fbpx

Wanneer je crasht zijn er een paar dingen die door je hoofd heen gaan. Voor jullie leesplezier – of leedvermaak, maar net hoe je het bekijkt – heb ik de eerste 5 dingen op een rijtje gezet waar ik aan dacht toen ik als superman door de lucht heen vloog terwijl het leek alsof Neo van de matrix de tijd vertraagde tussen opstijgen en landen.

1. Oh sh*t.. Niet weer hé!

De eerste is variabel. Wanneer je dit nog nooit hebt meegemaakt voelt het allemaal een beetje onwerkelijk en heb je van tevoren waarschijnlijk altijd gedacht: dit overkomt mij niet!
Heb je dit al eerder meegemaakt? Dan weet je al wat er komen gaat en bedenk je je waarom je nu weer zoiets stoms doet.

Het eerste wat in je opkomt als je crasht met de motor

2.  Oh dit gaat weer zoooo veel geld kosten

Niet iets waar je aan wil denken, maar dat je toch doet. Je wilt immers toch dat je bike er zo snel mogelijk weer op en top bij staat en.. als je niet beschikt over die magnifieke geldboom in de achtertuin kan dit weleens een duur grapje worden!

Het eerste wat in je opkomt als je crasht met de motor

3. Ja… dit gaat denk ik best wel pijn doen…

Tenzij je ook echt Superman bent, doet een crash te allen tijde gewoon zeer. En denk ook zeker maar niet dat een berm, bosjes of bijvoorbeeld grind langs een circuit lekker zijn om te knuffelen.

Het eerste wat in je opkomt als je crasht met de motor

4. Beschermt mijn motorkleding me wel goed genoeg?

Op tv zie je de mannen van bijvoorbeeld de MotoGP er vaak genoeg met hoge snelheid onderuit gaan en dat ze door hun motorkleding hier vaak zonder al teveel problemen gewoon mee weg kunnen lopen. Toch vraag je je altijd af hoe goed het je nou echt gaat beschermen, zeker wanneer het de eerste keer is dat je kennis maakt met het asfalt.

Het eerste wat in je opkomt als je crasht met de motor

5. Kan ik zo nog wel rijden?

In de meeste gevallen wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer op staan en doorgaan. Het kunnen daarom ook pijnlijke momenten zijn als jouw schatje niet meer meteen de weg of de baan op kan.
Gelukkig zijn er altijd wel mensen in de buurt die je kunnen helpen, en is materiële schade altijd te maken of te vervangen.Het eerste wat in je opkomt als je crasht met de motor

Al met al. Vallen is nooit leuk en het laat altijd wel littekens achter of dat nou op jou of je bike is. Nu ik mijn gedachtes met jullie heb gedeeld vraag ik me af: wat dachten jullie bij jullie valpartij? Reageren kan hieronder.

Het eerste wat in je opkomt als je crasht met de motor

Justin


Justin heeft een echte affiniteit met motorracen. Met een circuitmotor en een crossmotor houdt hij van snelheid. Door zijn lange ervaring in de motorbranche weet Justin als geen ander hoe motorkleding moet zitten en moet voelen.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.