Het is het meest lastig om warm te houden en het kan bijzonder pijnlijk zijn: koude handen. Zodra het kwik onder de 5 graden zakt zijn er maar weinig effectieve oplossingen tegen koude handen. Verwarmde handschoenen gaan verder waar winterhandschoenen hun limiet hebben bereikt. Warme winterhandschoen doen goed hun werk, maar als het rond het vriespunt is en je langer dan een half uur op de motor zit, zal je merken dat deze handschoenen op een gegeven moment hun kracht verliezen. Met verwarmde handschoenen kan je in de winter uren lang op de motor blijven met warme handen ongeacht de temperatuur. In deze blog vertel ik je meer over de verschillende verwarmde handschoenen en verwarmde onderkleding. 

Verwarmde handschoenen soorten en verschillen

In grote lijnen zijn er drie soorten verwarmde motorhandschoenen:

 1. Verwarmde handschoenen die op de motor worden aangesloten
  Voordeel: geen tijdslimiet en er hoeven geen accu’s te worden opgeladen voor gebruik
  Nadeel: er dienen eerst kabels te worden aangesloten voordat je ze kan gebruiken
 2. Verwarmde handschoenen die op een losse accu werken
  Voordeel: je kan zo weg rijden zonder kabels aan te sluiten
  Nadeel: je zit met tijdslimiet en je moet de accu’s opladen voor gebruik
 3. Hybride verwarmde handschoenen die op beide werken
  Voordeel: beide aansluitmogelijkheden kunnen worden gebruikt
  Nadeel: de prijs van deze handschoenen liggen hoger

Handmoffen vs. Verwarmde handschoenen

Handmoffen kleden je motor misschien niet echt af, ze dragen wel bij aan warme handen. Als je handmoffen combineert met handvatverwarming kom je al een aardig eindje om er comfortabel bij te zitten in de winter. Handmoffen verbreken de blootstelling aan koude rijwind waardoor de handschoenen minder snel warmte verliezen en beter geïsoleerd blijven. Dit kan een goede oplossing zijn als je niet langer dan een half uur op de motor zit en bij 0 graden je motor laat staan. Rijdt je echter wel door met deze omstandigheden dan is de kans groot dat kou zijn weg vindt naar je handen. Het laatste redmiddel in dat geval is wederom verwarmde handschoenen.

Verwarmde onderkleding

Naast verwarmde handschoenen is er ook verwarmde onderkleding. Wanneer je het snel koud hebt of je motoravonturen in de meest extreme omstandigheden plaatsvinden, is dit zeker het overwegen waard. Verwarmde onderkleding komt in de vorm van een broek, jas en sokken. Je kan de onderkleding individueel gebruiken of als geheel. Net als bij de handschoenen kan ook de onderkleding op een losse accu of op de motoraccu worden aangesloten. Aangezien er veel meer stroom wordt gevraagd bij onderkleding is het raadzaam om dit op de motoraccu aan te sluiten of een zwaardere losse accu te gebruiken.