De midden-Europese adventure motorrijder. Een soort welke niet alleen in de Benelux maar wereldwijd te zien is. Deze tweewieler-fanaat kenmerken zich door zijn voorliefde voor avontuurlijke lange motorvakanties waarbij routes over geasfalteerde wegen vaak worden omzeilt.
Zwaar bepakt met jarenlange ervaring en een volledige kampeeruitrusting begint hij aan de jaarlijkse tocht naar de minder geürbaniseerde delen van onze aardbol.

Om jezelf goed te beschermen tegen de obstakels van moeder natuur is de juiste adventure motoroutfit van groot belang. Om enigszins wegwijs te raken in het brede aanbod aan motorkleding heb ik hieronder een aantal producten uitgelicht.

“De adventure motorrijder:
– Eigenaar van een hoogstwaarschijnlijk bijzonder “ingereden” adventure motor. 
– Vaak het hele jaar te zien op (of naast) de Nederlandse wegen.
– Avontuurlijk ingesteld.”

Adventure Motorhelmen


Als adventure motorrijder is het uitzoeken van een motorhelm een keuze met enige voeten in de aarde. Door de combinatie van gebruik zowel on- als offroad zullen er enkele compromissen moeten worden gesloten. Gelukkig werken fabrikanten er hard aan om deze te minimaliseren.

Zo is er bijvoorbeeld de strijd tussen de zonnewering van de zonneklep en het vangen van overmatig veel wind op de snelweg. Bij nagenoeg alle adventure helmen is de zonneklep afneembaar, maar hierbij zal je jezelf moeten afvragen of je het er voor over hebt dit enkele keren per dag te doen in geval van een lange trip. De helm zelf is over het algemeen iets zwaarder dan de gemiddelde motorhelm, alhoewel helmen zoals de Shoei Hornet laten zien dat er ook uitzonderingen zijn op de regel.

Adventure Motorjassen

Droog wanneer nat, warm wanneer koud en vice-versa. Het is nogal wat om dit alles van een jas te verwachten. Het materiaal dat hier het beste in presteert is het welbekende GoreTex. Ondanks dat GTX jassen in de snikhete zon, toch vaak echt te warm zijn is het de meest versatiele optie voor de trips waar je niet weet wat je te wachten staat. Weet je van tevoren dat het heerlijk weer wordt dan is een doorwaai-jas zoals de Rev’it! Airwave 2 ook een solide optie.

Adventure Motorbroeken

GoreTex is in veel gevallen ook de beste optie wat betreft adventure motorbroeken voor dezelfde reden als de GoreTex motorjassen. Opgewassen tegen bijna alles wat moeder natuur in huis heeft.  In echt “hoog” zomerse omstandigheden is een doorwaaibroek wellicht een betere optie. De motorrijder die jaar rond rijdt heeft dan ook vaak niet genoeg aan slechts één jas of broek om in alle weersomstandigheden comfortabel te kunnen rijden.

Adventure Motorhandschoenen

Je raad het al, ook hier is GoreTex in veel gevallen de meest solide optie en is daarom hieronder breed uitgelicht. Valt dit nu net boven jouw budget of ben je op zoek naar een iets koelere optie kijk dan eens naar de zomerhandschoenen in ons assortiment. Een tweede paar handschoenen is zeker op langere trips aan te bevelen, voornamelijk door het gemak waarmee deze mee te nemen zijn. In tegenstelling tot een tweede jas of broek.

Adventure Motorlaarzen

Laarzen hebben vaak de voorkeur bij “adventuriers” en worden ook door ons aanbevolen met een zeer goede reden, namelijk het beschermen van de enkeltjes. Met name in offroad situaties kan het voorkomen dat er een motor op je voet land, of dat je bij het voorkomen van een val je been in de strijd gooit. Net als met de voorgaande adventure motorkleding is het verstandig om naar Gore-Tex te kijken met name door het ademende vermogen om klamme voeten te voorkomen.

Ik hoop je enig inzicht te hebben gegeven in het assortiment gericht op de adventure motorrijder. Weet je nu echt niet meer welke keuze te maken? Kom dan gerust langs in één van onze superstores voor het volledige assortiment en laat je deskundig adviseren door één van onze product experts.