fbpx

Zoals de spijkerbroeken die je koopt in de winkelstraat behoorlijk uiteenlopen in prijs, geldt dat net zo goed voor motorjeans. Alhoewel de prijs van een motorjeans minder afhangt van de looks en des te meer van de gebruikte materialen en daarbij de algehele veiligheid van een motorjeans. In dit blog vertel ik je meer over de prijzen van motorjeans.

De motorjeans starten bij MotorKledingCenter vanaf 120 euro. Voor dat geld krijg je een jeans die is opgebouwd uit slijtvaste Kevlar delen op het zitvlak, de heupen en knieën. Er zijn voorbereidingen getroffen voor knieprotectoren, maar die zal je zelf moeten verzorgen. In de regel houden we aan, dat bij alle jeans goedkoper dan 150 euro de knieprotectie als optionele accessoire verkrijgbaar is. Bij twijfel staat dit altijd op de productpagina van de motorjeans vermeldt. Of vraag het onze specialisten.

Prijzen waterdichte motorjeans

Het vervaardigen van waterdichte motorjeans vereist een hele andere aanpak. De waterdichte laag wordt verlijmd met de buitenstof voordat de stof in elkaar wordt gezet tot motorjeans. Aan dit proces komt zelfs nog handwerk van pas doordat naderhand de stiknaden moeten worden verzegeld met speciale tape om volledige waterdichtheid te garanderen.

Enkele van de waterdichte motorjeans zijn bijvoorbeeld de REV’IT! Orlando H2O, REV’IT Memphis H2O en Held Barrier. De prijzen voor een waterdichte motorspijkerbroek beginnen bij zo’n 200 euro.

Held Barrier €329,95
REV’IT! Memphis H2O €259,99, nu €194,99
REV’IT! Orlando H2O €249,99
REV’IT! Orlando H2O Ladies €239,99

Waterdichte motorjeans

Prijzen volledig beschermende motorjeans

De grondstoffen van motorjeans, het Kevlar of ander slijtvast technisch materiaal hebben zo hun prijs. Geen wonder dus dat je meer zal betalen voor een motorjeans die volledig opgebouwd is uit slijtvast materiaal, dan een die plaatselijk versterkt en slijtvast gemaakt is. Volledig slijtvaste jeans uit Kevlar of een soortgelijk slijtvaste laag beginnen bij zo’n 250 euro.

Volledig slijtvaste motorjeans zijn bijvoorbeeld de REV’IT! Rockefeller, Held Crackerjack en voor de dames de John Doe Betty.

Esquad Strong €369,95
Held Crackerjack €259,95
John Doe Betty €249,95
John Doe Ironhead €249,95
REV’IT! Rockefeller €299,99
Segura Sullivan €269,90

Aan welke motorjeans doe je een goede koop?

Welke motorjeans het meeste waarde voor je geld opleveren verschilt sterk van de wensen die je hebt. Kijk daarbij ook onder welke omstandigheden je de beschermende jeans wilt dragen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je prima uit bent met een Booster motorjeans van 120 euro. Houd er dan wel rekening mee dat je zo’n 20-25 euro extra kwijt bent als je voor een upgrade met knieprotectoren gaat.

Ben je van plan om onder uiteenlopende weersomstandigheden een motorjeans te dragen dan loont het de moeite om wat extra uit te geven voor een waterdichte motorjeans. En ben je voornemens om de motorjeans niet enkel in stedelijke gebieden te dragen dan is het wellicht verstandig om naar een volledig beschermende spijkerbroek te kijken.

 

Kelvin de Wit


Kelvin z'n opvoeding bestond al vanaf jonge leeftijd uit motorrijden. Hoewel puur voor de fun, schroomt hij er niet voor om een volle dag in het zadel van zijn S1000RR te stappen. Een doppio espresso is wat hem de hele dag scherp houdt en op onze marketingafdeling is hij de rots in de branding.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.