fbpx

Zowel het Koreaanse HJC als Italiaanse Caberg doen de EICMA aan voor de introductie van hun nieuwe middenklasse systeemhelmen. Dit zwaarbevochten touring segment heeft er vanaf nu dus twee extra keuzeopties bij.

Deze nieuwe HJC RPHA-90 en Caberg Levante hebben het nodige met elkaar gemeen. Zo krijg je voor rond de 400 euro een compacte glasvezel systeemhelm. Beide helmen hebben een ruim zichtveld door het grote transparante vizier en een flink geïntegreerd zonnevizier.

HJC RPHA-90

De HJC RPHA 90 vervangt de RPHA-MAX Evo die al wat jaartjes meeloopt. Het nieuwe topmodel is zoals we dat vanuit de RPHA-serie kennen, vervaardigd uit een P.I.M. matrix van glasvezel en carbon. Ten opzichte van zijn voorganger is het vizier een stuk gegroeid, waardoor een groter zichtveld ontstaat. Daarnaast is het geïntegreerde zonnevizier ook een stuk groter geworden en voorzien van het nieuwere schuifmechanisme zoals dat ook voor de RPHA-70 wordt gebruikt.

De helmschaal is stevig onder handen genomen en zo egaal mogelijk gehouden voor optimale aerodynamische eigenschappen. Natuurlijk is de RPHA-90 voorbereid op een communicatieset, waarbij de SmartH van Cardo de meest chique optie is. Het ventilatiesysteem is geoptimaliseerd waardoor een actieve luchtstroom ontstaat om warme lucht weg te voeren en het beslaan van het vizier te voorkomen. Tot slot zijn de wangkussens 3D gevormd waardoor het geluid enigszins wordt gedempt.HJC RPHA 90 EICMA 2017

Caberg Levante

Waar HJC op zoek was naar een waardige opvolger voor een succesvolle systeemhelm, is de Caberg Levante volledig nieuw. Niet eerder had Caberg een systeemhelm van dit kaliber. De Levante is vervaardigd uit een tricomposite materiaal dat glasvezel, met Kevlar en carbon combineert voor een optimale verhouding in gewicht en sterkte.

Daarnaast is de Levante er in carbon uitvoering waarbij carbon de toplaag vormt. Het bijzonder gevormde vizier is kenmerkend voor deze nieuwe systeemhelm. Hierdoor houd je tegelijkertijd meer overzicht over de cockpit van je motor en het de weg voor je. Uiteraard is de Caberg Levante voorbereid op een communicatiesysteem.Caberg Levante op Eicma 2017

Meer systeemhelmen op de EICMA 2017

Naast de bovenstaande helmen zijn ook Shoei en AGV op de proppen gekomen met een nieuwe systeemhelm, in het hoge segment. Over de Shoei Neotec II en AGV Sportmodular lees je in onze andere artikelen.

Kelvin de Wit


Kelvin z'n opvoeding bestond al vanaf jonge leeftijd uit motorrijden. Hoewel puur voor de fun, schroomt hij er niet voor om een volle dag in het zadel van zijn S1000RR te stappen. Een doppio espresso is wat hem de hele dag scherp houdt en op onze marketingafdeling is hij de rots in de branding.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.