Zo’n zomerdag waarop je halverwege je rit krampachtig probeert af te koelen aan een ijsje, terwijl de zweetplekken in je oksels staan. Best ongemakkelijk en eigenlijk ook totaal niet nodig! In dit overzicht heb ik 5 stijlen motorjassen uitgelicht die voorkomen dat jij wegsmelt. En omdat je zo nu en dan toch je benen wilt strekken, is dat meteen een goed excuus voor – toch – dat ijsje.

  • REV’IT! Tracer Air overshirt
  • Dainese Super Rider D-Dry
  • Alpinestars Viper V2 Air
  • Richa Airbender motorjas
  • REV’IT! Tornado 2 motorjas

REV’IT! Tracer Air overshirt

In alle gevallen blijkt mesh het toverwoord in het vervullen van jouw behoefte. Dat hebben ze bij REV’IT! dan ook ter harte genomen met het Tracer Air overshirt. Geïnspireerd op de custom scene en verhult in een oldskool houthakkers vest weet die voor zowel verkoeling als de gewenste bescherming te zorgen. Hiervoor heeft het Nederlandse label een speciaal PWR|mesh materiaal ontwikkeld, dat ook nog eens slijtvaster blijkt dan gemiddeld. Onder de leden verhuld het Tracer Air overshirt de inmiddels beroemde SeeSmart protectoren op schouders en ellebogen.

De Tracer Air is verkrijgbaar voor €199,99 en beschikbaar in 3 kleuren.REV'IT! Tracer Air overshirt doorwaai motorjas

Dainese Super Rider D-Dry

Om de snelheidsmaniakken te pleasen duiken we de collectie van Dainese in. De ontwerpers uit Vincenza hebben zich volledig uitgeleefd om een zo sportief mogelijk textiel jacket neer te zetten: De Dainese Super Rider D-Dry. Misschien zelfs ietwat doorgeslagen door de toevoeging van een speedhump is het wel duidelijk waar het de Italianen om te doen is. Grote meshdelen, afgewisseld met slijtvast textiel en zelfs rundleer op de delen die het in het geval van een highsider het zwaarst te verduren krijgen. Plus natuurlijk de aluminium schouderpartij waarop de Speed Demon prijkt. Helemaal ideaal voor het Nederlandse klimaat is de uitneembare waterdichte voering die tevens als windblocker fungeert.

De Dainese Super Rider D-Dry is verkrijgbaar in 5 kleuren en kost €419,95.Dainese Super Rider D-Dry doorwaai motorjas

Alpinestars Viper V2 Air motorjas

Semi-sportief, zo kun je het Alpinestars Viper V2 jacket het beste typeren. En door dat minder schreeuwerige uiterlijk weet die een grote groep rijders te bedienen in verkoeling. Zo is ook in dit geval veel mesh textiel aangebracht om de rijwind zijn werk te laten doen op het koelen van jouw lichaam. Zoals je van Alpinestars mag verwachten is die sportief gesneden en sluit die nauw aan. Hoewel hij licht aanvoelt is die voorzien van de nodige protectie. En meer dan welkom is de windblocker uitneembare liner, die het in de frisse ochtend nét wat aangenamer maakt om op de motor te stappen.

De Alpinestars Viper V2 Air motorjas is verkrijgbaar in 3 kleursamenstellingen, voor €189,95

Richa Airbender motorjas

De meest ingetogen van het stel is de Richa Airbender die jou er op elk type motor goed uit laat zien. Dit zomerjacket blinkt uit in eenvoud en is de meest neutrale van het stel. Bovendien is hij het voordeligst en gaat hij terug naar de essentie waarin mesh textiel de boventoon voert. Hierdoor is die uiterst verkoelend en licht van gewicht. Twee factoren waar je vrolijk van wordt bij je zoektocht naar een geschikte jas voor de hogere temperaturen. Naast het ingetogen design wat hem een echte allemansvriend maakt, is die ook nog eens verkrijgbaar in grotere maten waardoor die bijna iedereen past.

De Richa Airbender motorjas is verkrijgbaar voor €129,95, in 3 kleurvariaties.Richa Airbender doorwaai motorjas

REV’IT! Tornado 2 motorjas

Jouw reismetgezel die je bijstaat bij verre reizen kan zomaar in de vorm van dit REV’IT! Tornado jacket verschijnen. Een heavy duty doorwaai jacket waarbij het avontuur in elke vezel schuilgaat. Laat jij je niet afschrikken door een gravelpad links of rechts, dan is dit de perfect match. De innovatieve SeeFlex CE level 2 protectoren staan hun mannetje, ook in het ruige terrein. Bovendien zorgt het uitneembare thermojacket met waterdichte Hydratex laag voor het trotseren van de enige onzekere factor tijdens jouw roadtrip: het weer.

Tijd om alvast warm te lopen met vijf van de mooiste motorroutes van Europa. Het REV’IT! Tornado jacket is verkrijgbaar voor €299,99 en komt in 3 kleurvariaties. Voor maximaal comfort is die combineerbaar met de gelijknamige motorbroek.REV'IT! Tornado 2 doorwaai motorjas

 

Samen met de tips voor het rijden in warm weer kun jij de zon tegemoet rijden.