Het seizoen 2018 staat voor Alpinestars in het teken van Tech-Air waarmee de Italianen volgas geven. Dit project dat al sinds 2003 in ontwikkeling is onder de racedivisie is al enige tijd een verplichte veiligheidsfeature in de MotoGP. Nu sinds een paar jaar is het airbagsysteem ook beschikbaar voor de ‘gewone’ motorrijder. En zoals gezegd hebben ze in Asolo niet stilgezeten en wordt het Tech-Air assortiment flink uitgebreid. Variërend van motorjassen voor de doorgewinterde tourrijders, enkele nieuwe items voor de racefanaten en zelfs een klassiek bikerjacket en een urban motorjas maken Tech-Air geschikt voor een grotere groep motorrijders.

Naast de Tech-Air 2018 collectie heeft Alpinestars voor 2018 natuurlijk meer in petto. Bekijk de complete Alpinestars 2018 collectie in onze webshop.

Alpinestars Missile Tech-Air | Toegankelijke topprestaties

We trappen af met de Missile, waarvan de naam je wellicht bekend in de oren klinkt. Alpinestars gebruikt de naam namelijk al voor de populaire motorbroek voor de sportieve rijders. Nu vallen een leren jack en raceoverall onder dezelfde noemer. Natuurlijk met Tech-Air, maar dat is nog niet alles. Want dat kennen we inmiddels van de GP Pro en GP Tech. Wat wel bijzonder is, is de prijs. Voor 900 euro bezit je het raceoverall en voor de leren jas mag 500 euro neergeteld worden. Daarmee wordt het Tech-Air systeem toch een stuk bereikbaarder voor een grotere groep sportieve rijders.Alpinestars Missile Tech-Air raceoverall

Van dat Missile raceoverall van nog geen 1000 euro hebben we hoge verwachtingen. Helemaal omdat je hiervoor een racepak krijgt dat van alle eigenschappen voorzien is dat je van een sportief pak verwacht. Niet alleen de recreatieve straatrijder, maar ook voor trackdays een uitstekende keuze. We noemen de DFS sliders op de schouders, verwisselbare elleboog sliders – zoals de GP Plus V2 ook bezit  – en uitneembare meshliner voor gemakkelijke reiniging na intensieve sessies.Alpinestars Missile Tech-Air overall elleboog sliders

Het Missile leren jack is er ook één om niet te onderschatten. Net als het overall is deze met 500 euro scherp geprijsd. Hiermee is hij onder het GP Tech jacket gepositioneerd met een prijskaartje van 800 euro. Het Missile jack is uitstekend te combineren met de gelijknamige leren broek, die nu in een nieuwe zwart-wit-fluor rood kleurstelling beschikbaar komt. Door de langere pasvorm van de jas valt deze zelfs in stedelijke omgevingen te combineren met een casual motorjeans.

Alpinestars Charlie Tech-Air | Klassiek en tóch hypermodern

Open een willekeurige motorbrochure of neem een kijkje bij de lokale motordealer en je zal merken dat het classic segment met caféracers en scramblers booming is. Alle prominente motormerken brengen een ode aan het verleden. Spaakwielen en – veelal een overdaad aan chroom – worden gecombineerd met de modernste technologie. Alpinestars springt daar handig op in door de klassieke uitstraling te combineren met moderne technologie waarmee het Charlie bikerjacket voor 2018 is geüpdatet.

Alpinestars Oscar Charlie Tech-Air motorjasEen rauwe stijl wordt gecreëerd door het vintage leer en klassieke racestrepen. De Charlie wordt afgerond met een embossed ‘Oscar by Alpinestars’ logo en traditioneel, messing hang- en sluitwerk waardoor de Charlie motorjas zo uit de jaren ’70 lijkt te komen. Tot zover nog niet heel veel nieuws onder de zon, want de Charlie gaat al iets langer mee. Echter nieuw voor 2018 is de voorbereiding op het innovatieve Tech-Air systeem. Hierdoor worden de looks vanuit het verleden gecombineerd met technologie die uit de toekomst lijkt te komen. Oftewel ‘klassiek en tóch hypermodern’. Zo vertrouw je op de beste protectie, terwijl je geheel in stijl het zadel van jouw classic bestijgt.

Alpinestars Big Sur GTX Tech-Air | Zwaar touring geschut

Je bent als tourrijder een echte zwaargewicht. Trotseert weer en wind op de motor en bent van plan om alle uithoeken van Europa te bezoeken. Kortom, een globetrotter die het maximale vraagt van zijn outfit. Voor die rijders heeft Alpinestars nu wel een heel interessante set ontwikkeld. De Big Sur GTX richt zich op die kritische adventure en touring rijders. Het geheel is wat ingetogen wat hem uitstekend maakt voor een breed scala aan motoren. Enkel de beste materialen zijn toegepast in deze uber touring set. Men neme het GORE-TEX Pro gelamineerde membraan dat regen geen kans geeft. Verlijmd met de slijtvaste buitenlaag die op specifieke delen extra is versterkt met Armacor.

