REV’IT!. De van origine Nederlandse grootmacht in de motorsportwereld heeft zijn succes te danken aan een verstrengeling van innovativiteit op het gebied van ontwerp en functionaliteit. Alhoewel ze zich bezighouden met iedere subklasse binnen het motorrijden is er één categorie die qua populariteit excelleert, namelijk de tour en adventure categorie. Dit succes is ook duidelijk terug te zien in de hieronder genoemde top 10 meest populaire REV’IT! producten.

Jassen

REV’IT! is een merk wat bekend staat om zijn brede repertoire. Van racepakken tot een complete retro of adventure outfit, karig is het assortiment allerminst. Het in 2006 opgerichte R&D lab in Brabant heeft hier een grote rol in gespeeld en zorgt ook vandaag de dag voor een frisse visie wat betreft de toekomstige ontwikkeling van motorkleding. Er zijn nogal wat bestseller aan te wijzen maar na een snel geworpen blik op het assortiment wordt het al snel duidelijk dat momenteel de aandacht gevestigd is op de adventure/tour hoek.

Allereerst de Offtrack. Een schoolvoorbeeld “waar voor je geld”. Dit is met name te danken aan de wind en waterdichte drielaags constructie voorzien van thermovoering, regenvoering en overvloed aan ventilatie. Oftewel een motorjas die je het hele jaar door voorziet van comfort en protectie.

Voor de motorrijders die toch iets meer bescherming zoeken tegen de elementen is GORE-TEX de uitkomst. Het instapmodel binnen het assortiment van REV’IT! is de Neptune 2 broek en jas combinatie.

Voor de echte aquafoben is er de mogelijkheid het echte zware geschut in te zetten in de vorm van de Poseidon 2 producten. De naam alleen weet het niveau van protectie al redelijk goed over te brengen.

De laatste motorjas op het lijstje houdt zich met zijn urban DNA niet aan het stramien van de hiervoor genoemde jassen. Zijn semi sportieve en volledig zwarte look doet de drager stijlvol voorkomen. De keuze tussen het heren en damesmodel, Jas en/of broek maakt de Ignition 3 voor velen een goede match.

Broeken

De hierboven genoemde jassen hebben allen een net zo populaire lagere helft maar om een te monotone top 10 te voorkomen rekenen we deze niet mee waardoor we iets meer focus kunnen leggen op een andere sterke productcategorie. Motorjeans.

Goed, we trappen toch nog af met een tourbroek. Het laatst overgebleven zeer gewilde kledingstuk uit dit segment verdiende toch nog even de aandacht door het allemansvriendachtige karakter. Het ontwerp leent zich uitstekend voor het gross van de motorrijders en bied de nodige bescherming tegen moeder natuur zonder een traantje weg te hoeven pinken bij het trekken van de portemonnee.

REV’IT! is op gebied van motorjeans zeer dominant, zeker voor de motorrijder die niet op zoek is naar een iets te metrosexuele spray on ultra skinny fit jeans. Nee, slim fit is hier de meest gangbare pasvorm en op de top van de berg slim fit motorjeans staat de Brentwood met zijn cordura demin buitenlaag.

Wat de Brentwood is voor de mannelijke motorrijder is de Victoria voor de dames. Zoals een REV’IT! jeans betaamd is ook de Victoria voorzien van seesmart knieprotectoren en de mogelijkheid de impactprotectie ook aan de heupen toe te voegen.

& De rest

We starten met wellicht de best verkopende handschoen, punt. Een doorwaaibasis met een comfortabele flexibele knokkelprotector waarvan de looks bij het overgrote deel van de motorrijders goed in de smaak valt is een korte opsomming van de mogelijke redenen voor het succes van de Sand 3.

Eén van de minst verrassende toevoegingen aan deze lijst is de Seesoft RV rugprotector. Deze onmisbare upgrade raden wij ten zeerste aan bij de aankoop van een nieuwe motorjas of als toevoeging aan een motorjas die dit mist.

Met de nieuwe urban collectie heeft REV’IT! een aantal hele sterke producten weten neer te zetten waaronder de Jefferson. Het ontwerp en ongewone kleurstelling vallen goed in de smaak bij menig casual motorrijder wat de Jefferson één van de meest gewilde motorschoenen van het moment maakt.

REV’IT in 2021

REV’IT! heeft ook het afgelopen jaar zeker niet stilgestaan en een volledig nieuwe collectie staat aan de horizon. Kan jij nu ook niet wachten volg dan onze blog of zie de updates verschijnen in jouw instagram tijdlijn.