Schuberth C4 systeemhelm

Als het op systeemhelmen aankomt heeft Schuberth zijn naam hoog te houden. Tijdens de Intermot in Keulen wordt de nieuwe systeemhelm van onze oosterburen aan het publiek getoond. Voor deze nieuwe C4 systeemhelm heeft Schuberth alles uit de kast gehaald. De C4 zorgt voor uitbreiding van de Schuberth familie want de populaire Schuberth C3 Pro zal hiernaast beschikbaar blijven.

Schuberth C4 tourhelm eigenschappen

Er is alles op alles gezet om van de Schuberth C4 opnieuw een touricoon te maken. De buitenschaal is volledig herzien wat hem optimaal laat presteren onder verschillende hoeken. Door de vorm is die zelfs geschikt voor sportrijders. De buitenschaal van de C4 is vervaardigd uit een glasvezel mix wat hem oersterk en erg licht maakt. De binnenschaal vervult een dempende functie en is vervaardigd uit een EPS schuim. Voor de binnenvoering is gebruik gemaakt van een lining voor het hoofd uit één stuk. De voering is bovendien uitneembaar, wasbaar en anti-bacterieel wat garant staat voor comfort gedurende de langste toursessies.

Net als de C3 Pro heeft deze nieuwe telg in de familie een extreem groot blikveld door het grote vizier en een grote anti-condens lens moet het beslaan tegengaan. Het speciale Schuberth ventilatiesysteem heeft ook zijn weg naar de C4 gevonden en laat de rijwind perfect door de helm circuleren voor optimale ventilatie. De systeemhelm is verder voorzien van een zonnevizier.

Schuberth C4 systeemhelm

Schuberth C4 motorhelm prijs en beschikbaarheid

De Schuberth C4 systeemhelm zal vanaf 649 euro gaan kosten. Hiervoor krijg je de helm in een unikleur. De C4 met Legacy en Pulse print zullen voor 749 euro over de toonbank gaan in ieder drie verschillende kleuren. In de maten XS (53) – 3XL (65) worden ze in het voorjaar van 2017 bij ons in de winkel verwacht.

Schuberth C4

SC1 communicatiesysteem voor Schuberth C4

Schuberth slaat de handen ineen met Sena voor het verzorgen van de communicatie in de nieuwe C4. Standaard is de helm al uitgevoerd met ingebouwde speakers, een microfoon en antennes voor een vergroot bereik in de helmschaal. Het enige dat aan jou wordt overgelaten is het plaatsen van de Schuberth SC1 module die je eenvoudig inprikt in de helm. De SC1 komt zowel als SC1 Standard variant en SC1 Advanced voor respectievelijk 199 en 299 euro.

Met dit communicatiesysteem praat je met je duo-passagier en tot drie andere rijders. Krijg je gesproken aanwijzingen van je navigatiesysteem en luister naar je favoriete muziek vanaf je smartphone of Bluetooth mp3-speler. De uitneembare batterij gaat tot 16 uur mee en je hebt de mogelijkheid om extra batterijen bij te kopen voor 25 euro. Wel zo handig als je een week gaat touren.

De nieuwe Sena SC1 is ook geschikt voor de nieuwe Schuberth R2 die ook voor het voorjaar van 2017 gepland staat. Dit communicatiesysteem zal tegelijkertijd met de Schuberth C4 en R2 beschikbaar komen.

Schuberth C4 systeemhelm

Videoimpressie Intermot Keulen

Plaats een reactie:

  1. Ben heel benieuwd. Ik vind die rood-witte mooi. Na mijn ongeluk waarbij mijn Schuberth S2 en Sena 20S beschadigt zijn zou dit wel eens de ideale vervanging kunnen worden. Vooral de ingebouwde Sena vind ik een groot pluspunt. Minder windgeruis en geen gedoe met zelf inbouwen.

  2. Waar ik benieuwd naar ben is, wat als je een ander intercomsysteem hebt/wil (bijvoorbeeld Interphone), kan je dan de ingebouwde speakers/microfoon van deze helm gebruiken, of moet je deze dan eruithalen en die van het andere system erin zetten?

    1. Beste Stan, de aansluiting van de speakers en microfoon is specifiek en zal helaas niet passen op een ander systeem. De speakers en microfoon kunnen er wel uit worden gehaald zodat je hiervoor in de plaats je eigen speakers en microfoon kan wegwerken. Groetjes, Paul.

Geef een reactie