fbpx

Als vrouwelijke motorrijder voelt het soms alsof je de enige bent die rijdt. Hoewel het aantal vrouwelijke motorrijders stijgt is de motorwereld nog steeds grotendeels een mannenwereld. Toch zijn er een aantal plekken waar vrouwen samenkomen om hun grote passie te delen. Van gezellige contacten tot intensieve sport, wij hebben een aantal motorclubs voor vrouwen verzameld waar je zeker van gehoord moet hebben.

CPF Ladies team

Niet alleen recreatief maar ook in de motorsport beginnen vrouwen steeds meer door te breken. Een mooi voorbeeld is dit vrouwen race team dat voor de volle 100% uit vrouwen bestaat. Niet alleen de racers zijn vrouwen maar ook de rest van het team bestaat volledig uit vrouwen. Het is ook nog eens een internationaal gezelschap met leden uit Nederland, België, Duitsland, Argentinië en Italië.

In 2016 werd het team opgericht waarna ze in 2017 al meededen aan twee Belgische endurance kampioenschappen, de ‘Nineties Endurance Competition’ en de ‘Twin Cup’. Ook in 2018 gaan ze weer van start in het ‘Endurance for Fun’ kampioenschap. Dit jaar bestaat CPF Ladies zelfs uit twee teams dankzij de recente aanwinst van maar liefst 3 nieuwe teamleden. Het doel is om net als in 2017 een plekje op het podium te veroveren.

CPF Ladies is opgericht met het doel meer vrouwen op het circuit te krijgen. Om meer dames te inspireren hebben ze dan ook een website, een Facebookpagina en een Instagram account waar je op de hoogte kunt blijven van al hun activiteiten. 

Motor Babes Nederland

Voor de casual bikerlady is Motor Babes de perfecte community. In 2005 startte de club op Hyves. Later is de community voortgezet op Facebook en is er zelfs een officiële stichting gestart. Het doel van de club is om vrouwelijke motorrijders bij elkaar te brengen. De online community bestaat inmiddels uit meer dan 3000 leden die dagelijks ervaringen delen, vragen stellen en natuurlijk advies geven. Naast het online aspect worden er ook offline activiteiten georganiseerd. Dit begon in 2008 toen leden begonnen met het opzetten van een rit en later zelfs een dag speciaal voor vrouwen op de motor op het politiecircuit in Lelystad.

Volgens de organisatie is het bijzonderste aan Motor-Babes de vriendschappen die zijn ontstaan, maar ook de ondersteunende functie van de online community. Vrouwen kunnen vragen delen, bijvoorbeeld over het halen van hun rijexamen of over welke kleding andere vrouwen dragen op de motor. In andere woorden, voor een gezellig gesprek of een steuntje in de rug, is motor-babes de perfecte plek.

 

Caramel Curves

Verder van huis, in New Orleans, vind je de inmiddels befaamde Caramel Curves. Een motorclub van en voor Afro-Amerikaanse vrouwen. Hoewel het een diverse groep vrouwen is, variërend van dokters tot nagelstylistes, hebben ze één ding gemeen: ze houden van motors. Verder proberen de Caramel Curves te laten zien dat het motorrijden hun niet minder vrouwelijk maakt. Rijdend op hoge hakken en gehuld in roze doen ze de vetste stunts.

Origineel werd de club gestart in 2005, maar na de verwoestingen van orkaan Katrina viel deze eerste poging uit elkaar. Pas in maart 2008 werd er een doorstart gemaakt. In hun nu bijna 10-jarige bestaan hebben ze een vast plekje veroverd in de stad. Clubactiviteiten zijn dan ook niet alleen gezamenlijke ritten maar ook vrijwilligerswerk zoals bezoekjes aan de bejaardentehuizen. Eén van de oprichters, Shanika Beatty ook wel Tru genoemd, zorgt voor cluboutfits zodat alle leden onmiddellijk herkenbaar zijn.

Het doel van de club is onder andere om te laten zien dat vrouwen kunnen doen wat ze willen. De combinatie van stoere motorsport glitter en hoge hakken hoeft geen probleem te zijn volgens hun. Dat is goed te zien op hun Facebookpagina waar je foto’s en video’s vindt van al hun stunts én outfits.

 

Hoewel deze clubs al een enorme stap vooruit zijn, bestaan er nog steeds weinig motorclubs voor vrouwen. Met een groeiend aantal vrouwelijke motorrijders zullen er in de toekomst vast snel meer communities ontstaan waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Wat vind jij van deze powerbabes? Laat het ons weten in de comments!

 

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.