fbpx

Ben jij op zoek naar de snelheid van een Porsche en het comfort van een Mercedes? Dan is het sport-toursegment perfect geschikt. Dit slag motorrijder zal zich met name bevinden op bochtige weggetje in het binnen- of buitenland. Schaars zijn ze niet en je ziet ze dan ook met bosjes voorbij rijden op een FJR, VFR, SV en ga zo maar door. Om je een beeld te geven hoe de sport-tourrijder zich kan kleden hebben we de volgende outfit voor je samengesteld.motoroutfit sporttourrijder alpinestars enforce gt air

Helm: Shoei GT-Air Dauntless

Motorjas: Alpinestars Enforce

motorbroek: Alpinestars Raider

motorhandschoenen: Alpinestars SP-Z

Motorlaarzen: Alpinestars Pikes

Fluisterstil en uiterst beschermd | Shoei GT-Air Dauntless

Als er een helm hoog staat aangeschreven als een veilige en stille helm, dan is het de Shoei GT-Air wel. In verband met veiligheid weigerde Shoei jaren lang om een geïntegreerd zonnevizier in hun integraal helmen te monteren. Omdat ze niet achter konden blijven, moesten ze outside de box gaan denken om mee te komen. Het resultaat: Een binnenschaal die overal even dik is en een kleine bolling op de bovenkant van de helm waar het zonnevizier zich kan terugtrekken.

De GT-Air heeft qua functionaliteiten de tourgenen en qua aerodynamica de sportgenen (het resultaat: sport-tour). Met functioneel bedoel ik het zonnevizier, de ratelsluiting en de grote ventilatie inlaten. Met aerodynamisch bedoel ik dat de helm licht voorover wordt gedragen, zodat je in die houding de minste weerstand ervaart.

Om het volledig zwarte motorpak een beetje te breken hebben we gekozen voor de GT-Air Dauntless in het wit/zwart/grijs. De wit- en grijstinten vind je ook terug in de jas, broek en handschoenen om geheel op elkaar aan te laten sluiten.shoei gt-air motorkledingcenter motoroutfit

Motorkleding met een zwarte schaduw | Alpinestars Enforce en Raider

Als je van zwarte kleding houdt heeft Alpinestars wel iets voor je. De Black Shadow collectie van Alpinestars kenmerkt zich aan de volledig zwarte jassen. De Alpinestars Enforce is de eerste textiele jas die Alpinestars uitbracht onder dit label. De Enforce past perfect binnen het sport-toursegment. Het materiaal van deze jas is textiel en de pasvorm doet sterk vermoeden dat de jas van leer is. Want denk je aan tour dan denk je aan textiel en denk je aan sport dan denk je aan leer

Als outfit hebben we de Alpinestars Enforce gecombineerd met de Raider. Net als de jas heeft ook de broek een nauwsluitende pasvorm. Het effect van een leren pasvorm in een textiele broek valt bij de Raider wel mee. Groot voordeel hiervan is dat je normale broek er nog onder past.

Wat uiteraard niet mag ontbreken aan een sport-touroutfit is dat deze waterdicht is en je warm houdt. De Enforce en de Raider houden zowel buien als kou buiten de deur door een Drystar membraan en een uitneembare thermovoering. Hiermee hoef je als je de bochten in de Ardennen of Eifel onveilig aan het maken bent, niet meer aan regenkleding te denken.

Optimaal contact|Alpinestars SP-Z en Pikes

Om nog maar een Alpinestars logo aan onze motoroutfit toe te voegen hebben we de SP-Z handschoenen erbij gepakt. Samen met de Alpinestars Pikes laarzen ontstaat er optimaal contact tussen rijder en motor. Net als het pak geniet je bij handschoenen en laarzen van waterdichtheid, veiligheid en comfort.

Als je een beetje bekent bent met het assortiment van Alpinestars kan je zien dat de Pikes laarzen een kruising zijn tussen de SMX-6 v2 en de Web Gore-Tex, 2 bestsellers binnen hun segment. De SP-Z heeft bijzonder veel weg van de sportieve SP-8 v2 handschoen, alleen dan met een regenjasje.alpinestars SP-Z motorkledingcenter motoroutfit

Rijdersprofiel van deze motoroutfit

Type motor: Sport-touring en Naked bike.

Weerstype: Geschikt voor het voor-, hoofd- en naseizoen. Minder geschikt voor extreme hoosbuien.

Type Rijder: Tour-tochten rijder, recreatieve rijder en zondag rijder.

Type bescherming: Hoge impact waarde dankzij de glasvezel buitenlaag van de helm. Slijtvast en minder kans op botbreuken dankzij strakke pasvorm.

Paul Buisman


Paul is onze avonturier en grijpt een gelegenheid graag aan om er tussenuit te knijpen naar buiten. Met verre reizen op de motor of met vrienden al dan niet met de tent op stap. Hij en zijn KTM 950 Adventure laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.