Het in 1963 opgerichte skischoenmerk heeft zich in (bijna) zestal decennia weten op te werken tot één van de meest dominante merken binnen de motorsport. Nieuwsgierig naar hoe ze deze transformatie hebben doorgemaakt? lees dan hier verder. Of je nu fanatiek circuitrijder bent, Je kloffie graag vuilmaakt met een MotoCross wedstrijd of gewoon goed bent uitgedost voor het dagelijkse woon/werkverkeer, het assortiment van Alpinestars is van vele markten thuis. Deze uitgebreide keuze heeft ook gezorgd voor een gevarieerde top 10 meest populaire producten.

J-6 motorschoen
Web Gore-Tex motorlaars
Faster 3 motorschoen
SMX-1 Air motorhandschoen
Vika motorjas
Sektor motorhoodie + motorschoen
SP-8 motorhandschoen
Missile V2 motorbroek
Andes V2 Drystar motorjas + motorbroek
Atem v3 tweedelig motorpak

We trappen de Alpinestars top 10 af met de ongekend populaire J-6 motorschoen. Het ontwerp van de J-6 is dat van een hoge sneaker welke op geen enkele manier doet ogen als een motorschoen. Los van de onopvallende additionele protectoren is de schoen ook voorzien van de nodige protectie tegen de elementen door middel van een waterdicht membraan en antislipzool. Comfort is ook zeker niet onbelangrijk. Bij een dag rondlopen op race of tourlaarzen is de lol er al snel af en het meebrengen van een extra paar schoenen is niet voor ieder even makkelijk. De uitkomst: Een paar J-6.

Deze halfhoge Gore-Tex laars valt bij velen in de smaak wanneer het aankomt op looks en functionaliteit en is een sterke optie voor de nattigheid opzoekende motorrijder. Mooi zwart is niet lelijk. Dat is één van Alpinestars motto’s, tenminste dat zou het moeten zijn. Meer dan eens wordt er gekozen voor een volledig zwart ontwerp en geef ze eens ongelijk. Combineer dit ook nog met de scherpe prijs kwaliteit verhouding en je hebt een echte bestseller.

De Faster 3 valt ook onder de categorie “casual motorschoenen” maar dan met een sportief randje. Deze specifieke voetbeschermer heeft twee verschillende uitvoeringen waarvan één ’s zomers en één extra ’s zomers genaamd de “rideknit”. De naam doet wellicht denken aan een groot sportmerk met een soortgelijke benaming voor het ultralichte en luchtdoorlatende materiaal.

De SMX-1 Air kan natuurlijk niet aan de Alpinestars top 10 ontbreken. Het is de go-to zomerhandschoen voor ieder. Wederom is het prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke factor in het succes van de handschoen. Dat gezegd hebbende is het tamelijk sportieve, korte ontwerp voor velen ook zeker een reden van overwegen.

In het kort opgesomd is de Vika een getailleerde lederen damesjas met een stijlvol retro ontwerp. De Vika collectie bestaat uiteraard niet alleen uit de jas maar is ook voorzien van een bijpassende broek, handschoenen en laarzen. Voor de dierenliefhebbers bestaat er ook een Vega versie van de jas waarbij gebruik is gemaakt van een hoogwaardig imitatie suède. Qua vormgeving heeft Alpinestars het beste beentje voorgezet en doet de lijn denken aan de uitdossing van Keira Knightley in de welbekende Chanel reclame.

Een lange sportieve racehandschoen onder de honderd euro grens in zowel dames en heren uitvoering. Lastig is het niet om te bepalen waarom dit de meest populaire racehandschoen is. De herziene opbouw van de handschoen maakt het ook één van de comfortabele opties in het algemeen.

Deze lederen racebroek is te combineren met alle lederen racejassen van Alpinestars om zo je eigen two-piece motorpak samen te stellen. Een dikke slijtvaste lederen buiten laag gecombineerd met stevige stretchpanelen en een volledig zwart uiterlijk maakt het een capabele onder-helft voor op het circuit of de straat welke er ook nog bijzonder stoer uitziet.

De Andes V2 Drystar motorjas en broek zijn ontwikkeld voor de budget gebonden en avontuurlijke motorrijder. Deze combinatie is bijzonder uitgebreid uitgevoerd. Van diverse ventilatie mogelijkheden, regenmembraan, stelmogelijkheden tot een groot compartiment aan de achterkant of ruimte voor upgrades in de vorm bijvoorbeeld een rug protector. De Andes v2 kan het hele jaar door worden gedragen dankzij een waterdicht membraan, de ventilatie en een  uitneembare thermische voering. Gepaard met de bijbehorende broek maakt het een serieuze woon-werkverkeer of adventure outfit.

Het Alpinestars Atem V3 tweedelige motorpak is alweer de derde generatie van het Italiaanse topmerk. Zoals we van de Atem serie gewend zijn, is het gehele pak CE-gecertificeerd volgens de nieuwste EEC standaard. Voor de ontwikkeling heeft de race afdeling input en technieken vanuit de MotoGP en WSBK toegepast. Het resultaat is een zeer veilig en toch comfortabel pak. Een optimale bescherming maakt het een niet al te dure keuze voor op het circuit maar ook op de straat geeft het een extra gevoel van veiligheid.

Deze Alpinestars top 10 licht slechts het tipje van de sluier en geeft een kleine impressie van de honderden andere producten binnen ons assortiment. Hier vind je de volledige collectie op onze webshop.