Het aanbod van online producten is nog steeds bezig met zijn exponentiële groei en geeft geen tekenen van verslapping. Zo ook met motorkleding. De ene na de andere online aanbieder van motorkleding schiet als een paddenstoel uit de grond. Vaak met de focus op een scherpe prijsstrategie. Maar online aankopen zijn niet altijd een succes, met name het online aanschaffen van kleding heeft de nodige haken en ogen. Een maat te groot, te klein, een rare pasvorm, matige kwaliteit. Meer dan genoeg aspecten om rekening mee te houden.

De haken en ogen van online motorkleding kopen

Goed, in sommige gevallen bieden de gratis retourservice en de mogelijkheid om achteraf te betalen een oplossing. Het bestellen van bijvoorbeeld een paar schoenen in drie verschillende maten is de gewoonste gang van zaken, een groot deel die online kleding koopt maakt hier graag gebruik van. Toch is het vaak erg omslachtig. Bij het online aanschaffen van motorkleding vormt dit een nog groter probleem door het enorm brede scala aan pasvormen. Uiteraard is het bestellen van tien verschillende helmen, allen in 3 maten niet onmogelijk maar handig, goedkoop of snel is het niet bepaald. Zelfs bij zo’n enorme bestelling weet je niet of je wel de best passende helm hebt. Daarnaast kom je niet weg met een helm die “wel oké” zit, omdat hierdoor je eigen veiligheid in het geding komt.online motorkleding kopen waar op letten

Het belang van de perfecte pasvorm

Je glijdt over de snelweg, de knie-protectoren in je net iets te grote kevlar jeans hebben zich teruggetrokken tot je onderbroek, de strak aangetrokken sluiting van je helm is het laatste zijden draadje wat deze op zijn plaats houdt. Je hoofd klettert als een klepel in een bel rond in je helm, en je denk “die prachtige vent van MotorKledingCenter had misschien toch gelijk”. Maar vleierij versnelt het revalidatieproces niet.

Er worden zowel on-als offline tientallen verschillende merken helmen aangeboden met diverse in vorm afwijkende modellen. Online is veel informatie te vinden over de precieze maten en pasvormen, maar zelfs als je de exacte vorm en maat van je hoofd hebt weten te bepalen garandeert dat geen ideale fit. Hetzelfde geldt ook voor motorkleding. Protectoren werken alleen optimaal als deze op de juiste plaats zitten en gehouden worden tijdens een val. Ook hier is er keuze uit diverse merken in verscheidene stijlen. Het soort jas, broek of handschoen en ook de gebruikte materialen hebben invloed op de fit. Een racejas of handschoen zit bijvoorbeeld strakker dan de comfortabele touring tegenhangers.motorkleding kopen online

Professioneel advies

Het kunnen passen van alle beschikbare helmen en kleding is een enorm voordeel van motorkleding kopen in een fysieke winkel maar ook het advies van de medewerkers is niet iets om zomaar in de wind te slaan. Zij dragen de titel expert voor een reden en kunnen aan de hand van jouw wensen het perfect passende product adviseren. Het is daarom enorm aan te raden om naast het zelf passen van elke helm of kledingstuk, één van onze experts om advies te vragen. Wat betreft de perfecte pasvorm gaat Shoei nog een stapje verder met personal fitting. Hierbij wordt elke Shoei helm tot in detail aangemeten om optimaal comfort en veiligheid te garanderen.

De conclusie luidt dat je alleen honderd procent zeker kan zijn van je helmmaat als je de exact zelfde helm eerder hebt gedragen. Kleding luistert iets minder nauw maar ook hier is een goede pasvorm van groot belang voor de veiligheid van de drager. Twijfel je over  het merk, model of maat kom dan vooral eens langs in één van onze MotorKledingCenter super-stores en laat je deskundig adviseren.

Toch liever online shoppen? Onze specialisten helpen je ook online een handje bij het vinden van je maat motorkleding.