Wij bij MotorKledingCenter zijn en blijven natuurlijk op de hoogte van de laatste trends binnen de motorbranche. We kijken hierbij ook naar de fashionbranche. Deze twee takken van sport laten regelmatig een kruisbestuiving zien. Zo zie je bij G-Star de 3D knieconstructie in hun Elwood jeans en zie je materiaal gebruik zoals studs en risten, zeg maar de ‘biker look’, terug in mode.

Motormode wordt steeds subtieler

Aan de andere kant verdwijnen de kleurrijke motorjassen uit het straatbeeld. Waar vroeger (zo’n 20 jaar geleden) nog kleuren zoals paars, groen en roze met elkaar werden gecombineerd in een motorjas, is dat tegenwoordig echter not done. Motorjassen worden subtieler gemaakt zodat je op en naast je motor veel meer integreert met het straatbeeld. Men wil, nadat ze van hun motor afstappen, casual door de stad of naar hun werk lopen.

De grootste onderbouwing van dit gegeven is de hoeveelheid aan veilige motorjeans die tegenwoordig worden gekocht. Regular fashion jeans zijn echter niet voldoende veilig voor op de motor. Maar heb je een paar serieuze motorjeans, dan ben je veilig op de motor en pas je binnen het straatbeeld. Lees ook onze blog: Hoe veilig is een motorjeans.motormode-motorjeans

Wanneer men een paar motorjeans heeft gekocht, dan zie al snel een volgende aankoop van motorsneakers en motorboots. Deze zijn veelal verstevigd met een thermisch gevormde neus-, hak- en enkelversteviging. Een traditionele motorlaars onder een motorjeans wordt hiermee een modeflater.

Fashion motorkleding met (onzichtbare) protectie

Merkfabrikanten spelen op deze trend in en gebruiken slijtvaste fashion materialen in een textiele motorjas en zijn leren jassen uitermate geschikt om in te zetten als motorjas. REV’IT! brengt bijvoorbeeld ‘De Boutique Collection‘ in 2017 op de markt. Deze collectie bevat acht leren jassen, voorzien van onzichtbare protectie. En in ieder model een subtiele fashion statement.motormode leren motorjassen

Binnen MotorKledingCenter zien we dus duidelijk waar de markt naar toe gaat in 2017, maar dit zal zeker niet in 2018 over zijn. Koop je een jas, voorzien van protectie en slijtvaste materialen, niet te opzichtig en passend in het straatbeeld, dan kan je de komende jaren veilig vooruit zowel op als naast de motor.