Als je denkt aan motorkleding zijn motorjeans misschien wel één van de eerste dingen waar je aan denkt. Ze zijn niet meer weg te denken omdat het voor zomeromstandigheden matcht met zo goed als alle motorkleding. Ook uit de cijfers van 2019 zien we weer een stijgende lijn in de verkoop van damesjeans. Maar over welke jeans gaat dat en waarom zijn ze zo populair? Dat zijn de hamvragen waar we op gaan inzoomen in de top 10 best verkochte dames motorjeans van 2019.


1. Bull-It Fury motorlegging II

De Bull-It Fury 1 en 2 zijn zo goed als identiek. Alleen heeft deel 2 lengtematen voor de langere dames en de voorganger is beschikbaar in twee kleuren. Waar ooit Fury part one bestseller was, heeft part two de vlag overgenomen!

De Bull-It Fury’s zijn dames motorleggings en heeft alles in zich om jouw favoriete nieuwe kledingstuk te worden. Deze hoogwaardige jegging is ultralicht, voorzien van veel stretch en heeft een hoge taille voor een goed aansluitende pasvorm. De hoge taille maakt hem onderscheidend en erg prettig om te dragen. Ook de beschermende delen zijn uiteraard aanwezig. De stretch spijkerstof wordt afgewisseld met een slijtvaste Covec voering die op het zitvlak, de heupen en knieën is aangebracht. De driedubbele stiknaden zorgen voor een stevig geheel. De super stretch denim buitenlaag en hoog getailleerd model zal veel vrouwen aanspreken omdat dit ook onderdeel is van de hedendaagse mode.

Op het gebied van comfort komen de Bull-It Fury’s motorleggings niets te kort!

 

2. Rusty Stitches Super Ella

We zijn aangekomen bij nummer 2 van de bestsellers in de top 10 dames motorjeans. De jeans is speciaal gemaakt voor de ietwat vollere dames, valt aansluitend en bevat super veel stretch. Over comfortabel gesproken…

De Rusty Stitches Super Ella heeft de uitstraling van een reguliere 5-pocket motorjeans, maar schijn bedriegt. Je kan deze jeans beter plaatsen in de categorie motorleggings. Dat allemaal dankzij de zachte denimlaag, de extreme stretch en de verstelbare heupband. De Rusty Stitches Super Ella valt aansluitend rondom de benen en hoog op de onderrug.

 

3. Motogirl Full Kevlar Legging

De Motogirl dames jeans.. corectie; leggings, in de top 10 bestsellers motorjeans lijst is de Motogirl Full Kevlar Legging. En terecht! Het is praktisch gezien een yogabroek, maar dan 100% slijtvast kevlar verweven door alle delen van de legging.

De Motogirl Full Aramide motorlegging is ontwikkeld voor de stoere motorrijdsters die casual op de motor willen stappen. Hoewel deze strakke legging anders doet vermoeden is hij voorzien van alle benodigde bescherming. Met een comfortabele en hoog getailleerde pasvorm is dit een must have in elke vrouwelijke motorrijdster garderobe. De toplaag is opgemaakt uit slijtvast polyester waaronder een volledig slijtvaste Aramide laag is aangebracht. Door het extra stretch materiaal is de pasvorm strak en toch comfortabel.

Conclusie: Motogirl is een topper voor alle motorgirls!

 

4. Grand Canyon Hornet dames

Voor de ladies met hoge eisen, wanneer het aankomt op de pasvorm en design, maar ook de portemonnee niet te ver willen opentrekken heeft Grand Canyon de Hornet geïntroduceerd.

Deze Kevlar jeans heeft een slim fit pasvorm en is gemaakt van stretch denim zodat je met Hornet een strakke pasvorm hebt met voldoende bewegingsvrijheid. De Hornet heeft een scherpe prijs-kwaliteit verhouding en ben je voor een betaalbare prijs voorzien van kevlar motorjeans. Win-win! De buitenlaag is van zichzelf niet slijtvast en er is daarom DuPont Kevlar geplaatst op de impactpunten. Hiermee zijn de heupen, knieën en zitvlak beschermd tegen het glijden.

Een basic broek, voor een prima prijs, met protectie waar nodig!

 

5. REV’IT! Westwood sf

De REV’IT Westwood is van alle markten thuis en daarom ook uniek in zijn soort. De jeans is namelijk geschikt voor zowel de wat warmere als iets koelere temperaturen.

