fbpx

Om maar met de deur in huis te vallen en direct antwoord te geven op de vraag: waarom is het motorseizoen nog niet voorbij? Omdat je met de juiste uitrusting gewoon door kunt rijden! It’s as simpel as that. Op kou, regen, storm, wind, en alle andere elementen die de herfst en winter met zich meebrengt, kun je je kleden. Ieder jaar weer zien we in oktober/november een sterke daling aan tweewielers op de weg. Laten we deze trend doorbreken!

Trotseer de herfst en winter met motorkleding

Alhoewel ik mij goed kan verplaatsen in de mooi-weer-rijder die niet zit te wachten op kou en natte dagen, kun je jezelf bepakken met de nodige gear om al die nare aannames te parkeren. Fact: daalt jouw lichaamstemperatuur, dan neemt ook jouw reactievermogen af. Schuilen achter diverse lagen zorgt dus ook voor een stukje veiligheid. Motorkleding voor motorrijden in de winter is daarom ook warm en waterdicht.

 

Motor onderkleding – Isoleer het lichaam, niet de geest

Laten we beginnen met de onderlaag. Thermische onderkleding isoleert warmte van het lichaam. Een goede thermojas kan er zelfs voor zorgen dat jouw zomerjas aanvoelt als een winter motorjas.

> Thermo onderkleding als basis <

 

 

Waterdichte motorkleding – Laat het water niet tot je doordringen

Vervolgens zorg je van top tot teen voor een water- en winddichte buitenlaag. Van motorjas en motorbroek tot motorlaarzen en motorhandschoenen. Gore-Tex motorkleding is hierbij de meest geavanceerde en duurste optie. Puur omdat het 100% waterdichtheid garandeert, in de meeste gevallen voorzien is van de beste protectie en deze stof extreem slijtvast is. Regenkleding draag je over jouw motorkleding en is de meest basic optie. Daarnaast zijn er nog genoeg middenwegen in het assortiment die hun waterdichtheid aanduiden door middel van een waterkolom. Hoe hoger de waterkolom, des te betrouwbaarder de motorkleding.

> 100% waterdichte Gore-Tex motorkleding <
> Waterdichte motorkleding met waterkolom <
> Regenkleding voor over jouw motorkleding <

Motorhelm pinlock – Besla het van je af

Dat je helm in de winter sneller beslaat is weer zo’n feit waar je als mooi-weer-rijder niet bij stilstaat. En aangezien je eerder geneigd bent om met lage temperaturen je vizier omlaag te doen is het ronduit onveilig om je zicht te laten belemmeren. De Pinlock is hierbij de uitkomst. Let wel op dat iedere helm een speciaal naar de helm gevormd Pinlock nodig heeft.

> Voorkom een beslagen vizier met een Pinlock <

 

Motorkollen – Hou het hoofd warm

Winter is coming! De ventilatie-inlaten van de helm gaan dicht en de motorkol gaat om. Zie de motorkol als een connectiepunt tussen de jas en de helm. Hij voorkomt dat kou doordringt naar het hoofd, lichaam en blote nek. De kol is eigenlijk een must-have voor iedere motorrijder die onder de 15 graden nog op het asfalt te vinden is en geen kou wilt vatten.

Een must-have voor iedere motorrijder – Motorkollen en Balaclava’s

Motorsokken – Never get ‘cold feet’

Zo logisch, maar oh zo essentieel. Net zoals skisokken bieden motorsokken uitstekende isolatie en een verhoogd draagcomfort wanneer je in jouw motorlaarzen stapt. Maak deze look af met Gore-Tex motorlaarzen om diep in de winter comfortabel rond te blijven rijden.

> Nooit meer koude voeten met motorsokken  <

Verwarmde motorhandschoenen – Nooit meer koude klauwen

Koude handen maken het koppelen en remmen lastiger, en kan na een tijdje zelfs pijn gaan doen. Waar handvatverwarming alleen de binnenkant van je handen kan warm houden, zijn verwarmde handschoenen de oplossing voor het geheel. Verwarmde handschoenen zijn gemakkelijk op de accu van de motor aan te sluiten.

> Verwarmde handschoenen gaan verder dan doorsnee winterhandschoenen <

 

Lees ook:

7 tips om je motor winterklaar maken

Een kijkje achter de schermen bij GORE-TEX

https://blog.motorkledingcenter.nl/koude-handen-op-de-motor/

Davey de Lange


Davey is onze sociale boy. Avontuurlijk en vol energie waarbij zijn motorkilometers vooral in Azië zijn opgedaan. Als dat maar goed gaat, want tegenwoordig maakt hij ook de Nederlandse wegen onveilig op zijn Kawasaki Z750.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.