fbpx

Je haar wapperend in de wind, of net de punten klem onder de rand van je helm; lang haar op een motor is niet altijd even handig. Zelfs het makkelijkste haar krijgt het zwaar te verduren en klitten zijn bijna onvermijdelijk. Naast het feit dat dit je haar beschadigt is het ook nog eens vervelend om steeds weer alles uit te moeten borstelen. Daarom hebben we een aantal tips verzameld om je lange haar zo klitvrij mogelijk te houden op de motor.

4 tips voor motorrijders met lang haar

  1. Maak een vlecht
  2. Verstop je haar onder je kleding
  3. Gebruik een haarnetje
  4. Anti-klitspray

Maak een vlecht

Een veelgebruikte methode is om het haar te vlechten voor je op de motor stapt. Op deze manier kan je haar nergens heen en ben je bijna gegarandeerd van een klitvrij kapsel. Met een beetje oefening kun je ook nog eens hele leuke kapsels creëren die ook na je rit er nog goed uit zien.

Nadeel: Zeker met wat stugger haar kunnen er golven of vouwen achter blijven wanneer je de vlecht eruit haalt en dat is niet altijd de bedoeling.

Voordeel: Ook met extreem lang haar is deze methode een handige oplossing.

Verstop je haar onder je kleding

Door je lange haar onder je jas te stoppen is het beschermd tegen wind en regen. Jas uit en je haar ziet er nog keurig uit. Voor extra bescherming kun je een simpele coltrui gebruiken waar je je haar onder stopt of een speciale motorkol aanschaffen die je over je normale kleding kan dragen. Op deze manier blijven ook kortere haren makkelijker weggestopt.

Tip: Soms kan het helpen om je haar in een losse staart te doen voor je het wegstopt. Gebruik hiervoor een metaalvrij elastiek zodat je haar niet beschadigt door wrijving.

Nadeel: Met lange ritten kan het een beetje warm en kriebelig aan gaan voelen, zeker als je veel en dik haar hebt.

Voordeel: een motorkol is warm en beschermt je tegen de wind.

Gebruik een haarnetje

Een wat minder gebruikelijke oplossing is het gebruik van een haarnetje. Je kunt deze over los haar trekken of het eerst losjes vast zetten. Vooral bij halflang haar is dit ideaal omdat het niet los kan komen en zo niet langs de rand van je helm schuurt. In plaats van een haarnetje kan een helmmuts ook werken.

Nadeel: Met erg lang dik haar gaat dit hoogstwaarschijnlijk niet lukken omdat niet alles onder je helm past.

Voordeel: Ook bij halflange kapsels is dit een veilige optie.

Anti-klitspray

Wil je toch je haar los dragen op de motor, zorg dan dat je bij de drogist een klitspray haalt. Een klein flesje hiervan is makkelijk mee te nemen in je tas. Na het sprayen van je haar is het aanzienlijk makkelijker om de klitten eruit te borstelen zodat je zonder zorgen verder kunt met je dag.

Het meenemen van anti-klitspray is ook handig als aanvulling op andere methodes. Wanneer er bijvoorbeeld vaak plukken uit je vlecht losraken kun je deze zo makkelijker weer netjes krijgen.

En tot slot..

Met zoveel verschillende types haar en motoroutfits is het moeilijk om een pasklare oplossing voor iedereen te geven. Probeer dus vooral de verschillende opties uit om erachter te komen wat het fijnst werkt voor jou!

Wat is jouw go-to manier om je lange haar onder controle te houden op de motor?

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.