Het is menig jongensdroom om op zijn motor op ontdekkingstocht door Europa te trekken – maar vlak de dames niet uit! Deze zomer trok Sabrina, beter bekend als TravelwithSab eropuit met als reisdoel: de Noordkaap.

Onconventioneel als ze is stapt ze in het zadel van haar parelmoer-witte Panigale 959, omgetoverd tot een reisbuffel met een bagagecapaciteit waar menig GoldWing rijder jaloers van wordt. Nog net voordat ze opstapt brengt ze Motorkledingcenter een bezoek waar we een passende outfit voor haar uitzoeken; de Xena 3 Ladies van REV’IT!, thermokleding, koelvest en een regenpak. Want tussen Italië en de Noordkaap kan het zomaar 30 graden schelen.

TravelwithSab naar de Noordkaap

Bella Italia

Het eerste deel van haar reis zet ze zuidwaarts in. In gezelschap van Mr. Ducati op een Multistrada Enduro ontdekken ze de mooie landschappen, genieten ze van het Italiaanse eten en brengen ze een bezoek aan onder andere Milaan en Rome. Wanneer Rosso je lievelingskleur is dan kun je natuurlijk Bologna niet aan je voorbij laten gaan. Door hoog bezoek is het museum gesloten voor publiek en toch gaan de deuren even open voor een privébezoekje.

TravelwithSab in Italië

Hoge Noorden

Alsof het nog niet avontuurlijk genoeg is doet ze haar reis naar het Noorden alleen aan. Een solotrip, Sabrina en haar Ducati. Achterop haar motor zit haar kampeeruitrusting gebonden waardoor ze bijna elke ochtend met de mooiste uitzichten haar tent openritst. Hoewel ze alleen reist, staat ze er niet alleen voor. Steevast wordt er hulp geboden uit allerlei hoeken. Bij het vastsjorren van de motor op de veerpont, tot het verzorgen van avondeten door andere avontuurlijke motorrijders die ze daar treft.

TravelwithSab naar de noordkaap

Op haar pad door Scandinavië kruist ze onder andere de Trollstigen en Atlantic Road, een van de meest imposante wegen en vergezichten van Europa. Het spotten van rendieren of het tot rust komen bij een kampvuurtje na een lange dag rijden op de Lofoten dragen bij aan een onvergetelijk avontuur. Ze vindt ook tijd om natuur af te wisselen met stedelijk gebied. In Kopenhagen krijgt ze per motor een privé-tour, van een Rotterdammer die er al ver voordat zij geboren was neerstreek. Tot slot bezocht ze nog Stockholm en Oslo als afwisselende stedentrips.

Terugkomst in Nederland

Bij terugkomst lijkt het parelmoer wit verkleurd tot Arctic Grijs met het stof dat zij en haar motor hebben doen opwaaien. Onverharde en gravelpaden hebben nu eenmaal een bepaalde aantrekkingskracht op Sabrina. Linea-recta gaat de Panigale voor onderhoud terug naar Ducati Zaltbommel, want met 15.000 reiskilometers in 6 weken is het tijd voor de Desmobeurt.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TravelwithSab (@travelwith_sab) op

Het topje van de berg

Een droom kun je haar reis van afgelopen zomer natuurlijk wel noemen. Hoewel Corona soms wat roet in het eten gooide, heeft ze er enorm van genoten en dat is ook terug te lezen in haar eigen reisverslagen. Daarnaast kun je haar avonturen en terugblikken blijven volgen op haar Instagram.

TravelwithSab bereikt de Noordkaap