Na de top 10 dames jeans continueren we met de top 10 best verkochte heren motorjeans van 2019. Net zoals bij de damesjeans zijn de herenjeans razend populair en komen er steeds meer motorjeans bij in onze collectie. Ik ga in dit blog dieper in deze top 10 en onthul waarom deze casual stukken denim als warme broodjes over de toonbank gaan. Door de ruime keus aan jeans zie je wellicht door de bomen het bos weer en kan je jouw perfect heren motorjeans toevoegen aan je eigen collectie.


1. REV’IT! Philly 2

Onze bestseller is de Philly 2 van het toonaangevende merk van eigen bodem: REV’IT!. Maar waarom?

Deze jeans combineert alles wat je van een motorbroek verwacht met een comfortabele regular fit pasvorm. Verkrijgbaar in een drietal kleuren is de Philly 2 een top notch casual spijkerbroek voor op de motor en daarnaast. Zoals je van REV’IT! gewend bent is ook deze motorjeans vervaardigd uit een 12.5oz denim verweven met slijtvast Cordura. Op de knieën en het zitvlak biedt hij extra bescherming door het hittebestendige en slijtvaste PWR-shield. En op de knieën zijn zeer strategisch SeeSmart knieprotectoren geplaatst.

In geval van warm weer zorgt het Coolmax-element voor de nodige verkoeling door de vochtafvoerende werking. Net als een normale spijkerbroek is de Philly 2 voorzien van vijf steekvakken. Dat tezamen met de mechanische stretch wat zorgt voor een comfortabele rit is genoeg om over naar huis te schrijven. Go REV’IT!

 

2. Bowtex Essential Legging

Stiekem is de Bowtex legging geen motorjeans, maar als je je eigen spijkerbroek er overheen draagt heb je praktisch gezien hetzelfde concept als normale motorjeans.

De Bowtex Essential motorlegging geeft jou de vrijheid om met elke willekeurige broek op de motor te stappen. De Bowtex motorlegging draag je onder je broek waarmee die dezelfde bescherming biedt als de meeste motorjeans. De samenstelling bestaat uit Elastaan als basislaag en Kevlar verstevigingen op de knieën, heupen en het zitvlak. Upgraden met knieprotectie zijn bij deze leggings ook mogelijk. Door de stretchlaag en elastische heupband en banden op de kuiten is die unisex te dragen en onzichtbaar onder je normale kleding.

Unisex en uiterst betaalbare motorlegging met prima protectie en een ademend vermogen voor de zomerdagen!

 

3. Macna Revelin 

Meest betaalbare traditionele motorjeans met een regular fit pasvorm van het Nederlandse label.

Het stretch denim heeft een lichte wassing en de knieën, het zitvlak en heupen beschikken over een slijtvaste Kevlar laag. Op het gebied van bescherming doen de Betac CE level 1 protectoren op de knieën er nog een schepje bovenop. Heupprotectoren zijn optioneel, maar zeker aan te raden.

Basic broek voor bijvoorbeeld de beginnende motorrijder voor een zeer schappelijke prijs!

4. John Doe Stroker Cargo

De John Doe Cargo Storker combineert een stoere cargo look met volledig XTM Fiber bescherming. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank en staan dan ook op nummer 4 van de lijst.

De Stroker heeft een comfortabele pasvorm doordat de broek een wijdere pasvorm aan de bovenkant heeft. Grote zakken aan de zijkant geeft de Stroker een robuust uiterlijk en biedt je daarbij extra opbergmogelijkheden. Net als de motorspijkerbroeken van John Doe heeft deze Cargo Stroker een volledige Dupont XTM Fiber voering waarmee je benen volledig beschermd zijn. De waterafstotende behandeling zorgt ervoor dat regenwater direct van de broek af loopt.

Voor velen naked-bikers en cafe-racer rijders een absolute must-have item voor in hun motorkledingkast!

5. John Doe Ironhead XTM

De Ironhead XTM is één van de vele hoogwaardige raw denim parels van John Doe met een slim fit pasvorm. Ze volgen de huidige vrijetijdskledingmode.