Alpinestars Big Sur GTX Tech Air motorjasVoorzien van de hoogwaardige CE level 2 Bio Air protectoren die ons wel heel erg doen denken aan de SeeFlex protectoren uit de stal van REV’IT! en bovendien geventileerd. De Big Sur GTX vormt het topmodel touring jacket met Tech-Air voorbereiding. Door de combinatie van de Bio Air protectoren, GORE-TEX Pro buitenlaag en voorbereiding op het airbagsysteem ben je niet alleen maximaal beschermt tegen de weerselementen, maar beschik je ook op het gebied van veiligheid over het maximaal haalbare.

Alpinestars Big Sur GTX met ventilatieHet Big Sur GTX jacket is net als de broek geschikt voor het hele jaar door. Beiden beschikken over een uitneembare thermovoering en voldoende ventilatie om ook onder warmere omstandigheden voldoende comfort te bieden. Natuurlijk zijn ze voorzien van de nodige stelmogelijkheden om in welke configuratie je ook rijdt, een nauwsluitend pak om je heen te hebben. Door de lange verbindingsrits combineer je hem gemakkelijk en veilig met de Big Sur motorbroek die ook voorzien is van dezelfde Bio Air protectoren, maar dan op de knieën.

Alpinestars Revenant GTX Tech-Air | Klaar voor ieder avontuur

Voor de meer avontuurlijk ingestelde motorrijder is de Revenant GTX in het leven geroepen. Hoewel hij qua eigenschappen veel deelt met de Big Sur GTX en in dezelfde prijsklasse valt is er één wezenlijk verschil. De Revenant is voorbereid op een camel bag waardoor je tijdens de reis gehydrateerd blijft. Daarnaast zijn grote ventilatiepanelen aangebracht op de beide borsten waardoor rijwind de nodige verkoeling met zich meebrengt.

Net als de Big Sur behoort de Revenant tot de crème de la crème van de all season motorjassen. Hij is met een GORE-TEX Pro slijtvaste buitenlaag uitgevoerd dat onder geen enkele omstandigheid water zal toelaten. De uitneembare thermovoering maakt hem ook geschikt voor koudere omstandigheden en zoals we mogen verwachten is ook dit adventure jack voorzien van de Bio Air CE level 2 protectoren die Alpinestars heeft ontwikkeld. Gecombineerd met het Tech-Air systeem waarop de Revenant is voorbereid staat het garant voor de beste bescherming die je vandaag de dag kan vinden.

In combinatie met de Revenant GORE-TEX motorbroek heb je hier een pak waarmee je alle omstandigheden de baas bent en geen avontuur meer uit de weg hoeft te gaan. Zoals de motorjas is ook de broek opgebouwd, met grote ventilatiepanelen, een slijtvaste GORE-TEX buitenlaag en Bio Air level 2 protectiedelen op de knieën.

Alpinestars Bradford GTX Tech-Air | Incognito bescherming

Uit het land waar zo’n beetje iedereen in het bezit lijkt te zijn van een motorscooter kon je erop wachten dat Alpinestars met de ultieme urban motorjas op de proppen komt. En zoals het Italianen betaamt doen ze dat geheel in stijl. Het resultaat is een incognito overjas die zo uit een chic modehuis lijkt te komen. Terwijl hij gelijktijdig voor maximale bescherming zorgt in stedelijke gebieden, en natuurlijk daarbuiten.Alpinestars Bradford GTX Tech-Air

De Bradford GTX uit de City Collection heeft het allemaal. Neem bijvoorbeeld de GORE-TEX gelamineerde buitenlaag. Ideaal voor ons klimaat, zodat jij droog op je afspraak aankomt. Doordat deze waterdichte laag met de buitenlaag te verlijmen neemt hij geen water op, waardoor die niet zal uitlekken en niet zwaar zal aanvoelen in een stevige regenbui.Alpinestars Bradford GTX in detail

In de city collectie wordt gebruik gemaakt van Bio Lite protectoren die voor extra bewegingsvrijheid zorgen zodra je van de motor(scooter) afstapt. Wij vinden het erg bijzonder dat Alpinestars Tech-Air voorbereidingen heeft getroffen voor het airbagsysteem zodat je ook op het gebied van veiligheid niets te wensen overlaat. Voor de ultieme urban look, combineer je de Bradford GTX met bijvoorbeeld de hippe REV’IT! Alpha chino en een paar nette motorschoenen.

Tech-Air airbagsysteem video review

Wil je exact weten hoe het Tech-Air systeem werkt? Bekijk de video review, inclusief live demonstratie! Paul schreef eerder ook al een uitgebreid artikel over hoe het Tech-Air systeem werkt.