De Westwood is het antwoord op de vraag naar damesjeans waarmee je ook modieus mee over straat kan. Het casual voorkomen doet niet onder aan de bescherming die je van een motorbroek verwacht. De 10oz denim stof is versterkt met Cordura waardoor die volledig slijtvast is. En op de heup zijn de naden driedubbel gestikt. De PWR shield padding op knieën en het zitvlak zorgen voor extra slijtvastheid en hittebescherming, plus, de Coolmax liner vormt een aangenaam klimaat en heeft vochtregulerende eigenschappen.

De uitkomst voor de casual rijdster die ook in het zadel stapt wanneer herfsttemperaturen optreden!

 

6. Richa Kodi legging

De beruchte Kodi motorlegging uit 2018 staat nog steeds in de top 10 van dames motorjeans. Go Richa!

De hoge taille en strakke pasvorm geven op het oog niet weg dat de legging goede bescherming biedt in geval van een glijpartij. De Kodi is bestaat uit een rekbare mix van materialen wat wordt aangesterkt door kevlar panelen ter protectie. Ook aan impactbescherming is gedacht, zo worden er met de Kodi D3o knie en heup protectoren meegeleverd. Dat maakt de Kodi onderscheidend tegenover het gros van andere jeans en leggings. Het materiaal zorgt overigens ook voor goede koeling bij zomerse temperaturen.

Alles wat je zoekt in motorjeans, maar dan een comfortabele zomerlegging voor een schappelijke prijs!

 

7. Alpinestars Stella Banshee

Het was natuurlijk een kwestie van tijd voordat topmerk Alpinestars voorbij zou komen. Maar dan heb je ook wat! Je kijkt naar een volledig kevlar gevoerde motorlegging met een strakke pasvorm op nummer 7.

Alpinestars heeft het weer goed voor elkaar… De Banshee is volledig gevoerd met kevlar waardoor de gehele broek van top tot teen slijtvast is, maar ook voorzien van veel stretch voor een aansluitende pasvorm. Je kan de legging beschouwen als een tweede huid. De gekeurde protectoren op de knieën nemen het stukje impactbescherming voor hun rekening en de volledige CE-keurmerk laat zien dat de complete legging is nagelopen op het gebied van veiligheid.

Comfortabeler dan dit wordt het niet!

 

8. John Doe Betty Biker Jegging

Zoekende naar een leather uitstraling met comfort van een legging? Ik presenteer u de Betty Biker Jegging!

Stoer en veilig zijn de keywords van de Betty Biker. Het oogt als een leren broek uit de biker scene, maar draagt als een comfortabele lichtgewicht legging. De legging heeft een slim fit pasvorm die de vrouwelijke vormen accentueert. Ter bescherming is die verstevigd met kevlar wat verweven is door de gehele broek. Net zoals de stretch. De hoge taillering zorgt ervoor dat je nooit met een blote onderrug rondrijdt, in welke rijpositie je ook zit. Het Coolmax element zorgt voor verkoeling bij warme dagen en is vochtafdrijvend. En als klapper op de vuurpijl is de coating waterafstotend.

Biker scene georiënteerde kruising tussen jeans en leggings met waterafstotende eigenschappen voor de incidentele regenbui.

 

9. Richa Nora

De één na laatste van de top 10 best verkochte dames motorjeans is de.. *tromgeroffel*: Richa Nora!

De Nora is een traditionele casual motorspijkerbroek waar je nauwelijks uit kan opmaken dat het een motorbroek is. De jeans is gemaakt van stretch spijkerstof en is voorzien van slijtvast Dupont kevlar op de impactpunten. De impactpunten zijn dan ook het zitvlak, de zijkant en de knieën. Dat zijn de plekken waar je een slijtvaste stof nodig hebt ten tijde van een crash. Voor impact bescherming zijn de knieën voorzien van D3o protectoren die hard worden bij impact, maar verder soepel aanvoelen.

Basic, betaalbaar, casual, slim fit pasvorm en simpelweg gemaakt van de traditionele spijkerstof die je gewend bent om te dragen in je vrije tijd.

 

10. John Doe Betty Highwaist

Serieuze motorjeans van hoogwaardige kwaliteit, en toch modieus!

De stoere wassing, strakke pasvorm en hoge taille dragen optimaal bij aan de mode van nu. Qua veiligheid is de Betty is in tegenstelling tot veel motorjeans volledig gevoerd met kevlar. Deze stretch Kevlar zorgt voor maximale slijtvastheid en bescherming waardoor hij ook na de motorrit prima te dragen is. De mesh lining zorgt voor aangename luchtcirculatie ter verkoeling wanneer het warm is, terwijl die je bij lichte regen toch droog weet te houden door middel van de speciale waterafstotende coating.

Een alleskunner, maar daar betaal je ook voor.