De lente is stralend begonnen en het aantal zonnige dagen loopt snel op. De drang om weer lekker de weg op te gaan met jouw liefde op twee wielen wordt alsmaar groter. Je motor poetsen is hét geheim (niet doorvertellen) achter een glimmende motor! Dus, je bent nét klaar met het schoonmaken van je motor en je wil je motor poetsen en laten shinen. Met Muc-Off krijgt jouw motorfiets de liefde die het verdiend. In deze blog geef ik je een aantal tips om jouw motorfiets stralend de weg op te laten gaan deze lente.

Je motor poetsen – de drie onderdelen:

  1. De lak van je motorfiets
  2. De kunststof delen van je motorfiets
  3. De metalen onderdelen motorfiets

1. De lak van je motor

Ik begin maar gelijk met het belangrijkste gedeelte. Voor het oog dan wel is waar ;-). Naar mijn mening is er niets beters dan de stralende en mooi opgepoetste lak op mijn motorfiets. Nu zijn er verschillende methoden om dit resultaat te behalen. Laat ik met de meest simpele en snelle methode beginnen. Met Muc-Off Speed Polish poets je gemakkelijk en snel alle oppervlakken mooi op. Schud de spuitbus even goed voor gebruik. Dan spuit je de Speed Polish op het oppervlak dat je wil poetsen, bijvoorbeeld je tank. Neem een droge microvezeldoek en wrijf het in. Laat de poets even intrekken om het daarna met het droge gedeelte van je doek weer uit te wrijven. Aanschouw! Een heerlijk opgepoetste motorfiets!

Met Muc-Off Speed Polish poets je je motor snel en mooi op

Oké, ben je in voor een arm workout? En wil je naast goed gespierde armen ook nog is een langdurig glimmende motorfiets? Dan gaan we de motor is poetsen met Miracle Shine van Muc-Off. Miracle Shine aanbrengen op je motorfiets is iets intensiever en moeilijker dan de Speed Polish, maar het resultaat is er ook naar! Een langdurige beschermlaag voor jouw liefde op twee wielen. Goed, laten we beginnen. De Miracle Shine breng je aan door een dot van het polijstmiddel op een droge microvezeldoek licht in te wrijven op het oppervlak. Laat het eventjes intrekken voor een seconde of 30 a 45. Voorkom dat het droog wordt!

Uitgerust? Polijst ingetrokken? Dan gaat de workout weer verder. Wrijf de Miracle Shine in de lak met een droog gedeelte van je doek. Gebruik een ronddraaiende beweging. Flink verzuurd? Wel een resultaat waar je trots op kan zijn! Én mocht je geen zin hebben om naar de sportschool te gaan, maar wel in beweging dan kan je 24 uur na deze poetsbeurt nog een keer Miracle Shine op dezelfde manier aanbrengen voor nog een beschermlaag.

2. De kunststof delen van je motor

Voor de kunststof kappen op je motorfiets kan je Silicon Shine van Muc-Off gebruiken. Silicon Shine zorgt voor een glimmend resultaat op de kunststof panelen van je motor. Daarnaast zorgt deze poets ook nog is voor een vuil afstotende laag. Dat maakt het schoonmaken en poetsen in de toekomst alleen maar makkelijker. Hoe noemen ze dat? Win-Win? Goed, laten we het maar is gaan aanbrengen op de motor. Ook hier eerst even lekker schudden voor gebruik en dan kunnen we los. Spuit vervolgens het oppervlak in dat je op wil poetsen en wrijf het gelijk met een droge microvezeldoek in. Et Voilà, kind kan de poets doen?

Met Muc-Off Silicon Shine poets je kunststof kappen van jouw motor perfect op

Kleine bonustip! Heb je toevallig al de Visor Cleaner van Muc-Off? Die is perfect te gebruiken voor oppervlakten zoals je koplamp of je kuipruitje. Omdat deze spray vrij is van chemicaliën kan je hem op veel meer oppervlakten gebruiken. Spray je koplamp of ruitje even in met deze cleaner en wrijf hem mooi op met een droge microvezeldoek.

3. De Metalen onderdelen van je motor

De metalen onderdelen van je motorfiets kunnen ook zelfs glimmen! Met de Motorcycle Protectant van Muc-Off kan je dit gemakkelijk voor elkaar krijgen. Hoe gemakkelijk hoor ik je denken? Let op, schud de spuitbus even goed voor gebruik, breng hem aan op de metalen delen van je motorfiets. Neem bijvoorbeeld je uitlaat. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is even overtollige spray weghalen met een doek. Hoe herken je overtollige spray? Je ziet druppelvorming op plekken waar je de spray aangebracht hebt. Vervolgens lekker even op laten drogen en done! Easy right?

Met Muc-Off Motorcycle Protectant bescherm en poets je de motor tegelijkertijd

Je kan ook beschermlagen aanbrengen op de metalen delen van jouw trots bezit. Met MO-94 kan je de bewegende delen van je motorfiets voorzien van smering, maar ook beschermlaagjes aanbrengen. Ook deze spray is super eenvoudig. Wederom weer even lekker shaken voor gebruik. Breng het aan op de oppervlakte die je wil beschermen en klaar! Je hoeft het absoluut niet uit te wrijfen. Voorkomen is zelfs het advies.

Ik zou het bijna vergeten, maar ik vergeet de allerbelangrijkste tip. Hou deze poets- en polijstmiddelen alsjeblieft weg van je remmen, banden en zadel. Dek deze desnoods af voor je aan de slag gaat. Het kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Be Safe!!

Verder lezen?

Na zo een flinke poetsbeurt en het trainen van je armspieren heb je wel een pauze verdient. Dus neem lekker plaats in de tuinstoel, voetjes omhoog, eiwitreep erbij voor het herstel en geniet van je glimmende motor. Mocht je nog tips hebben laat het dan vooral weten! Wil je nog meer weten over het schoonmaken van je motor? Lees dan deze blog van Bram!

Motor schoonmaken: Je motor schoon in 5 stappen