leren motorjas wassen en onderhouden

Een nieuwe motorjas of motorbroek kost natuurlijk veel geld, daarom wil je er ook zo lang mogelijk plezier van hebben. De levensduur van je motorkleding kun je flink verlengen door deze op de juiste manier te onderhouden.Leren motorkleding mag niet in de wasmachine of droger. Even onderdompelen in een sopje is ook geen geslaagd plan. Hoe zorg je er dan voor dat het leer mooi en soepel blijft? Wil je je leren motorkleding als een echte pro schoonmaken, dan kun je het beste een klein deel insprayen met de hand. Dit deel kan je dan strak trekken en daarna schoonmaken met een katoenen doek. Werk op deze wijze de hele motorjas of motorbroek af. Op deze manier blijven er weinig tot geen vuilresten achter.

Leren motorjas en motorbroek onderhouden

Voor een langere levensduur kan je het beste je motorkleding preventief onderhouden. Door je motorkleding na het reinigen in te sprayen, maak je het leer water- en vuilafstotend en hoef je het dus ook minder vaak schoon te maken! Gebruik hiervoor een leer conditioner of bijenwas. Bijenwas is sowieso erg slim om te gebruiken wanneer je je motorkleding weghangt. Het leer blijft hier namelijk lekker soepel van. Berg je motorkleding wel op in een geventileerde ruimte en niet in een luchtdichte zak. Droog je motorkleding na het rijden altijd op een natuurlijke manier en niet in de buurt van een warmtebron. Laat je motorkleding ook even luchten na een ritje. Voor het beste resultaat kan je het beste twee keer per jaar je leren motorkleding schoonmaken en onderhouden.

Tips om leren motorkleding te onderhouden

Laat altijd je leren motorkleding luchten na gebruik.
– Berg leren motorkleding nooit luchtdicht op in een zak of bak.
– Doe lederen motorkleding nooit in de wasmachine of droger.
– Stel leren motorkleding niet te lang bloot aan extreme hitte en direct zonlicht.
– Behandel je leren motorkleding tenminste 2x per jaar met de daarvoor aangewezen reinigings producten. Dit zorgt ervoor dat dat de water en vuil bestendige laag van het leer intact blijft en dat de originele leer lucht behouden blijft.
– Na het wassen spuit je je leren motorkleding in met impregneer middel om het leer te voeden en weer water en vuilafstotend te maken zonder het ademend vermogen aan te tasten.
– Bij glanzend of ouder leer kan je het leer onderhouden door er 2x per jaar speciale leer of beezwax op uit te smeren. Hierdoor blijft het leer zacht en soepel.
Bekijk alle onderhoudsproducten voor leren motorkleding.

Benieuwd hoe je het beste je textiele motorkleding kan wassen? Lees dan deze blog.

Geef een reactie