Wanneer je dag in dag uit op de motor zit. Weer en wind trotseert; dan vraagt dat het nodige van je motoroutfit. Dat je écht niet meer als ‘Michelinmannetje’ hoeft rond te rijden bewijst de volgende outfit die we voor je hebben samengesteld. Uitstekend om het hele jaar door te dragen. Of je nu hoofdzakelijk woon-werk kilometers maakt of als globetrotter het zadel bestijgt.

De outfit:

De functionaliteit van verschillende helmen | Shark EVO-One Krono

De zoektocht naar een geschikte helm voor bij je motoroutfit is vaak een lastige keuze. Om het hele jaar door comfortabel rond te kunnen rijden zijn wij uitgekomen bij de Shark EVO-One. Een systeemhelm die door vele motorrijders wordt geroemd. Mede door het kinstuk dat volledig naar achteren weg te klappen is en als het ware een jethelm ontstaat.

Daarnaast is deze tourhelm natuurlijk voorzien van alle gemakken. Zo rijd je feilloos hele dagen door de comfortabele en ondersteunende binnenvoering. Je bent verzekerd van goed zicht door het grote geïntegreerde zonnevizier en ook het natte en koude weer blijf je de baas door het anti-condens vizier dat is meegeleverd.

In dit geval zijn we specifiek voor de Shark EVO-One Krono gegaan. De zwart-antraciete systeemhelm met rode details lijkt als het ware in één stuk door te lopen in de REV’IT! Poseidon GTX jas.

REV'IT Poseidon met Shark EVO-One en Alpinestars Web Gore-Tex

Serious business | REV’IT! Poseidon GTX

Met de vernoeming naar de god van de zee weet je dat het REV’IT! Poseidon motorpak sowieso één taak serieus neemt. Onder welke weersomstandigheden dan ook voorkomt die een nat pak door het gelamineerde GORE-TEX membraan. Sterker nog, door deze technologie neemt de slijtvaste buitenlaag überhaupt geen water op.

Onmisbaar met die Hollandse buien, maar ook vrij warm wanneer de temperatuur wel goed haar best doet kan je wellicht voorstellen. Gelukkig snappen ze dat bij REV’IT! ook en hebben ze uitgekiende ventilatieopeningen toegevoegd waardoor je ook in zomerse omstandigheden comfortabel rond kan blijven rijden.

Dat we bij de Poseidon GTX met serieuze gear te maken hebben merk je ook aan het gewicht. Voorzien van de beste protectie die je kan voorstellen, niet alleen voor straatgebruik, maar zelfs als je op onverharde wegen begeeft. Gelukkig voelt de Poseidon zodra je hem aantrekt meer als een maatpak dan het zware harnas zoals je hem daarvoor hebt ervaren.

REV'IT! Poseidon GTX Aquadefence

REV’IT! Boxxer H2O

Het betere stuurwerk wordt verkregen door de REV’IT! Boxxer H2O handschoenen die we bij deze motorkledingset hebben gecombineerd. Een uitstekende keuze voor de gemiddelde omstandigheden en met waterdichte eigenschappen dankzij een Hydratex Z-liner membraan.

We zien het niet heel veel, een waterdichte handschoen die vervaardigd is uit leer. Dit maakt hem super slijtvast en zorgt ook nog eens voor flexibiliteit en veel gevoel op het stuur. Het korte en elastische manchet sluit perfect af onder de jas waardoor je hoe dan ook droog over komt. Voor de écht zomerse omstandigheden ben je beter af met een paar zomerhandschoenen.

REV'IT! Boxxer H2O motorhandschoen

Uitblinker in eenvoud | Alpinestars Web GORE-TEX

Al jaren is de Alpinestars Web GORE-TEX de best verkochte motorlaars. Hoewel we de Italianen vooral kennen van flitsende graphics en het ‘Astars’ embleem dat ze maar al te graag én in veelvoud laten terugkomen, blinkt de Web GORE-TEX uit in eenvoud. Een subtiele motorlaars die zich eigenlijk met praktisch alles laat combineren.

Dat bescheiden voorkomen is natuurlijk één ding. Nu is er alleen meer voor nodig om de meest verkochte motorlaars te worden. Het duurzame materiaal en GORE-TEX membraan dat je onder alle omstandigheden verzekerd van droge voeten draagt daar evengoed aan bij. Ondanks die waterdichte eigenschappen is de Web Gore-Tex laars voldoende ademend bij ook warmere temperaturen. Tel daar het comfortabele voetbed en gemakkelijke instap bij op en je hebt een winnaar: de Web GORE-TEX.

Rijdersprofiel van deze motoroutfit

Type motor: Touring, Adventure, Sport Touring, Naked bike

Weerstype: Geschikt voor koudere temperaturen, onstuimig weer, maar ook warmere temperaturen.

Type rijder: Woon-werkverkeer rijder, globetrotter en recreatieve rijder die enkel genoegen neemt met het beste.

Type bescherming: Zeer slijtvast door hoogwaardige buitenlaag en goede impact bescherming door level 2 gecertificeerde schouder, knie- en elleboogprotectie