De John Doe Ironhead verzekert je van de meest complete bescherming die motorjeans kunnen bieden, terwijl je in een modieuze slim fit jeans op de motor stapt. De broek is volledig gevoerd met kevlar wat bij een glijpartij bijzonder goed van pas komt. Ook heeft die een waterafstotende coating wat fijn is bij een onverwachtse regenbui. Dat maakt de Iron Head naast zomerse dagen ook ideaal voor mid-season omstandigheden. Hij is vervaardigd uit een raw denim en de binnenkant is afgewerkt met 100% Dupont Kevlar voering voor maximale slijtvastheid. De meshvoering zorgt voor extra draagcomfort en ventilatie.

Een onmisbaar item in de garderobe van de motorrijder als je het mij vraagt!

 

6. Grand Canyon Hornet

Weer een betaalbare motorjeans.. maar dan met een slim fit pasvorm en bijgeleverde protectie. Win-win!

Deze Aramide jeans heeft een slim fit pasvorm en is gemaakt van stretch denim wat resulteert tot voldoende bewegingsvrijheid. Zoals we gewend zijn van Grand Canyon heeft de Hornet een scherpe prijs-kwaliteit verhouding en ben je voor een betaalbare prijs voorzien van motorjeans mét knieprotectoren.

 

7. REV’IT! Brentwood

Weer zo’n parel van REV’IT!. Maar dit keer een slim fit motorjeans die het erg goed doet onder de jongere motorrijders. De Brentwood behoort tot de strakst vallende jeans van REV’IT!. Logischerwijs staat deze dan ook in de top 10 motorjeans.

De Brentwood is niet voor niets nummer 7, de jeans is voorzien van slijtvast Cordura en moderne SeeSmart protectoren. En ook hier vormt de basis 12.5 Oz denim die over het geheel is verstevigd met slijtvast Cordura. Op kritieke delen is die voorzien van PWR-Shield voor extra slijtvastheid rond het zitvlak, de heupen en knieën.

 

8. REV’IT! Lombard 2

En de award winning REV’IT! Lombard 2 is nummer 8 op de top 10 motorjeans lijst. Deze motorjeans is nauwelijks te onderscheiden van normale jeans die je koopt in de winkel.

De stiknaden op de knieën zijn verdwenen en hij is verkrijgbaar in een toffe grijze wassing. Comfortabel en tegelijkertijd in stijl op de motor stappen gingen nog nooit zo goed samen. Zoals we REV’IT! kennen is ook deze jeans vervaardigd uit een slijtvast 12.5 OZ Cordura denim. Slijtvast door de gehele broek. De buitenste stiknaden worden driedubbel gestikt voor extra veiligheid. De dunne Cordura denim buitenlaag maakt de Lombard 2 een uitstekende broek om ook in de zomer te kunnen dragen.

Verder is de Lombard 2 vergelijkbaar qua eigenschappen met REV’IT! motorjeans nummer 1 en 3, en daar is overduidelijk he-le-maal niks mis mee.

9. Macna Individi

De Macna Individi motorjeans is alles behalve basic. Macna heeft zijn inspiratie namelijk opgedaan vanuit de bikerscene!

De stretchpanelen zorgen voor de stoere looks en voor extra draagcomfort van deze slim fit motorjeans. Combineer de Individi jeans met een stoer bikerjacket voor de complete look. Je draagt deze jeans net zo prettig naast, als op de motor aangezien het aanvoelt als normale jeans. Hij is vervaardigd uit een lichte denimstof die voorzien is van de nodige stretch voor een aangename pasvorm. Op de cruciale delen is hij uitgevoerd met slijtvaste Kevlar panelen rondom de knieën, heupen en het zitvlak. Een feature die je niet vaak terugziet zijn de knieprotectoren die je via de buitenkant uitneembaar zijn.

Dat de inspiratiebron afkomstig is uit de bikerscene zegt niet dat deze verkeerd zou staan onder een sportief jasje. De Macna Individi is van alle markten thuis!

 

10. Alpinestars Copper Out V2

Dit is qua jeans één van de regular fit paradepaardjes van Alpinestars met reflectiedetails voor meer zichtbaarheid.

De Alpinestars Copper Out v2 is een donkerblauwe broek opgemaakt uit aramide en voorzien van Bio-Flex protectoren op de impactpunten. In eerste instantie kan je van deze regular fit jeans niet zien dat het een motorbroek is. Voor de perfecte casual motoroutfit hoef je dus niet langer te zoeken.