fbpx

Voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de motorbranche zijn we met aantal mensen van MotorKledingCenter afgereisd naar de Intermot 2016. Een tweejaarlijkse motorbeurs waar motormerken hun nieuwste creaties presenteren en waar alle nieuwe motorproducten voor het komende jaar bekend worden gemaakt. Voor 2017 heeft Cardo een nieuwe lijn communicatiesystemen en een nieuwe module uitgebracht: De Freecom-lijn en de SmartH.

Cardo Scala Rider Freecom

De Cardo Freecom-lijn is afgeleid van de Q-series en komt in drie verschillende varianten. Cardo heeft deze serie uitgebracht als een aanvulling van hun assortiment en niet als vernieuwing van de bestaande Q-series, waardoor deze goedlopende lijn voorlopig niet uit hun assortiment zal gaan. De Freecom-lijn  positioneert zich onder de Packtalk en Smartpack en zijn in verhouding een stuk compacter en gestroomlijnder. De Freecom modules zijn net als de Q-series bedoeld voor de motorrijder die wilt communiceren en niet de meest uitgebreide set op de markt nodig heeft.cardo-scala-rider-freecom

Cardo Freecom 1

Er zijn drie verschillende Freecomsets uit gebracht zodat de minder veeleisende motorrijder ook goed voorzien kan worden. De Freecom 1 is er voor de motorrijder die niet met andere rijders hoeft te communiceren. Met de Freecom 1 kan je luisteren naar muziek, de instructies van je navigatiesysteem horen en telefoneren. Je kan de Freecom 13 uur lang gebruiken zonder hem op te laden, wat best een lange tijd is.

Cardo Freecom 2

De Cardo Freecom 2 is net als de Q-1 bedoeld voor de motorrijder die vaak een duopassagier bij zich heeft. De Freecom 2 geeft je de mogelijkheid om te communiceren met je passagier en/of bluetooth apparaten. Je telefoon en navigatiesysteem kunnen erop worden aangesloten zodat je kan bellen, muziek kan streamen en de instructies van je navigatiesysteem kan horen. Een nieuwe ontwikkeling die we nog niet eerder hebben gezien bij communicatiesystemen is doorgevoerd in de Freecom 2 en 4. Je kan een telefoongesprek toevoegen aan het intercom gesprek zodat die ook kan meepraten terwijl je onderweg bent.

Cardo Freecom 4

De Freecom 4 zit in hetzelfde segment als de Scala Rider Q-3 en doet er nog een schepje bovenop. Met de Cardo Freecom 4 kan je Full-Duplex met drie andere motorrijders communiceren. Full-Duplex betekent dat er met vier personen op hetzelfde moment kan worden gecommuniceerd. Bij de Q-3 kon er wel met meerdere rijders worden gecommuniceerd maar moest er geschakeld worden van kanaal. De Freecom systemen bieden je de mogelijkheid om te communiceren met andere niet-cardo systemen zoals Interphone, Sena etc.

Cardo Scala Rider SmartH

Cardo had het al eerder gedaan bij Shoei en nu ook bij HJC: een communicatiesysteem speciaal ontworpen voor een helmenmerk. Het voordeel van dit soort communicatiesystemen is dat de modules mooier zijn weggewerkt en de aerodynamica van een motorhelm haast niet beïnvloeden. De module van de SmartH is zeer dun en de accu ervan wordt in de kraag van de helm geplaatst.cardo-hjc-smarth

De specificaties van SmartH zijn hetzelfde als de Smartpack. Dit betekent dat de SmartH beschikt over het nieuwe DMC systeem en is voorzien van een uitgebreid bluetoothsysteem. Het bluetooth gedeelte van de SmartH is even uitgebreid als die van de Freecom zodat je ook gewoon met oudere Cardo systemen kan communiceren.

De kwaliteit van het geluid is bij alle nieuwe sets verbeterd door middel van nieuwe speakers. Het Freecom systeem en de SmartH zijn nu voorzien van 40mm HD speakers om geluiden beter over te brengen naar de rijder.specificaties-hjc-freecom-1-2-4-en-smarth

Videoimpressie Intermot Keulen

Paul Buisman


Paul is onze avonturier en grijpt een gelegenheid graag aan om er tussenuit te knijpen naar buiten. Met verre reizen op de motor of met vrienden al dan niet met de tent op stap. Hij en zijn KTM 950 Adventure laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.