Al sinds de oprichting van Dainese is veiligheid diepgeworteld bij de Italianen. In de beginjaren ontwikkelden de Italianen een rugprotector, gebaseerd op het pantser van een gordeldier. Bovendien stapte het merk al ruim 25 jaar geleden in de ontwikkeling van een draagbare airbag. Inmiddels verschillende generaties verder met de D-Air technologie en jarenlange ervaring opgedaan te hebben in de MotoGP, is het tijd voor the next big thing: het Dainese Smart Jacket.

Smart Jacket is een universeel airbagvest en voor elke rijder geschikt. Je combineert hem met een willekeurige motorjas, waarbij je de keuze hebt om hem eronder of eroverheen te dragen. Nu is het universeel airbagvest niet het meest bijzonder, want onder andere Helite en Bering C-Protect Air gingen Dainese hierin al voor. Waar het wel bijzonder wordt is dat het vest is voorzien van dezelfde D-Air technologie als in de racerij wordt gebruikt. Volledig standalone en daardoor dus zonder koord of andere verbinding met de motor.Dainese Smart Jacket D-Air motorairbag voor alle motorriijdersOnonderbroken waakt deze motorairbag over jouw veiligheid. Zo worden de gegevens van 7 sensors maarliefst 1000 keer per seconde geanalyseerd. Mocht het fout gaan, dan wordt de crash al vroegtijdig in de kiem gesmoord en ontplooit de airbag in een fractie van een seconde. Bijkomend voordeel is dat je het Smart Jacket amper voelt en die net zoveel bescherming biedt als 7 rugprotectoren op elkaar gestapeld. Smart Jacket is ‘getraind’ om highsiders, lowsiders, frontale aanrijdingen van voor én achter te detecteren. Zo beschik jij over 360 graden bescherming.

Smart Jacket biedt de bescherming van 7 rugprotectoren. Rondom.

Dainese Smart Jacket D-Air airbagsysteem type crashesHet activeren van de airbag is een fluitje van een cent. Je ritst het vest dicht en drukt de knoop aan. Een sensor detecteert de trilling van een stationair draaiende motor en een GPS-sensor de beweging, waardoor die stand-by staat zonder dat je daar naar om hoeft te kijken. Eenmaal opgeladen via USB is Smart Jacket klaar voor zeker 26 uur sturen. Next level bescherming, vandaag beschikbaar voor iedereen. Het Smart Jacket komt in een heren en dames uitvoering en kost 599,95 euro.