De opening van Zemst staat nog vers in het geheugen gegrift terwijl de voorbereiding voor onze volgende vestiging op volle toeren draait. The next stop is Zutphen waar we over een kleine 2 maanden de deuren zullen openen voor de oosterse motorrijder. De basis van dit filiaal is alvast gelegd met een oude bekende van MotorKledingCenter, Jeroen van Beek. Jeroen is per 1 juni in dienst als storemanager en zal de komende tijd in de vestiging Tilburg meedraaien om daar kennis en de gang van zaken tot zich te nemen.

Even voorstellen

Na een kort gesprek was me duidelijk dat motorsport er met de paplepel is ingegoten bij Jeroen. Met ervaring in de racerij en diverse banen in de motorbranche zal het qua kennis niet schorten als storemanager. Jeroen heeft 14 jaar het motorrijbewijs en heeft een reeks aan motoren in bezit gehad. Tegenwoordig is hij te vinden op een Harley Davidson FXST uit 1984 “Dit is mijn huidige motor, en is maar 1 jaar zo geproduceerd door HD. De allereerste softail, de eerste generatie met Evo blok, maar nog wel de Shovel 4-bak met kickstarter, voor wie het wat zegt”.jeroen-mkc zutphen

Mijn grote passie was het motorraceteam in het ONK Superbike dat ik runde met 5 vrienden. Dit hebben we 11 jaar volgehouden en daarmee prachtige seizoenen beleefd. Ik was hier verantwoordelijk voor de PR, media, sponsoring en VIP dagen. Met deze 5 vrienden hebben we veel circuits in Europa bezocht, jaren in de sub-top van NL gepresteerd, en hele gave dingen meegemaakt. Dat team is nu op een goede wijze opgeheven, en inmiddels doe ik alleen soms nog wat PR-werkzaamheden voor een World Supersport 600 team. Daarnaast volg ik MotoGP, WSBK, WSS, en OW-cup en rijd zelf nog een toertochtje af en toe”.

Jeroen over MotorKledingCenter

Hoe ben je bij MKC terecht gekomen Jeroen? “Ik zag het persbericht op Facebook. Natuurlijk kende ik MKC al vanuit mijn tijd bij IGM Trading (leverancier van MKC) en kende ik Mark nog uit de racerij en uit de tijd van Marushin, dus heb ik hem gelijk gebeld”. Wat zijn je toekomst plannen binnen het bedrijf? “Eerst wil ik de vestiging in Zutphen draaiende krijgen en opbouwen. Dat zal voorlopig genoeg aandacht van me vragen, maar daarnaast ben ik wel een persoon die altijd uitdagingen blijft zoeken…dus wie weet!”

Interview Jeroen van Beek

 1. Ben je een dromer, denker, doener of beslisser?

Een doener. Denk ik

 1. Hoe zou je jezelf omschrijven in één woord?

Doordacht.

 1. In welke sport zou je heel goed willen zijn?

Motorracen natuurlijk. Alhoewel, zelf rallyrijden met een auto lijkt me ook erg gaaf.

 1. Waar woon je en in welk MKC filiaal werk je?

Ik woon in Enschede en ga werken in Zutphen.

 1. Wat is je specialiteit binnen MotorKledingCenter?

Ik heb best veel ervaring met het daadwerkelijk voeren van verkoopgesprekken, zowel B2B als B2C. Dat ligt me dus zeker wel. Dat komt ook omdat ik makkelijk contact maak met mensen door mijn enthousiasme. En ik heb natuurlijk wel de nodige kennis van motorkleding inmiddels. Die verkoopskills hoop ik straks natuurlijk over te brengen op mijn team.

 1. Wie is je droomvrouw?

Angelina Jolie

 1. Welke motor vind jij het allerlelijkst?

Honda PC800.

 1. Als je voor een dag een persoon mocht zijn, wie zou je dan zijn?

Elvis Presley. Thank you. Thank you very much..

 1. Wat is je favoriete motorkledingmerk?

Grand Canyon Bikewear. Pasvorm is voor mij als grotere kerel prima, en het zijn stoere spullen voor fijne prijzen!

 1. Als je moest reïncarneren als motor, welke zou dat dan zijn?

Een oude Honda Africa Twin. Niet stuk te krijgendie dingen. Of een Harley Davidson WLA Liberator uit 1942. Oerdegelijk, hufterproof en zo’n ding heeft wel wat meegemaakt natuurlijk.

 1. Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt op werk?

Toen ik nog airco’s verkocht klaagde een zwaar gelovige klant in de Bilble-belt over een trillend apparaat op de slaapkamer. Op de werkbon voor de monteur had ik de opmerking geschreven dat hij maar even in het nachtkastje moest kijken omdat het waarschijnlijk niet de airco was die trilde… Vervolgens mailde ik deze werkorder naar de monteur, met de klant in CC

 1. Met welke bekende persoon halen ze jou vaak in de war?

Rag ‘n Bone-man tegenwoordig. dat is een verbetering ten opzichte van Hagrid uit Harry Potter

 1. Race, tour, allroad, urban, custom of offroad?

Ja!

 1. Hoeveel motorkilometers maak je gemiddeld per jaar?

De laatste jaren te weinig, doordat ik veel weekenden op het circuit doorbracht. Maar straks ga ik woon-werk rijden met de motor, dus dan wordt het misschien wel 40.000 km per jaar.

 1. Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Meestal maken ze me ‘s nachts wakker voor Döner Kebab. Omdat ik na het stappen wel eens in slaap val. Maar voor de MotoGP of WSBK races op Philip Island of Sepang natuurlijk ook!

 1. Als je iedereen zou kunnen ontmoeten, levend of overleden, wie zou je dan ontmoeten?

Bon Scott, de eerste zanger van AC/DC. Daar kon je wel goed een avondje mee doorhalen, geloof ik!jeroen-mkc storemanager zutphen