De motorrijders die al wat langer meerijden zullen het beamen. Motorjeans zijn niet van alle tijden. In 1997 heeft Draggin Jeans voor de nodige opschudding weten te zorgen tussen de grote motorkleding merken. Zo was het bedrijf er voor het eerst in geslaagd om motorkleding meer casual en modieuzer te maken. Zij ontwikkelden de eerste motorjeans, welke nu niet meer weg te denken is uit de garderobe van menig motorrijder.

Natuurlijk was destijds het aanbod beperkt. De allereerste Kevlar jeans kwamen qua uiterlijk niet in de buurt van de normale jeans die we in de winkel zouden kopen. De pasvorm was erg wijd en model zat er nauwelijks in. In 2003 ontstond het merk Esquad waarbij drie vrienden de meest veilige jeans wilden ontwikkelen voor de motorrijder. Zonder in te boeten op draagcomfort en stijl.

De eerste Esquad Jeans werd met veel kabaal gepresenteerd. Als publiciteitsstunt hingen de Fransen een Hummer op aan hun Esquad Strong broek. Daarnaast waren ze zo overtuigd van de sterkte van de broek dat ze zelf met 100 km/u achter een auto werden voortgesleept.

Esquad strong jeans

Motorjeans en mode vloeien naadloos in elkaar over

In 2013 waagde REV’IT! zich aan het ontwikkelen van motorjeans. Volgens hun Tailored Technology concept wisten zij als een van de eersten een motorjeans te ontwikkelen die heel dicht bij de reguliere spijkerbroeken kwamen. In de loop van de jaren heeft REV’IT! haar jeans steeds verder verfijnd.

Voor de 2016 collectie ontwikkelde REV’IT! de innovatieve SeeSmart knieprotectoren. Deze volledig nieuwe comfortabele en flexibele protectoren dragen comfortabel en zijn onzichtbaar. Terwijl je zeker bent van de juiste bescherming. Voor de 2017 collectie is REV’IT! voort gaan borduren op het succes en heeft het de jeans verder verfijnd. De stiknaden op de knieën zijn verwijderd om nog meer als reguliere jeans door te kunnen gaan. Ook in kleuren en wassing hebben de diverse merken gekeken naar huidige modetrends.

Ook Mottowear is een jeansmerk dat sterk kijkt naar de hedendaagse motortrends. De jeanscollectie bestaat uit diverse wassings met strakke pasvorm. Luchtige denimstof versterkt met Kevlar panelen op de kritieke delen.

MotorKledingCenter kevlar motorjeans

Evolutie in materialen voor motorjeans

In de allereerste motorjeans en nog steeds wordt Kevlar vaak gebruik als slijtvast materiaal. Toch zijn ook de materialen en verdere verwerking van die materialen geëvalueerd. Zo was in 2003 Esquad de eerste met Armalith waar het destijds patent op had. Dit vormde met de buitenlaag een enkele laag. Hierdoor bleven de broeken licht en erg ventilerend.

Naast de beschermende materialen komen motorjeans ook in steeds meer modellen. Zo zijn er al nette chino’s verkrijgbaar en motorjeans die gelamineerd zijn voor waterdichte eigenschappen.