fbpx

Een ezel stoot zich geen 26 keer aan dezelfde steen. Deze “ezel” uit München vond het nodig om zich 26 keer te laten flitsen binnen drie maanden bij dezelfde flitspaal.

De veelvuldige overtredingen vonden plaats in de Richard Strauss-tunnel, een tunnel in het centrum van het Zuid-Duitse München. Op zijn Honda CBR 600RR overschreed hij structureel de maximumsnelheid van 60 km/u en had hij bij de hoogste meting 116 km/u gereden. Zoals verwacht mag de motorrijder diep in de buidel tasten en moet hij een bedrag van €4.180 aftikken.

motornieuws

Als je in Duitsland rijdt heb je als motorrijder het voordeel dat de flitspalen alleen van voren flitsen. Volgens de wet moet ook het gezicht op de foto staan als je geflitst wordt. Dit dacht de 26-jarige ook en wilde hier blijkbaar zijn voordeel uithalen. De politie dacht hier alleen anders over en stelde vast rond welke tijden de motorrijder door de tunnel reed zodat zij hem staande konden houden.

motornieuws

De man is zijn rijbewijs 2 maanden kwijt en het zal hem enige moeite kosten zijn rijbewijs weer terug te krijgen. Volgens het Duitse puntensysteem zou hij al bij 8 punten zijn rijbewijs kwijtraken. Opgeteld zit hij aan de 47 punten.

motornieuws

 

Bron: RTLnieuws

Paul Buisman


Paul Buisman is technisch specialist bij MotorKledingCenter en houdt zich bezig met de marketing en verkoop binnen het bedrijf. Met een eigen motor vanaf zijn 12e en zijn verre en gewaagde motorreizen is hij toch wel de meeste avontuurlijke van het bedrijf. Paul rijdt het hele jaar door en heeft een KTM Adventure 950 en een Honda CBR 900 RR Fireblade in zijn bezit. Met deze ruime ervaring weet hij als geen ander wat de motorrijder wil en hoe deze denkt.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.