fbpx

Eindelijk is het hoge woord eruit, en ook nog eens keihard onderbouwd door de wetenschap; Motorrijders zijn beter in autorijden dan automobilisten die geen motorrijbewijs hebben.

motorrijders rijden beter auto 23

Motorrijders zijn 23% veiliger achter het stuur van een auto volgens een groot verzekerings bedrijf uit Engeland. Equity red star (ERS) vergeleek automobilisten die wel, en automobilisten die geen motorrijbewijs hadden met elkaar. Zij kwamen tot de ontdekking dat klanten met een motorrijbewijs 23% minder vaak een schademelding doen aan hun auto dan klanten zonder motorrijbewijs. ERS heeft hierbij het gemiddelde genomen van de gereden kilometers in de auto om een eerlijke vergelijking te kunnen maken.

De verzekeraar onderzocht 200 miljoen schade aangiften die binnen kwamen tussen 2007 en 2014 voor een overtuigend eindoordeel. Rob Clark, retail manager bij ERS, zei; Het kan gezegd worden dat een motorrijder die een auto bestuurt, 23% beter is in het autorijden dan een persoon zonder motorrijbewijs. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat motorrijders bij het behalen van hun motorrijbewijs leren om verder vooruit te kijken en eerder kunnen anticiperen op een gesignaleerd gevaar.

Resultaten van dit onderzoek werden gepresenteerd bij een conferentie van de ‘Motorcycle Industry Association’ waar het onderwerp was of een toename aan motorrijders op de weg de veiligheid konden verbeteren. De conferentie werd gehouden in het kantoor van de ‘Department of transport’ in Londen.

motorrijders rijden beter auto

Mark Bos


Mark Bos is product specialist en binnen Motorkledingcenter verantwoordelijk voor de online marketing en video productie.
Met ruim 8 jaar motor ervaring is Mark helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van motorkleding en motormode.
Zijn kilometers zijn gemaakt op de straat en op het circuit. Met een historie van een Daytona 675 en een ZX-10r ligt zijn voorkeur voornamelijk bij de sportieve tak van het motorrijden.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.