Het kan zo zijn dat je tijdens het halen van je motorrijbewijs voor een onaangename verassing komt te staan, want motorrijden blijkt over het algemeen een prijzige hobby te zijn. In dit blog artikel gaan we in op de motoroutfit: wat is goedkope motorkleding, wat zijn de verschillen en hoe kan je als beginnende motorrijder, of wellicht als passagier toch voordelig en veilig jouw motoroutfit samenstellen? Natuurlijk kan je het zo gek maken als je zelf wilt, maar als je even goed zoekt kan je ook voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

4 tips voor goedkope motorkleding

  1. Goedkope motorkleding van een budget merk
  2. Goedkope motorkleding uit een outlet
  3. De Ruilbeurs voor tweedehands kleding
  4. Tweedehands motorkleding via een online marktplaats

Goedkope motorkleding van een budget merk

Je motoroutfit is pas compleet als hij bestaat uit een helm, motorjas, motorbroek, handschoenen en laarzen. Zo weet je zeker dat je volledig beschermt op de motor stapt. Door het gigantische aanbod in verschillende merken en producten word je al snel overweldigd door de mogelijkheden. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Als je een duurdere helm met een sportief leren motorpak of een waterdicht Gore-tex motorpak, top-off-the-bill laarzen en een goed paar handschoenen combineert, kom je al snel boven de €2000,- euro uit, maar dit kan ook anders.

Het is belangrijk om voor het kopen van een nieuwe motorpak te bedenken hoe en wanneer jij je motor gaat gebruiken. Wil je een paar keer per jaar een rondje om de kerk, of ga je het gebruiken als enige dagelijkse vervoersmiddel? Bij dagelijks woon-werkverkeer is het onverstandig om te bezuinigen op je motorkleding, omdat je outfit opgewassen moet zijn tegen de elementen en intensief gebruik. Een goedkopere motoroutfit zal hier niet comfortabel genoeg voor zijn en veel te snel slijten. Met de hoeveelheid regen in Nederland is de kwaliteit van het waterdichte membraan ook erg belangrijk, hoe dit precies werkt vertelt Bram je in dit blog.

Over veiligheid valt ook veel te vertellen. Gelukkig kan je er door de nieuwe CE regelgeving vanuit gaan dat alle motorkleding die je tegenwoordig bij een gerenommeerde motorzaak of motorkledingspecialist koopt, uitgebreid is getest en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid. Toch zijn er verschillen die impact hebben op de prijs van je outfit. Zo zijn er helmen van Polycarbonaat (kunststof) en helmen van glasvezel. De laatste zijn een stuk duurder maar wel lichter, sterker en gaan ook nog eens langer mee. Ook in motorkleding is veel variatie. Denk aan de verschillende stijlen en diverse levels in protectie. Kies je bijvoorbeeld een motorjas met CE-level 1 gekeurde protectie, of kies je voor de duurdere variant die CE-level 2 gekeurde protectie heeft? Als kers op de taart kan je ook nog allerlei accessoires toevoegen om je outfit te upgraden zoals bijvoorbeeld een rugprotector.

Laten we je eerst een beetje op weg helpen. Als beginnende motorrijder kan je het beste kiezen voor een outfit die praktisch het hele jaar gedragen kan worden. Deze moet dus zowel waterdicht zijn, warm in de winter en luchtig in de zomer. Daarbij moeten ze voorzien zijn van CE-gekeurde protectoren en volledig slijtvast. Als het om de helm gaat zoeken we er voor het gemak een integraalhelm bij zodat je in de winter ook nog door kan rijden. Wanneer je een beetje goed zoekt kom je erachter dat je op onze site voor net iets meer dan €400,- al volledig aangekleed, droog, warm en veilig op de motor kunt stappen. Als voorbeeld heb ik hier een outfit samen gesteld die perfect geschikt is voor de startende motorrijder, gemiddelde hobbyist of passagier.

Helm LS2 FF352 €59,95
Motorjas Grand Canyon Tiger 2 €119,95
Motorbroek Grand Canyon Panther €109.95
Motorlaarzen Booster Reivo €99,95
Handschoenen Grand Canyon Gerlos €19.95
Totaal €409.75

goedkope motorhelmGoedkope motorjasGoedkope motorbroekGoedkope motorlaarzenGoedkope motorhandschoenen

Motorkleding outlet

Een andere mogelijkheid om goedkoop je motoroutfit te scoren is door te snuffelen in onze motorkleding outlet. In onze online motorkleding outlet en de outlet in onze winkel in Hazerswoude-Rijndijk, worden alle overjarige artikelen afgeprijsd met soms wel 60% korting. Als je zelf niet heel onderhevig bent aan de laatste mode is dit zeker het kijken waard. Wanneer je een ongebruikelijke maat hebt kan je hier zeker pareltjes vinden voor heel weinig geld. Een aandachtspuntje hierin is wel de motorhelm. Motorhelmen hebben namelijk een bepaalde levensduur waardoor een helm die al enige tijd in de outlet staat ook nog maar een paar jaar dienst kan draaien. Dit is ook de reden waarom helmen snel en veel worden afgeprijsd als ze uit de collectie gaan.

De Ruilbeurs voor tweedehands motorkleding

Vind je het niet erg als motorkleding eerder door iemand anders gedragen is, dan kan je waarschijnlijk ook goed slagen in onze motorkleding ruilbeurs. De motorkleding ruilbeurs heeft zich inmiddels verworven tot een jaarlijks terugkerende traditie bij MotorKledingCenter. Voor aanvang van het nieuwe motorseizoen, in de maand januari, verkopen we de motorkleding die bij motorrijders in de kast hangt te verstoffen. Een uitgelezen kans om in het bezit te raken van een échte vintage jas of een zo goed als nieuw motorpak, en dat alles tegen aantrekkelijke prijzen. Het idee: “Die ene motorjas die al jaren in de garderobe hangt, verdient een tweede leven. Wij doen ons best om hem te verkopen, waarna de eerste eigenaar met de opbrengst, een waardecheque, op een later moment zijn motoruitrusting compleet kan maken met iets nieuws.”

Tweedehands motorkleding kopen

Er zijn verschillende manieren om aan goede 2e hands motorkleding te komen. Helaas, of juist gelukkig, motorkleding schrijft snel af. Voor een paar 10tjes kan je daardoor al aan een motorpak komen. Niet iedereen wil in gedragen kleding rijden. Als je dat geen probleem vindt dan is er vaak wel iemand om je heen die een oud motorpak in de kast heeft hangen die als je mazzel hebt, nog past ook. Is dit niet het geval dan heeft Marktplaats een speciale overzichtspagina waar alle motorkleding en helmen worden aangeboden. Ook op social media zijn er genoeg mogelijkheden om 2ehands motorkleding te vinden. Je kan hiervoor een oproep doen op een speciale Facebook groep of eens rondsnuffelen in de aangeboden producten van de Facebookpagina Wie Rijdt?.