Jawel we zitten middenin de koude, natte, Nederlandse winter van 2019/2020. Het onbevreesde clubje motorrijders die de winter doorrijdt zal waarschijnlijk weer vragen welk merk inlegkruisje ik prefereer. Al tranen wegvegend door deze gemene opmerkingen zette ik vanochtend de verwarming in de auto een half graadje lager en besloot ik toch te starten aan een verse blog.

Medio december vliegen de eindejaarslijstjes je om de oren en wie ben ik om niet wat olie op het vuur te gooien. Daarom bij deze de top 10 best verkochte motorhelmen in 2019.

Op de 10e plaats: Exo-combat

Het opvallende militaire ontwerp van de Exo-combat heeft het er ook dit jaar weer goed vanaf gebracht en heeft de top 10 motorhelmen nipt weten te halen. De helm is verkrijgbaar in een scala aan kleurstellingen en ook het mondstuk is te verwisselen met de grafische skull variant van Scorpion.

De 9e plaats: Exo-510 air

Een schappelijke prijs voor een integraalhelm met de nodige opties. Een geïntegreerd zonnevizier, bijgeleverde pinlock en meerder leuke grafische ontwerpen, het is zeker geen verassing de 510 AIR terug te vinden in onze top 10. 

De 8e plaats: Scorpion Exo-1400 air carbon solid

Dit is de grote broer van de nummer 9 in deze top tien namelijk de 510 Air. Wil je echt de bits maken dan is één van de twee bare carbon versies een must. Dit hebben veel van jullie, waaronder ikzelf, ten harte genomen. Zoveel zelfs dat de Exo 1400 carbon een nummer acht plek heeft weten te bemachtigen in deze lijst.

De 7e plaats: LS2 FF399 Vailant Noir

De eerste echte systeemhelm in onze top 10. De eerste van velen, en niet zonder reden. De LS2 FF399 biedt een volledige motorhelm voor een net iets mooier prijskaartje dan zijn concurrentie.  Dat men van de “kleur” zwart houdt wordt ook hier duidelijk, daar deze kleurstelling met kop en schouders boven zijn grafische varianten uitsteekt.

De 6e plaats: HJC i70

De HJC i70 is de opvolger van zijn ongekend populaire voorganger, de IS-17. Deze zeer versatiele en betaalbare integraalhelm is van alle gemakken voorzien van een intern zonnevizier tot een breed scala aan ontwerpen en niet te vergeten een zeer goede veiligheidsrating.

De 5e plaats: Shoei GT-Air II. Best verkochte integraalhelm 2019

Ook deze helm is opvolger van een populaire voorganger. De GT-Air II is op alle vlakken als premium tourhelm te bestempelen. De vernieuwde helmschaal gevormd uit een licht glasvezel composiet zorgt voor stabiliteit op een brede range aan motoren. Ook niet onbelangrijk om te vernoemen is de mogelijkheid om deze helm te personal fitten. Alhoewel er een viertal helmen de GT-Air voorbijstreven is het met zijn 5e plaats de best verkochte integraal helm.

De 4e plaats: Exo-920 Solid

We betreden nu toch echt het territorium van de systeemhelm, een duidelijke favoriet van vele motorrijders. Bij de exo-920 zul je echter goed moeten kijken om te zien of je geen integraalhelm in handen hebt. Hij heeft veel weg van de eerder genoemde exo-510, zowel qua materiaalgebruik as functionaliteiten. 

De 3e plaats: Exo-tech solid

De exo-tech is de grotere broer van de exo-920 en directe concurrentie van de LS2 FF399 Vailant. Ook bij deze helm kan het kinstuk volledig naar de achterkant van de helm worden gedraaid waardoor het vangen van wind 

De 2e plaats: Shoei Neotec II

De Shoei neotec II is de premium systeemhelm bij uitstek en is ongekend populair bij de tour en sport-tour rijders. Relatief stil, stabiele aerodynamica, een breed gezichtsveld, een lichte glasvezel buitenschaal, communicatie voorbereiding en uiteraard de mogelijkheid tot personal fitting. Echt lastig om de populariteit van deze helm te determineren is het niet. 

Op nummer 1: Roof Boxer v8 full black

Van pizzabezorgers tot de fervend tourrijder, de Roof Boxer is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Een extreem andere look dan de gemiddelde helm is het grootste onderdeel van zijn succes. Volledig zwart uitgevoerd is deze helm het meest populair (geef men eens ongelijk).

Best verkochte Jethelm

De jethelmen blijven een stapje achter op de integraal- en systeemhelmen wat betreft aantallen. Genoeg in ieder geval om net buiten de top 10 te vallen. De 11e plaats op de lijst behoort tot de meest gewilde Jethelm van allen namelijk de Shoei J.O. 

Deze top 10 motorhelmen zijn uiteraard ook te bewonderen in onze superstores. Geneer je niet om een keer langs te komen voor een verse kop koffie en gelijk gestemde motorliefhebbers.