70

De HJC C70 is een allemansvriend en technisch gezien gelijk aan de IS-17, maar dan goedkoper. De HJC C70 is populair, maar je kunt hem gelukkig met diverse printen kopen en verder customizen met verschillende vizieren. Zo maak je jouw helm helemaal eigen en val je toch op tussen de rest. 

De 8e plaats: Scorpion EXO-1400 air carbon solid

Wil je echt de blits maken dan is deze carbon EXO-1400 van Scorpion een onderdeel van je outfit. Dat carbon er goed uitziet, is natuurlijk mooi meegenomen. Maar waar het echt om draait bij deze helm is het gewicht. De EXO-1400 air carbon weegt namelijk slechts 1250 gram, less is more. De EXO-1400 carbon staat op nummer 8 in de lijst van de meest verkochte motorhelmen van 2020.

De 7e plaats: Shoei GT-Air II

Met een Shoei helm zit je eigenlijk altijd goed. Het is dan ook meer dan logisch dat je dit merk meermalig terug ziet komen in deze top 10 van motorhelmen. De GT-Air II is volledig opgebouwd met premium onderdelen. De vernieuwde helmschaal gevormd uit een licht glasvezel composiet zorgt voor stabiliteit op een brede range aan motoren. Alhoewel hij gezakt is van de 4de naar de 7de positie ten opzichte van vorig jaar blijft de GT-Air II één van de best verkochte integraal helmen op de markt. 

De 6e plaats: Scorpion EXO-920 Solid

We betreden het territorium van de systeemhelm. Bij de EXO-920 zul je echter goed moeten kijken om te zien of je geen integraalhelm in handen hebt. 
De EXO-920 valt in de smaak bij een breed publiek, van nakedbike tot tour-rijders. De helm is makkelijk bedienbaar en geschikt voor het hele jaar door. Dit in combinatie met een scherpe prijs, maakt hem een logische keuze voor veel motorrijders.

De 5e plaats: Scorpion Exo-tech solid

De EXO-TECH is de grotere broer van de EXO-920 en stond ook vorig jaar in de top 10. Ook bij deze helm kan het kinstuk volledig naar de achterkant van de helm worden gedraaid. Hierdoor kun je op hogere snelheden toch open rijden. Je ogen blijven daarbij beschermd tegen insecten en vuil. Standaard is de Scorpion EXO-TECH voorzien van een zonnevizier en pinlock. Genoeg features om de 5e plaatst in de lijst van meest verkochte motorhelmen in 2020 te bemachtigen.

De 4e plaats: Roof Boxer v8 full black

Teruggezakt van de eerste plaatst, vinden we de Roof Boxer in 2020 op de derde plek van meest verkochte motorhelmen. De Boxer is een icoon geworden op de Nederlandse wegen en is razend populair bij de stedelijke rijders, van pizzabezorgers tot de fervent tourrijder. De Roof Boxer valt op naast andere helmen, zijn opvallende look is dan ook grootste reden van zijn succes. De Roof Boxer is in diverse kleuren te verkrijgen, maar veruit het populairst in het zwart. Wat je mening over deze helm ook is, over zijn succes valt niet te twisten.

De 3e plaats: Shoei Neotec II

De Shoei Neotec II is bij uitstek dé premium systeemhelm en is ongekend populair bij de tour en sport-tour rijders. Relatief stil, stabiele aerodynamica, een breed gezichtsveld, een lichte glasvezel buitenschaal, communicatie voorbereiding en uiteraard de mogelijkheid tot personal fitting. Echt lastig om de populariteit van deze helm te determineren is het niet.

De 2e plaats: HJC I90

Dat de HJC I90 hoog scoort is niet gek. De helm behoort tot de middenklassen en biedt een hoop functionaliteit tegen een scherpe prijs. Als opvolger van de HJC IS-MAX II, is hij verder verfijnd en beschikt hij over alle benodigdheden. De HJC I90 kan gedragen worden op diverse motoren en valt daardoor in de smaak bij een breed publiek.

Op nummer 1: HJC I70

De HJC IS-17 is jarenlang reuze populair geweest. Een opvolger van deze helm maken is niet gemakkelijk en HJC heeft daar dan ook 6 jaar de tijd voor genomen. Toch kunnen we concluderen dat HJC er met de I70 weer in is geslaagd om een succesvolle helm op de markt te brengen. Dat de HJC I70 op de eerste plek van de lijst van populairste motorhelmen in 2020 staat bevestigd dat alleen maar. De HJC I70 biedt alles wat je van een helm kan verlangen. Van een intern zonnevizier en diverse printen tot aan een zeer goede veiligheidsrating, allemaal tegen een scherpe prijs. Wat ons betreft is het dan ook meer dan terecht dat de HJC I70 het dit jaar zo goed heeft gedaan.

Dit jaar gaat HJC er vandoor met twee van de drie podiumplekken, met de HJC I70 als absolute winnaar. We zijn benieuwd naar jullie mening over deze lijst, staat jullie favoriet er in?

Ben jij opzoek naar een nieuwe helm en wil je deze top 10 motorhelmen in het echt bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels

 

Davey de Lange


Davey is onze sociale boy. Avontuurlijk en vol energie waarbij zijn motorkilometers vooral in Azië zijn opgedaan. Als dat maar goed gaat, want tegenwoordig maakt hij ook de Nederlandse wegen onveilig op zijn Kawasaki Z750.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.