De decembermaand staat vol in het teken van tradities. Laten wij daar dan ook aan toegeven door tussen het gourmetten en oliebollen bakken door met een terugblik lijstje op afgelopen jaar te komen. De 5 meest gelezen motorblogs van 2017. En nu we toch je aandacht hebben, maken we gelijk van de gelegenheid gebruik om je een schitterend motorjaar toe te wensen in goede gezondheid!

5. Wat te doen bij het zien van een motorongeval?

Wat te doen bij een motorongeval?

Gekscherend wordt wel eens de opmerking gemaakt dat er twee type rijders zijn. De ene groep die al gevallen is en de groep die nog moet vallen. Hoe vervelend ook, schuilt er een kern van waarheid in. Wanneer je in zo’n situatie terecht komt of zelf getuige bent van een ongeval is het handig om te weten wat je moet doen. Daarom vertelt Mark je in dit blog precies wat je zoal kan ondernemen wanneer je getuige bent van een motorongeval.

4. Wat kost een motorrijbewijs?

Kosten voor het behalen van een motorrijbewijs

Het aantal mensen dat voor het roze papiertje voor de motor gaat is al jaren stijgende. Voordat je begint met motorrijlessen is het natuurlijk handig om te weten wat je ongeveer aan kosten kan verwachten. Hoewel het per leerling verschilt, geeft Paul een gemiddelde berekening in dit artikel over de kosten van een motorrijbewijs.

3. 8 dingen die je nog niet wist voordat je ging motorrijden

8-dingen-die-je-niet-wist-voordat-je-ging-motorrijden-groeten

Motorrijden brengt iets magisch met zich mee. Daar kan je als motorrijder natuurlijk over meepraten, maar probeer dat maar eens op een verjaardag over te brengen. Dat bijna onbeschrijfelijke gevoel, weet Mark eigenlijk nog best aardig te verwoorden in één van de meest gelezen berichten van afgelopen jaar: ‘8 dingen die je nog niet wist voordat je ging motorrijden‘.

2. 11 redenen waarom jij je motorrijbewijs moet gaan halen

11 redenen waarom jij je motorrijbewijs moet halen

We hebben allemaal wel die ene vriend of vriendin in de vriendengroep die ooit eens heeft geopperd zijn of haar motorrijbewijs te willen halen. Dat het er al jaren niet van komt is natuurlijk jammer. Schotel hem of haar deze 11 redenen voor om je motorrijbewijs te behalen en wie weet kunnen jullie in 2018 eindelijk samen op pad!

1. Mijn eerste kneedown

Mijn eerste kneedown motorblogs 2017Stiekem willen we allemaal wel als Rossi over het  circuit heen glijden, met de knie wel te verstaan. De masterclass kneedownen van Justin was dan ook het meest gelezen bericht van afgelopen jaar. In deze bijdrage vertelt Justin je stap voor stap hoe je een kneedown kan oefenen.