Hoe veilig is een motorjeans? Een vraag die je jezelf waarschijnlijk al eerder hebt gesteld bij het overwegen van een nieuwe motoroutfit. Een gekke vraag is het niet want dat een motorjeans over het algemeen onderdoet aan een circuit ready motorpak is nu eenmaal een feit. Maar stel jij rijdt voornamelijk woon-werkverkeer of korte ritten voor een snelle verplaatsing van A naar B is het je dan waard om jezelf bij iedere rit in een motorpak te hijsen? De meerderheid beantwoord deze vraag met een weloverwogen “nee”. Toch realiseert men zich dat een reguliere jeans niet volstaat om je te beschermen in geval van nood. De uitkomst: motorjeans. Een serieuze speler op dit gebied is John Doe. Wat deze motorjeans nu zo speciaal maken vertel ik je in deze blog.

1. Het merk John Doe

Eén van de relatief nieuwere spelers binnen de motorkleding is het high end merk van Duitse bodem: John Doe. Een merk dat zich met name richt op de motorrijders die zich in het klassieke, retro en urban segment verkeren en graag stijlvol voor de dag komen. In den beginnen richtte het merk zich voornamelijk op de ontwikkeling van de high-end motorjeans, iets waar ze tot op de dag van vandaag om bekend staan. Naast de uitgebreide collectie motorjeans heeft het merk het assortiment flink uitgebreid met urban motorjassen, handschoenen en schoeisel. Allen in lijn met de retro/urban gestijlde visie van het merk.

2. Motorjeans met unieke eigenschappen

Wat maakt de motorjeans van John Doe nu zo speciaal? Alle jeans die onder het merk vallen zijn voorzien van een 100% kevlar buitenlaag, een materiaal wat niet bepaald bekend staat om zijn rekbaarheid. Gek genoeg vormen de motorjeans van dit merk zich volledig naar het lichaam van de drager.  Zeker in het geval van volledig gevoerde slim of skinny fit motorjeans is dit een ongewone eigenschap. Ben jij nu ook een stijlbewuste retro tweewieler lover? dan zal de pasvorm en look van John Doe je goed bevallen.

– XTM Fibre

Het onderscheidende vermogen van de John Doe motorjeans begint bij de XTM-Fiber. In elkaar verworven vezels die comfort en veiligheid samenbrengen. Het werkt als volgt: de buitenste laag is gemaakt van DuPont Kevlar, een welbekend slijtvast materiaal welke meerdere malen zo lang heel blijft in geval van een schuiver als een reguliere dikke jeans. De onderste laag is gemaakt van Coolmax fiber, een materiaal dat uitstekende ademende eigenschappen heeft en hierdoor zowel goed ventileert als transpiratie moeiteloos afvoert. Zo hou je het prima uit, ook wanneer de zon schijnt en de temperatuur oploopt. Ondanks de Coolmax voering zal je merken dat een dubbel gelaagde motorjeans warmer zal zijn dan je oude vertrouwde levis waardoor echt warme zomerdagen net teveel van het goede kunnen zijn, maar met die logica kan je ook verdedigen dat het niet dragen van een helm meer comfort biedt.

– Waterafstotende coating

Ik denk niet dat ik je hoef uit te leggen dat het geen goed idee is om een motorjeans aan te trekken wanneer het met bakken uit de hemel komt. Maar in Nederland gebeurt het nu eenmaal snel dat je onderweg een bui tegenkomt. Het is daarom fijn dat de motorjeans van John Doe zijn voorzien van een vuil- en waterafstotende coating. Hierdoor loopt het regenwater bij kleine buien gewoon van je broek af en kun je je motorrit vervolgen zonder om donkere wolken heen te hoeven rijden. Let wel dat deze laag om de zoveel tijd opnieuw aangebracht dient te worden, kijk hiervoor naar deze onderhoudsmiddelen.

– Optimale slijtvastheid + comfort?

Kevlar en stretch zijn een soort van Superman en Kryptonite, niet echt bepaald elkaars beste vriend. Toch is John Doe er in geslaagd om hun kevlar broeken een rekkende eigenschap te geven. Die rekkende eigenschap is afkomstig van het Lycra wat door de motorjeans heen zit verworven. Lycra zegt je misschien niet zoveel maar het is een synthetische rubber, net als Spandex. Hierdoor zitten de broeken van John Doe erg comfortabel zonder dat het ten koste gaat van de slijtvastheid.

3. Het assortiment John Doe motorjeans

De collectie van John Doe is al enkele jaren het aanbod van enkel jeans ontstegen. Toch blijft dit onderdeel van het assortiment het meest populair. Zie hieronder een greep uit de jeans collectie.

– Heren

– Dames

4. John Doe Armour

Het combineren van goede eigenschappen is wat John Doe succesvol doet op elk vlak. Zo ook bij de protectiedelen waar comfort en veiligheid voorop staan. De jeans zijn standaard voorzien van de mogelijkheid een set protectoren toe te voegen, een aanvulling die we ten zeerste aanraden. De protectiedelen van John Doe dragen de naam ‘Armour’ en vindt je terug in bijna al hun producten. De Armour protectiedelen zijn gemaakt van een impactfoam met een bijzondere eigenschap. Bij alledaagse bewegingen is de protectie soepel en vormt het zich naar het lichaam. Maar bij impact worden de Armour delen keihard.