De ROOF Boxer heeft zich sinds 1995 verworven tot de meest iconische motorhelmen die er bestaan. Sterker nog, in veel steden bepaalt deze helm het straatbeeld. Ontwerper Claude Morin heeft de Boxer voor 2018 doen evolueren, zonder de essentie van deze unieke systeemhelm te verliezen. Tijdens de EICMA is de nieuwe Boxxer Carbon geïntroduceerd, als meest geavanceerde Boxer ooit.

Nog altijd het iconische Boxer uiterlijk

Veel van de kenmerken van de oorspronkelijke ROOF Boxer zijn terug te vinden in de Boxxer Carbon. Ik noem de kenmerkend rode duivelsoortjes, bolling van de helmschaal en lijnen van de kinbak die volledig wegklapbaar is naar achteren.Roof Boxxer Carbon varianten en kleuren

Boxxer Carbon vs. Boxer V8

Toch is de Boxxer Carbon op cruciale punten verbeterd. Zo vormt de gepatenteerde vizierverzegeling weerstand tegen binnendringend water en is die voorzien van een tevens gepatenteerd automatisch sluitmechanisme van het kinstuk. Ten opzichte van de druksluiting op de Boxer en Boxer V8.

Nieuw ontwikkelde carbon helmschaal

Mede door de helmschaal uit een mix van carbon en glasvezel is het gewicht met 100 gram gereduceerd, ten opzichte van de Boxer V8, naar 1550 gram. Het doorontwikkelen van de helmschaal heeft er bovendien toe geleid dat de helm lager op het hoofd zit en daarmee een universelere pasvorm is verkregen.

Aanpasbare en stille binnenvoering

Vanuit de ontwikkeling van de ROOF Desmo 3 is voor de Boxxer Carbon de silent lining meegekomen. Deze wangkussens zijn zo ontworpen om geluiddempend te werken en zo schadelijke windruis te reduceren. Het hoofdkussen is voorzien van pads die verwisselbaar zijn en waarvan er twee extra sets zijn bijgevoegd voor een personaliseerbare pasvorm.

ROOF Boxxer Carbon vanaf januari 2018

De nieuwe generatie Boxer zal naar verwachting vanaf januari 2018 verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 529,95 euro. Zoals we van de Fransen gewend zijn zullen ook diverse tinten vizieren beschikbaar komen ter personalisatie. De ROOF Boxer V8 en Roof Desmo 3 zullen naast de Carbon versie beschikbaar blijven.

Ben je nieuwsgierig wat er nog meer op de EICMA is geïntroduceerd? Diverse merken kwamen met een nieuwe systeemhelm op de proppen. Zo toonde Shoei de Neotec II, zag de AGV Sportmodular het levenslicht en introduceerde HJC de RPHA-90.