fbpx

De gedachten van je schuur of garage leeg terugvinden, roept bij veel motorrijders al nachtmerries op. In het eerste halfjaar van 2020 zijn er 774 motoren gestolen, 80% hiervan werd nooit meer teruggevonden. Mocht jij ooit slachtoffer van diefstal worden, dan zorg je er met de Monimoto GPS tracker voor dat jouw motor bij de 20% hoort die wel wordt teruggevonden. Hoe de Monimoto GPS tracker werkt vertel ik je in deze blog.

Hoe werkt de Monimoto GPS tracker?

De Monimoto GPS tracker bestaat uit twee onderdelen: een tracker en een sleutel.
De GPS tracker plaats je op een onzichtbare plek in je motor. De sleutel hou je goed bij je. Je kunt deze bijvoorbeeld bewaren in je motorjas of aan je sleutelbos hangen.

Doordat de GPS tracker aan je motor bevestigd zit, kan hij goed in de gaten of jouw motor beweegt. Bijvoorbeeld als er iemand aan je motor zit of als hij van zijn plaats af komt. Wanneer dit het geval is, zal de Monimoto verbinding proberen te maken met de sleutel. Is de sleutel meer dan 10 meter van de tracker verwijderd? Dan gaat de Monimoto er van uit dat iemand anders aan je motor zit en wordt de alarm mode geactiveerd.

In de alarm mode zal de Monimoto tracker nog 50 seconden proberen om verbinding te maken met de sleutel. Als dit niet lukt gaat de tracker over tot actie en belt hij jou op je mobiele telefoon. Ook houdt hij zijn locatie bij, zodat je in de app nauwkeurig je motor kunt volgen.

Belangrijk om te weten is dat de Monimoto GPS tracker puur is gemaakt om de locatie van jouw motor nauwkeurig te tracken. De Monimoto heeft geen geluidsalarm om dieven te verjagen. Hier is bewust voor gekozen omdat een geluidsalarm de locatie van de tracker kan weggeven en dieven hierdoor de tracker sneller zullen verwijderen.

Hoe installeer je de Monimoto GPS tracker?

Het installeren van de Monimoto GPS tracker is vrij gemakkelijk. De tracker is voorzien van een batterij. Hierdoor hoef je hem dus niet aan te sluiten aan je accu en kun je de locatie van de tracker gemakkelijk aanpassen.

Allereerst moet je een goede plek op je motor vinden om de tracker te plaatsen.
Het is hierbij belangrijk dat de Monimoto tracker volledig uit het zicht is, zodat dieven niet doorhebben dat jouw motor is voorzien van een tracker. Ook wordt het aangeraden om de antenne omhoog te richten voor de beste verbinding. Hou er rekening mee dat de tracker ongeveer 13 cm lang is met een diameter van 3.5 cm.

De Monimoto sleutel kun je opbergen in je motorjas of aan je sleutelbos hangen. Het is in ieder geval belangrijk dat de sleutel in de buurt van je motor is, wanneer je de motor verplaatst, gaat motorrijden of aan de motor gaat sleutelen. Staat de motor gestald, zorg dan dat de sleutel minimaal 10 meter van de motor verwijderd is. Zodat je de tracker weet dat jij niet in de buurt bent en alarm slaat als de motor in beweging komt.

Verbinding maken via de app op je smartphone

Nadat de Monimoto tracker en sleutel een goed plekje hebben gevonden, kun je hem verder instellen met de app. Je kunt de Monimoto app terugvinden in de app store of play store. In de app kun je gemakkelijk verbinding maken met de tracker via bluetooth. Nadat er verbinding is gemaakt zul je een aantal stappen moeten doorlopen. Als je deze stappen hebt doorlopen is de tracker helemaal klaar voor gebruik.

Via de app kun je alles nauwlettend in de gaten houden. Je kunt de status van de tracker bekijken en weet precies waar je motor zich bevindt. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan kun je via de app ook contact opnemen met de Monimoto support.

Gevoeligheid instellen: voorkom onnodige activatie

Het krijgen van een oproep van je Monimoto betekent weinig goeds en zorgt er gegarandeerd voor dat je hart op hol slaat en adrenaline door je lichaam giert. Waarschijnlijk sta je in een recordtijd op de plek waar je je motor hebt gestald, om de dieven te verjagen. Je wilt er dan niet achter komen dat je Monimoto werd geactiveerd door trillingen van werkzaamheden in je straat en al die stress voor niks is geweest. Gelukkig kun je in de app ook de gevoeligheid van de tracker instellen. Zo zorg je dat de tracker minder snel geactiveerd wordt en dit soort situaties worden voorkomen.

In de app kun je de Monimoto ook tijdelijk uitzetten. Je kunt dan instellen voor hoeveel uur je geen meldingen wilt ontvangen. Handig voor wanneer je motor bij de garage staat en je zeker weet dat hij in goede handen is of wanneer je jouw motor uitleent aan een vriend. Als de ingestelde tijd voorbij is, wordt de tracker weer automatisch geactiveerd.

Simkaart met Europese dekking

Bij de Monimoto tracker wordt standaard een simkaart geleverd. Deze simkaart heeft de Monimoto nodig om jou te kunnen bellen als je motor wordt gestolen. De simkaart heeft Europese dekking, zodat je motor ook beschermd is in het buitenland.

Aan deze simkaart zitten kosten verbonden. De kosten hiervoor zijn €3,- per maand. Deze worden jaarlijks afgeschreven via de app. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een simkaart in de Monimoto te plaatsen. De fabrikant kan dan alleen niet garanderen dat de tracker optimaal werkt.

Extra gemak door de batterij

Dat de Monimoto is uitgerust met een batterij brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je hem makkelijk installeren, omdat je hem niet hoeft aan te sluiten aan je accu. Kun je hem gemakkelijk op een andere positie plaatsen. En valt hij minder snel op, omdat er geen kabels zijn die positie van de tracker weggeven.

Een batterij heeft natuurlijk ook een voor de hand liggend nadeel: hij gaat leeg.
De batterij in de Monimoto gaat ongeveer een jaar mee. De tracker gebruikt het meeste stroom wanneer hij in de alarm mode staat. Dit komt omdat de Monimoto dan continu bezig is  met het nauwkeurig bijhouden van zijn locatie. Zorg er dus voor dat de alarm mode niet onnodig wordt geactiveerd.

De batterij is niet oplaadbaar omdat dit brandgevaar met zich meeneemt. Je zult de batterij dus moeten vervangen. Geen zorgen, via de app kun je zien hoe vol de batterij zit. Daarnaast krijg je een melding in je app wanneer de batterij bijna leeg is, zodat je deze op tijd kunt vervangen.

Wil jij er ook voor zorgen dat je altijd weet waar jouw motor zich bevindt? Koop dan de Monimoto GPS tracker in onze webshop.

Nick van Oosten


Onze huistuner Nick draait aan de knoppen wanneer het aankomt op advertising en weet van alles over SEO. Hij droomt ervan om op korte termijn zijn motorrijbewijs te halen, maar waar hij meer moeite mee heeft is welke motor hij vervolgens zal kiezen.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.