Het beeld van de onverzorgde motorrijder die niks om zijn outfit geeft is aan het veranderen. Waar vele op de motor stappen om gewoon te gaan rijden, bekommert een groot deel zich om het voorkomen wanneer er van de motor wordt afgestapt. De motorrijder wordt steeds modebewuster en motorkledingmerken spelen hier massaal op in. De motorjeans is koploper in de motormode en in dit blog noem ik de best verkochte motorspijkerbroeken van het moment.

Deze lijst is gebaseerd op onze verkoopcijfers van 2018.

  1. REV’IT! Lombard 2
  2. John Doe Betty Highwaist
  3. REV’IT! Philly 2
  4. REV’IT! Vendome 2
  5. REV’IT! Corona
  6. Macna Stone
  7. Booster 750
  8. REV’IT! Seattle
  9. Mottowear Italia
  10. Mottowear Milano

1. REV’IT! lombard 2

Nipt op nummer 1  staat de REV’IT! Lombard 2. De Lombard 2 is net als de Lombard 1 onze bestseller. Dat deze motorjeans zo’n succes is, heeft vast te maken met zijn basic design en aansluitende pasvorm. De Lombard 2 heeft een regular fit en sluit naar mijn ervaring ook redelijk strak aan op de bovenbenen.De motorjeans van REV’IT! scoren altijd goed op het gebied van veiligheid en met de Lombard 2 is dat niet anders. Dankzij een samenstelling van Cordura denim, SeeSmart en PWR-shield probeert REV’IT! zoveel mogelijk een combinatie van veiligheid, comfort en uitstraling te creëren.

2. John Doe Betty Highwaist

Op de net aan 2e plek komt de Betty High waist van John doe. Deze dames motorjeans is een succes vanwege de verhoging op de onderrug, waarmee je geen last van een blote onderrug meer hebt. In tegenstelling tot de meeste motorjeans, is de Betty volledig stretch Kevlar gevoerd.

3. REV’IT! Philly 2

Als 3e komt de REV’IT! Philly 2. De reden dat deze motorjeans op nummer 3 staat zal te maken hebben dat het een allemans vriend is, die dankzij een wijdere pasvorm comfortabel en luchtig draagt. Wellicht is dit niet volgens de laatste modetrends, het zit wel lekker en geeft je verkoeling op warme dagen.

Lees hoe veilig een motorjeans is in dit blog.

4. REV’IT! Vendome 2

De REV’IT! Vendome 2 is er één die het goed op prijs-kwaliteit verhouding doet. Voor een schappelijk prijs ben je voorzien van modieuze motorjeans met een regular fit. De Vendome 2 is voorzien van SeeSmart protectie, maar mist het slijtvaste PWR-shield. Hiermee is deze motorjeans niet optimaal beschermend voor hoge snelheden.

5. REV’IT! Corona

Je zal bijna denken dat ik aandelen heb bij REV’IT! met al die jeans van REV’IT!. Want op de 5e plek komt ook weer jeans van REV’IT!. Ze hebben gewoon een groot aandeel in de verkoop van motorjeans. De nummer 5, de REV’IT! Corona is iets meer uitgesproken dan eerder genoemde modellen en is  alsmede voorzien van Cordura, PWR-shield en Seesmart.

6. Macna Stone

Op nummer 6 staat voor de afwisseling een motorjeans van Macna. De Macna Stone is beschikbaar in 4 kleuren een heeft een stretch pasvorm. Deze broek geeft je bescherming in de vorm van Kevlar op de kritische delen en SAS-TEC protectoren op de knieën.

Benieuwd welke stijlen motorjeans er zijn? In dit blog legt Kelvin het voor je uit.

7. Booster 750

De nummer 7 was voorheen onze bestseller. Dit vooral vanwege zijn prijspunt. De Booster 750 was en is ons instapmodel motorjeans gemaakt van stretch denim voor een comfortabele pasvorm. Veiligheid heb je door middel van kevlar op de kritische delen en een voorbereiding op knie- en heupprotectie.

8. REV’IT! Seattle

De Seattle met een taps toelopende pasvorm positioneert zich op de 8e plek. Qua veiligheid is deze motorjeans hetzelfde als de eerder genoemde jeans van REV’IT!. De Seattle heeft een wat meer uitgesproken design wat je mooi of lelijk kunt vinden.

Mottowear is een motorjeans merk dat zich iets meer focust op mode. De Mottowear broeken zijn voorzien van Kevlar en je krijgt er CE-gekeurde knieprotectoren bij. Het denim materiaal is in tegenstelling tot dat van REV’IT! minder slijtvast. Het voordeel hiervan is dat Mottowear jeans wat luchtiger en minder stug dragen. Het nadeel is dat dit ten koste gaat van de slijtvastheid.

9. Mottowear Italia

De Mottowear Italia komt op de 9e plek omdat veel van onze klanten hogere eisen stellen aan veiligheid dan aan looks of extra comfort. Deze motorjeans heeft bijna een skinny pasvorm en is voorzien van veel stretch. Zoals je ze in een gemiddelde denim store zou tegen komen.

10. Mottowear Milano

Op de laatste plek van dit lijstje komt de Mottowear Milano. Deze motorjeans is speciaal ontwikkeld voor de skinny jeans liefhebbers. De Milano is hiermee ook gelijk de meest skinny motorjeans die wij in het assortiment hebben. Protectie komt in de vorm van kevlar op de kritische delen en bijgeleverde SAS-TEC knieprotectoren.

Welke motorjeans moet ik nu kiezen?

Welke jeans bij jou past is afhankelijk van je eisen op het gebied van veiligheid, comfort en looks. De meeste mensen kiezen voor veiligheid en leveren wat in op verkoeling. Stel je minder hoge eisen aan veiligheid of rijd je alleen in de stad en randstad dan kunnen de luchtigere motorjeans een optie voor je zijn. Een motorjeans kan je net als een normale spijkerbroek het beste passen om er achter te komen wat jou lekker zit en welke je staat. Geen tijd om langs te komen? Maak dan gebruik van onze filters in de webshop om een persoonlijke selectie te maken.