bowtex-kevlar-legging

Je hebt ze wellicht al eens voorbij zien komen op Social Media: Kevlar leggings. Een groeiende hype onder de motorrijders. De kevlar legging is speciaal gemaakt voor motorrijders die met hun eigen jeans of broek op de motor willen stappen en gesteld zijn op hun veiligheid. Het idee van de kevlar “onderbroek” is dat je deze onder je normale kleren kan dragen en dat je toch beschermd op de motor zit. Lees snel verder of deze kevlar leggings iets voor jou kunnen zijn.

Hoe zijn kelvar leggings ontstaan

Wat je tegenwoordig ziet is dat er steeds meer ‘modieuze’ motorkleding wordt ontworpen, waar je niet gelijk aan ziet dat het motorkleding is. Een goed voorbeeld hiervan zijn de populaire motorjeans met een slijtvaste vezel en motorhoodies. Bowtex kwam met het idee van de kevlar legging, een aanvulling voor de motorrijders die in stijl van A naar B willen rijden en zich niet willen omkleden. Sinds kort zijn deze kevlar leggings van Bowtex dan ook echt in Nederland te koop.Bowtex kevlar legging

Is een kevlar legging wel veilig

De stof van de Bowtex legging bestaat voor 55% uit kevlar en op de kritische delen bestaat de stof uit een 100% DuPont kevlarvezel. Deze samenstelling zien we ook veel terug in de motorjeans. De reden dat er veelal gebruik wordt gemaakt van deze samenstelling is dat; hoe meer kevlar er zit, hoe stugger en dus minder comfortabel de stof aanvoelt. Om deze reden zien we dat alleen op de zones waar je het hoogste risico hebt om op te vallen zijn voorzien van de maximale hoeveelheid kevlar. De kritische delen zijn: het zitvlak, de heupen en de knieën. Op deze plekken ontstaat de meeste frictie bij een eventuele schuiver en hier wil je dan ook de beste protectie hebben.kevlar legging motorkledingcenter bowtex 2

Kevlar is zeer slijtvast maar niet kracht absorberend. Om deze reden zitten er pockets op de knieën en op de heupen waar je D3o protectoren in kwijt kan. D3o is een materiaal wat soepel aanvoelt en bij impact hard wordt, om ervoor te zorgen dat de protectoren lekker zitten en toch voldoende bescherming bieden. kevlar legging bowtexDe Bowtex legging is voor 20% gemaakt van stretch voor meer flexibiliteit en voor een betere vochtregulatie. De mix van materialen moet ervoor zorgen dat de Kevlar legging dezelfde werking heeft als een thermobroek. Dit betekent dat de Bowtex legging het lichaam op de juiste temperatuur houdt bij warm of bij koud weer. De kevlar legging is voor dames en heren bedoelt en verkrijgbaar in de maten S t/m XXL. Voor degene die de legging onder bijvoorbeeld een korte broek of rokje wil dragen is er ook een gangbare zwarte variant verkrijgbaar. De zwarte legging is niet alleen zwart geverfd, maar is vervaardigd uit een zwarte kevlar vezel.

Voor wie de Bowtex legging ontworpen

De Bowtex legging is voor een breed publiek ontworpen. Je kan deze kevlar onderbroek namelijk op elk type motor dragen en onder elk type broek. Ik kan me zo voorstellen dat de legging voor een zakenman die in pantalon langs klanten moet van pas kan komen, maar ook voor iemand die na een dagje op de motor, door de stad wil lopen zonder een dikke motorbroek aan te hebben. Ook voor mensen met een moeilijke maat  die helaas nog geen goed passende motorjeans hebben kunnen vinden is de Kevlar legging een uitkomst. Draag de legging onder je eigen spijkerbroek en je kan vanaf nu veilig rondrijden in een casual outfit! Bowtex Kevlar legging

Plaats een reactie:

 1. Jammer dat ze nog niet in damesmaten leverbaar zijn. Ik heb een maat S, maar die is toch wel echt te groot. Ben er wel erg tevreden mee, maar mis nog wat informatie over de veiligheid van deze broek. Ik voel mij een stuk vrouwelijker in deze broek op de motor met een “normale” broek er over heen aan, maar toch voel ik mij een stuk veiliger met mijn dikke leren broek van Revit. Ik denk dat er toch nog twijfel bij velen is over de veiligheid van deze broek, en de hype nog sneller zal doorzetten als daar meer duidelijkheid over is.

  1. Beste Annette, kevlar is ontworpen om je beschermd te houden bij een schuiver. De kevlarvezel zorgt er namelijk voor dat de broek niet zomaar open scheurt bij een valpartij. Dat je je veiliger voelt in je leren motorbroek kan ik me voorstellen. Leren motorkleding blijft namelijk vooralsnog de meeste bescherming bieden. Het is je persoonlijke overweging in dit geval of je voor het extra comfort van een kevlar legging gaat, of voor minder comfort maar wel de allerbeste bescherming. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Met vriendelijke groet, Paul Buisman

 2. 169,- euro is niet mis .. Het idee is fantastisch. Ga toch even wachten tot de prijs omlaag gaat en er wat concurrenten zijn.

 3. Heb deze broek al eens gepast. De maatvoering is echter te beperkt voor mensen met wat meer gewicht en kortere benen. De pijpen zijn zeer smal en als de broek al om mijn middel past dan hangen de zakken voor de kniebeschermers op mijn schenen. Ik ben echt niet vreselijk dik en ben 1,75 meter groot. Vind het echt jammer dat er voor een grote groep motorrijders weer geen goede maatvoering is want het idee is wel erg goed.

  1. Dit leek ons ook een interessant idee voor een nieuwe video. Hij staat op de planning! Groetjes, Paul

  1. Het Protex-M gedeelte zorgt ervoor dat de legging hittebestendig is. Bij een schuiver komt door de frictie veel warmte vrij. Het Protex-M materiaal moet ervoor zorgen dat deze hitte niet de huid bereikt. Bowtex geeft aan dat het Protex-M materiaal je beschermd tot 200-300 graden. Groetjes Paul

 4. Deze had ik in 2008 moeten hebben toen ik een schuiver heb gemaakt op een Amerikaanse snelweg. Aangezien de motor kleding daar niet echt van kwaliteit was, had ik alleen een spijkerbroek aan en ( toevalligerwijze ) de dag ervoor een spijkerjack gekregen met kevlar erin ( bullitproof ). De brandwonden op mijn knieen waren erg, maar op mijn bovenlichaam had ik eigenlijk niets ( behalve de klap die je toch wel krijgt )

 5. Vraag me af of deze mooi op zijn plek blijft zitten bij een schuiver en niet halverwege je enkels bengelt als je tegen 120 onderuit gaat.

 6. Leuk idee maar,…Onder mijn casual spijkerbroek gaat dit niet passen, zeker niet met de knie en heup stukken die erin moeten zitten!?…?

 7. Ook ik ben benieuwd naar een daadwerkelijke test omtrent de veiligheid en kwaliteit. Ik twijfel nu sterk tussen een jeans (Revit) of deze optisch betere optie. Van de jeans zijn diverse filmpjes,teksten,uitleg en ervaringen terug te vinden eveneens een real-test. Hopende deze spoedig volgt voor dit product!

Geef een reactie