Textiele motorkleding komt in veel soorten en maten. In eerste instantie heb je bijvoorbeeld casual, sportief en Gore-Tex textiele motorjassen en motorbroeken in een groot aantal merken. Vervolgens kijk je naar wat voor type motorrijder je bent, welke seizoenen je ermee wilt gaan rijden en de pasvorm wat verschilt per merk. Volg de stappen en je weet precies welke filters je op de website aan moet zetten om een gepersonaliseerde selectie textiele motorkleding te tonen.

Type motorrijder/rijstijl

  • Hoe ga je de motorkleding gebruiken?
  • Segmenteer jij jezelf als mooi-weer-rijder of kan je wel tegen wat kou en regen?
  • Ben je avontuurlijk genoeg om soms off-road wegen te trotseren of alleen de openbare weg en soms zelfs het circuit?

Ben jij een mooi-weer-rijder, zoals het gros van de motorrijders in Nederlands, die dus alleen op het asfalt te vinden is zodra de zon op standje 15 graden of hoger staat? Dan kunnen we alle waterdichte kleding wegfilteren en alle zomer motorkleding aanvinken. Als toevoeging voor de momenten dat het 25+ graden is kan je ook kiezen voor een textiele doorwaai kleding aanschaffen. Doorwaai motorkleding bezit maximaal ventilerende eigenschappen voor op de motor.

Ben je liever voorbereidt op onverwachte miezerige ritjes dan is een outfit voorzien van een enkel-laags waterdicht membraan in de meeste gevallen voldoende.

Zie je de bui al hangen – in de letterlijke zin van het woord – en weet je dat je met enige regelmaat langdurig op de motor vertoefd tijdens herfst- en winterdagen? Of ben je een avonturier, met de daarbij horende motor, die niet vies is van bagger dat in de rondte vliegt? Dan zit er niks anders op dan motorkleding met een gelamineerd membraan (het liefst Gore-Tex) + goede thermovoering.

 

Lichaamsbouw

Alle pasvormen per merk en type motorkleding onthouden is geen doen, tenzij het je werk is. Laat je daarom adviseren door een specialist in onze winkels. Die weet je exact te vertellen op basis van je lichaamsbouw waar je op moet letten en welk merk jouw pasvorm heeft. Textiele motorkleding moet niet strak, maar juist comfortabel zitten en heeft in de meeste gevallen een lossere pasvorm.

 

Passen

Zolang je nog niet weet welk merk en pasvorm jou het best staat kom je tot een simpele conclusie: passen! Naast het feit dat een jas lekker hoort te zitten, moeten ook de protectoren goed gepositioneerd zijn op de knieën / heupen of schouder / ellebogen.

Meten

Gelukkig hebben we iets verzonnen om toch online op onze webshop te kunnen shoppen zonder te passen. Op de maattabel pagina kan je per merk precies inzien welke metingen je dient te verrichten om de juiste maat te kunnen bepalen. Houdt hierbij wel in het achterhoofd dat de pasvorm van een jas niet hetzelfde inhoud als de maat, zo kan het zo zijn dat het ene model van hetzelfde merk anders/losser/strakker zit dan het andere.

 

Protectie

Een motorjas is vaak niet voorzien van een rugprotector, en een broek is in sommige gevallen niet voorzien van heupprotectie. Ik kan iedereen aanraden om qua protectie te upgraden om alle impactpunten van je lichaam optimaal te beschermen in geval van nood. Welke maat rugprotector je nodig hebt lees je hier. Een airbagsysteem is ook een bijzonder veilige optie. Overweeg je om een airbagsysteem te nemen houdt dan rekening ermee dat ’t alleen gecombineerd kan worden met een schikte motorjas. Wat betreft de textiele motorbroek hoef je daar geen rekening mee te houden.