Zo’n zomerdag waarop je halverwege je rit krampachtig probeert af te koelen aan een ijsje, terwijl de zweetplekken in je oksels staan. Dat is best ongemakkelijk en eigenlijk ook totaal overbodig! In deze blog delen we de top 5 doorwaai motorjassen in uiteenlopende segmenten. Zo voorkom je dat je wegsmelt en is er altijd eentje die bij je past. En omdat je zo nu en dan toch je benen wilt strekken, is dat meteen een goed excuus voor – toch – dat ijsje.

Richa Airbender motorjas

De Richa Airbender beschikt over alle onderdelen uit de succesformule van een doorwaai motorjas. Idealiter is die licht van gewicht: check. Ongevoerd, waardoor de rijwind optimaal vat krijgt op het bovenlichaam en voorzien van de juiste protectie. In het geval van de Airbender zijn die standaard aanwezig op de schouders en ellebogen. Een D3O rug protector behoort nog tot de uitbreidingsmogelijkheden.

Het uiterlijk vertoon van de Airbender is ingetogen. Perfect om uiteenlopende stijlen gecombineerd kunnen worden. De Cordura 600D buitenlaag wordt afgewisseld met meshpanelen op de torso en binnenzijde van de armen. Mede verantwoordelijk van het succes is de beschikbaarheid van de kleinere tot grote maten.

Richa Airbender motorjas voor heren
Richa Airbender motorjas voor dames

REV’IT! Tornado 3 motorjas

REV'IT! Tornado 3 doorwaai motorjas

De REV’IT! Tornado 3 motorjas behoort tot de meer avontuurlijke doorwaai motorjassen van het stel. Bovendien heb je hierbij een exemplaar waarmee je langer uit de voeten kunt dan slechts de warme zomerdagen. Alle credits gaan hiervoor naar de gecombineerde uitneembare voering die bestaat uit een Hydratex wind- en waterdicht membraan en thermovoering in één.

Dat avontuurlijke karakter komt ook naar voren in de pasvorm van de Tornado 3. Zo is die comfortabel lang en beschikt over diverse stalmogelijkheden zodat hij volledig aansluit – met en zonder voering. De schil van dit zomer jacket bestaat uit hoogwaardige slijtvaste materialen die tevens bestand zijn voor het meer enduro-werk met onderliggend bepantsering in de vorm van de bekroonde SeeFlex level 2 protectoren op schouders en ellebogen.

REV’IT! Tornado 3 motorjas voor heren
REV’IT! Tornado 3 motorjas voor dames

REV’IT! Spark Air motorjas

REV'IT! Spark Air doorwaai motorjas

De REV’IT! Spark Air motorjas is toegespitst op de stedelijke rijder en boulevard cruiser. Het design is afgeleid van de Techwear hoodie die in sport fashion aan populariteit wint. En zoals het REV’IT! betaamt wordt daar geen half werk mee geleverd. De volledig 3D-Air mesh opgebouwde buitenlaag biedt ongekende performance, wat wel zo prettig is in de stedelijke omgeving.

De bewegelijkheid van de Spark Air Hoodie maakt hem perfect voor je wekelijkse asfalt workout door stretch in het textiel en flexibele SeeSmart protectoren op schouders en ellebogen. De geïntegreerd de jeanslus, korte verbindingsrits en duimlussen zorgen ervoor dat die hoe dan ook op zijn plek blijft zitten.

REV’IT! Spark Air motorjas voor heren

Alpinestars T-SP X Superair

De Alpinestars T-SP X Superair motorjas heeft een bovengemiddeld sportief voorkomen. Het Astars logo prijkt prominent op de borst en op de schouders doen de logo’s denken aan de sliders die je vaker in het racesegment tegenkomt. Toch is de T-SP X Superair een allemansvriend voor de sportieve rijders. Of je nu een naked bike, sport touring of sport bike rijdt. Wel de sportallure, niet de racy poespas.

De naam laat het al raden dat het met de verkoeling van de T-SP X Superair wel goed zit. Overwegend bestaat die uit mesh textiel dat rondom het lichaam rijwind toelaat. Afgewisseld met 600D poly-textiel en onderhuids Nucleon Flex Plus CE level 1 protectoren op schouders en ellebogen. Uitbreiding van het protectieschild is verkrijgbaar in de vorm van een CE rug protector en een borstprotector set.

Alpinestars T-SP X Superair motorjas voor heren

Richa Bodyguard 2 motorjas

De Richa Bodyguard 2 is misschien een ietwat vreemde eend in de bijt. Een urban georiënteerd stoer jacket dat het meest weg heeft van een enduro bodyprotector. Toch past hij met een stoere jeans helemaal in de urban sferen. Volledig opgebouwd uit mesh kan die natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje met verkoelende zomerjassen.

Bovendien weet die je zoals het een goede bodyguard betaamt uitstekend te beschermen terwijl je vrijuit kan blijven bewegen. De D3O protectoren rondom, inclusief die op de rug en de lichtgewicht opbouw van de Cordura 600D buitenlaag hebben hier het grootste aandeel in.

Richa Bodyguard 2 motorjas voor heren
Richa Bodyguard 2 motorjas voor dames

Dainese Smart Jacket Long Sleeve

Dainese Smart Jacket Long Sleeve

One more thing waren de legendarische woorden van wijlen Steve Jobs. Daarmee introduceerde hij technische hoogstandjes nog nét aan het eind van een Apple Keynote. In diezelfde gradatie scharen we de Smart Jacket Long Sleeve van Dainese. Dat dankzij de D-Air actieve bescherming biedt van ongekende klasse. De Long Sleeve variant is standaard al volledig uitgevoerd met CE protectoren en volledig opgetrokken uit mesh. Dit maakt het mogelijk om zelfstandig te dragen en te genieten van maximale ventilatie, gepaard met state-of-the art bescherming van het geïntegreerde D-Air airbagsysteem.

Dainese Smart Jacket Long Sleeve voor heren