fbpx

Een Uber oproepen of een pizza laten thuisbezorgen om vervolgens via je smartphone de nieuwste aflevering van Game Of Thrones te streamen. Onze smartphone is niet meer weg te denken. Dat je smartphone ook op de motor van pas komt is natuurlijk logisch. Nu is alleen de vraag: welke motor apps mag je als motorrijder nu écht niet missen?

Navigon Cruiser | Motornavigatie via de mooiste routes

Waar je bij de legio navigatie apps als Google Maps, Apple Kaarten of één van de vele andere opties vaak enkel onbezorgd van A-naar-B kan navigeren via de snelst mogelijke weg, gaat de Cruiser app verder. De app komt uit de koker van Navigon. Als dat je niet bekend voorkomt, navigatiereus Garmin nam het enkele jaren geleden over.

De Cruiser app biedt functies waar we als motorrijders dolblij van worden. Zo kan je mooie routes maken door simpel te tikken op gedeeltes van de kaart. Zo tover je hem om in een waar motor navigatiesystemen. Je hebt enkel nog een telefoonhouder nodig om hem op je motor te monteren. Helaas is het importeren van .gpx bestanden nog niet mogelijk.

De Cruiser app is niet gratis, maar natuurlijk wel vele malen goedkoper dan een navigatiesysteem. Wel heb je een 7 dagen gratis proefperiode. Daarna betaal je voor de Europa dekking €3,99 voor één dag, €19,99 voor een jaar en €59,99 voor een onbeperkte tijd. Hierbij zijn kaartupdates inbegrepen.

Download Navigon Cruiser app voor Android
Download Navigon Cruiser app voor iPhone

Navigon Cruiser app

Best Biking Routes – De mooiste routes direct op je smartphone

De Best Biking Routes app voor je smartphone biedt een uitgebreide database aan pareltjes van motorroutes. Maar daar blijft het niet bij. Eigenlijk kan het gezien worden als een community. Je kan namelijk zelf routes toevoegen, routes die je hebt gereden van anderen beoordelen en voorzien van commentaar.

Je zoektocht naar mooie routes wordt vergemakkelijkt doordat je kan filteren op recent toegevoegde routes, meest bekeken en hoogst scorende. Daarnaast kan je ervoor kiezen om routes in jouw omgeving bekijken, of door een punt op de landkaart te selecteren.

De Best Biking Routes app van de website bestbikingroads.com biedt 10.000 routes van over de hele wereld. In Nederland zijn er op het moment van schrijven zo’n 130 routes geüpload. Heb je een keuze gemaakt voor de route die je wel interessant lijkt dan kan je hem gemakkelijk in .GPX bestand downloaden om zelf te rijden. De app is verkrijgbaar voor eenmalig €4,49 in de App Store en €2,99 in de Google Play  Store.

Download Best Biking Routes voor Android  €2,99
Download Best Biking Routes voor iOS – €4,49

Best Riding Routes app voor smartphone

Flitsmeister – Actuele verkeersmeldingen en –controles app

Het overkomt ons allemaal wel eens dat je – bewust of onbewust – iets harder rijdt dan de toegestane snelheid. Omdat het geld van bekeuringen véél nuttiger kunnen besteden aan benzine voor onze tweewielers, is de Flitsmeister app een welkome vinding. Het houdt je op de hoogte van flitspalen, trajectcontroles en mobiele flitsers. Daarnaast geeft het je andere nuttige informatie zoals stilstaande voertuigen, files en vertragingen.

De Flitsmeister app geeft je naast visuele, ook gesproken aanwijzingen. Hierdoor is het niet nodig om je smartphone prominent in het zicht te monteren. Een setje oordopjes of Bluetooth communicatiesysteem volstaat ook zodat je telefoon veilig opgeborgen kan zijn in de binnenzak. In de basis is Flitsmeister gratis te gebruiken. Natuurlijk is een dataverbinding vereist. De dekking van Flitsmeister wordt steeds verder uitgebreid. Zo bieden ze inmiddels al ondersteuning in België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Bekijk de volledige dekking.

Download Flitsmeister voor Android
Download Flitsmeister voor iPhone

motor smartphone apps

Pirelli Diablo Super Biker | Ritstatistieken op straat en circuit

Wanneer je warm wordt van prestaties en statistieken dan is de Pirelli Diablo Super Biker app er zeker één die je home screen verrijkt. Deze app van de bandenfabrikant registreert namelijk gegevens tijdens je tourritten én circuitsessies.

Nadat je een profiel hebt aangemaakt logt de Diablo Super Biker app onder andere je afstand, tijdsduur, snelheid en hellingshoeken die je hebt behaald. Zowel op straat en wat mij betreft nog interessanter, ook op het circuit. Je profiel wordt aangevuld met het type motor dat je rijdt. Vervolgens kan je met vrienden vergelijken wat de prestaties onderling zijn. De app is gratis in gebruik en maakt naast gebruik van de gyroscoop, ook gebruik van GPS. Via een kaartweergave is ook de afgelegde route te zien.

Download Pirelli Diablo Super Biker voor Android
Download Pirelli Diablo Super Biker voor iOS

 

Om nu te voorkomen dat je na een lange dag touren zonder batterij komt te zitten. Er zijn ook USB-opladers verkrijgbaar waarmee je tijdens het rijden je smartphone oplaadt.

Heb jij nog handige én onmisbare apps voor de motorrijder? We lezen ze graag terug in de reacties hieronder.

Kelvin de Wit


Kelvin z'n opvoeding bestond al vanaf jonge leeftijd uit motorrijden. Hoewel puur voor de fun, schroomt hij er niet voor om een volle dag in het zadel van zijn S1000RR te stappen. Een doppio espresso is wat hem de hele dag scherp houdt en op onze marketingafdeling is hij de rots in de branding.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.