fbpx

Die favoriete jeans die je in de kast hebt hangen, draag je het liefst zoveel mogelijk. Gewoon omdat je jezelf er prettig in voelt. Zo op de motor stappen is natuurlijk wel tricky. Maar al enige tijd heeft Bowtex daar een oplossing voor die steeds meer aan populariteit wint: De Bowtex Kevlar legging. Je draagt hem onzichtbaar onder jouw reguliere jeans waarmee die tot volwaardig motorjeans evalueert. Hoe dat precies zit, dat leg ik je uit in deze blog.

Waarom zou je voor een Bowtex legging kiezen?

Er zijn redenen te over om te kiezen voor een Kevlar legging. Of je nu je jeans bij The Sting of van je favoriete denim label draagt. Met één Kevlar legging turn je jouw complete jeanscollectie om tot potentiële motorjeans. Een tweede reden kan zijn dat je een lastige maat hebt en ondanks de ruim honderd modellen motorjeans de juiste er niet naar je smaak bijzit. Ook wanneer je een speciale wens hebt, bijvoorbeeld het dragen van een chino of nette pantalon om je afspraken in af te gaan biedt een Bowtex legging uitkomst. Kortom met een Bowtex legging creëer je je eigen stijl. Precies zoals jij je er goed in voelt. De Bowtex leggings zijn unisex, dus zowel voor mannen als vrouwen te dragen. Door de maten XS t/m 4XL is die gangbaar als jeansmaten 26″ t/m 42″.

Bowtex kevlar legging

Is een Kevlar Legging wel veilig?

In de basis bieden de Kevlar leggings dezelfde veiligheid die wordt verkregen door het dragen van een willekeurige motorjeans. Het instapmodel biedt plaatselijke bescherming op de knieën, het zitvlak en de heupen tegen een eventuele glijpartij. Het Dupont Kevlar dat hiervoor wordt gebruikt is bovendien terug te vinden in veel van de jeans die wij verkopen.kevlar legging bowtex

Alle Bowtex leggings zijn voorbereid op CE protectoren. Dat houdt in dat je op de knieën en heupen pockets aantreft waar deze ingestoken kunnen worden. Omdat het Kevlar of Dyneema enkel slijtvast is en tegen hitte kan, maar geen impactreductie biedt bij een val, is het raadzaam om die paar tientjes extra zeker te investeren. In dat geval kiezen veel rijders voor de bekende oranje D3O protectoren, maar met een beetje handigheid zijn de flexibelere SeeSmart protectoren ook passend te krijgen.

De verschillende Bowtex Long John leggings

Hoewel de Bowtex leggings in verschillende gradaties komen is het concept hetzelfde. Je draagt hem onder een broek naar keuze en hebt eventueel de mogelijkheid om hem te voorzien van knie- en heup protectoren waarmee de energie die vrijkomt bij een onverhoopte val wordt gereduceerd. Binnen de Long John modellen vormt de Bowtex Essential Legging het entrylevel model, de Bowtex Standard Legging het reguliere model en de Bowtex Elite Legging de absolute top.Verschillen Bowtex Long John leggings

Bowtex Essential Long John

De Bowtex Essential heeft Elastaan als basis waar die het lichte draagcomfort en de bewegingsvrijheid aan dankt. Dit wordt op het kniedeel, zitvlak en de heupen afgewisseld met een laag van 100% Kevlar dat slijtvast en hittebestendig is wanneer je onverhoopt aan het glijden gaat. Door deze constructie is die hetzelfde opgebouwd als veel van de motorjeans die we in het assortiment hebben.

Bowtex Standard Long John

Eén niveau omhoog op het gebied van bescherming vind je de Bowtex Standard Long John. Bij dit model is de Elastaan basis verwisseld voor een mix met 50% Kevlar. Hierdoor is die in de basis geheel slijtvast en zijn op het knievlak, zitgedeelte en de heupen een 100% Kevlar aangebracht. Dit maakt hem over het gehele oppervlak sterker, terwijl de mix zorgt voor een nog altijd comfortabele en flexibele pasvorm.

Bowtex Elite Long John

Door de Bowtex Elite Long John onder je broek te dragen ben je op oorlogssterkte. Deze legging maakt gebruik van een relatief nieuw materiaal in motorkleding: Dyneema. Dat vederlicht en gelijktijdig ijzersterk is. Bovendien heeft het uitstekende temperatuurregulerende eigenschappen voor de intensieve rijder die niks aan het toeval over wilt laten. De basis is in dit model een 32% Dyneema en 68% nylon. De verstevigingen op knieën, heupen en het zitvlak bestaat uit 100% Dyneema.

Kelvin de Wit


Kelvin z'n opvoeding bestond al vanaf jonge leeftijd uit motorrijden. Hoewel puur voor de fun, schroomt hij er niet voor om een volle dag in het zadel van zijn S1000RR te stappen. Een doppio espresso is wat hem de hele dag scherp houdt en op onze marketingafdeling is hij de rots in de branding.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.