Motorbeurs Utrecht vormt traditiegetrouw het startschot voor het nieuwe motorseizoen. Dit vierdaagse evenement vindt dit jaar plaats van 23 t/m 26 februari. We leggen je precies uit waarom je hier bij wilt zijn en wat je zoal te wachten staat. Het belooft weer een leuk dagje uit te worden!

Bekijk de impressie van Motorbeurs Utrecht 2016

1. Krijg een voorproefje van de nieuwste motoren voor 2017

Net als voorgaande jaren zal Motorbeurs Utrecht het podium vormen waar de grote merken hun nieuwste modellen voor het eerst tentoonstellen aan het Nederlandse publiek. Zo vind je op de Yamaha stand de vernieuwde Yamaha MT-09, de indrukwekkende R6 en gelimiteerde XSR900 Abarth. Ook wordt de op de Ténéré geïnspireerde T7 concept voor het eerst aan het publiek getoond.

Ducati toont in Nederland voor het eerst de Supersport, die weliswaar helemaal vernieuwd terug van weggeweest is. Samen met de diverse Scrambler uitvoeringen en nieuwe Multistrada 950 reden genoeg om ook bij Ducati op de stand langs te gaan.

Nog geen maand geleden had Autosalon Brussel de primeur om de Triumph Street Triple 765 en Bonneville Bobber publiekelijk te tonen en nu zijn beide modellen alweer te bewonderen op de Triumph stand in de merkenhal van Motorbeurs Utrecht.

Over weinig motoren is zoveel gezegd en geschreven als de Kawasaki HP2, die in gelimiteerde carbon uitvoering, als publiekstrekker- te bekijken is op de Kawasaki stand. Daarnaast tonen ze er de nieuwe Z650 en Z900 naked modellen. Waarbij de Z1000SX juist extra is aangekleed en als sport tourer te aanschouwen is.

Bij het Italiaanse Moto Guzzi wordt groot nieuws getoond. En wel letterlijk.. De bagger liefhebber kan zijn of haar geluk niet op bij het indrukwekkende vlaggenschip; de Moto Guzzi MGX-21.

Natuurlijk vallen er het laatste weekend van februari meer nieuwe modellen te bekijken.

Motorbeurs Utrecht

2. Vermaak voor jong en oud

Met een propvol programma met activiteiten is er van donderdag tot en met zondag van alles te doen voor jong en oud. Er is zelfs gedacht aan de allerkleinsten.  Kinderen vanaf 3 jaar kunnen het stuur voor het eerst in handen nemen op de Mini Trial in hal 9. Voor kinderen van 5 tot 15 jaar is een parcours uitgezet op het buitenterrein. Ook wanneer je net je rijbewijs hebt gehaald kan je in de A1 en A2-klasse proefrijden.

In de categorie don’t try this at home is genoeg moois te zien. Kom adrenaline snuiven bij het Suzuki Stunt Team en zie trial kampioen Alex van den Broek in actie. Ook is er de Ring of Fire, met actie die je normaal alleen in films ziet. Ook de steile wand kan niet ontbreken en zorgt voor de nodige spektakel. Ook de Globe of Speed is meer dan het bekijken waard.

Voor de nodige inspiratie is ook ruimte gemaakt in het programma. Denk aan diverse live bikeshows. Hierin gaan de echte vakmannen aan de slag waarin echte ambacht wordt gedemonstreerd. Variërend van airbrushen en pinstriping tot graveerwerk en leerbewerking. Altijd al gedroomd van je eigen custom bike? Dit is het walhalla!

 

Motorbeurs Utrecht activiteiten

3. Maak nieuwe motorvrienden

Dat het sociale aspect bij motorrijden een grote rol speelt zullen veel motorrijders beamen. Ben je nog maar net in het bezit van je nieuwe motor en zoek je mede-liefhebbers om kennis mee uit te wisselen? Mooie ritten te rijden? Of gewoon een gezellige groep mensen van aller pluimage? Hal 10 vormt het sociale hart van de Jaarbeurs. Je vindt hier uiteenlopende motorclubs waarin de passie voor het rijden en de machine centraal staan.

Vaak met ter gelegenheid van de motorbeurs diverse lidmaatschapsaanbiedingen. Spreek met trouwe leden over hun ervaringen en sluit je aan.

4. Doe inspiratie op voor nieuwe motorreizen

Niets is zo fijn als vroeg in het seizoen je plannen voor 2017 te smeden. En als het aan ons licht kan het nieuwe jaar niet avontuurlijk genoeg. Op de stands van de diverse motorreisorganisaties waan je jezelf al op vakantie. Er worden de mooiste compleet verzorgde reizen, individueel of in groepen aangeboden. Je bent sowieso verzekert van de mooiste stuurwegen, prachtige landschappen en een avontuur om nooit te vergeten. Je kan alle kanten op. Dicht bij huis, net over de grens in Duitsland. Of op avontuur in de het land van de Stars en Stripes. Bovendien profiteer je er van mooie beursaanbiedingen.

5. Shop je nieuwe motoroutfit bijelkaar

Op Motorbeurs Utrecht vind je alles onder één dak. Genoeg om je helemaal in het nieuw te steken voor het komende motorseizoen. Maak je motoruitrusting compleet en laat je informeren over de nieuwste trends voor 2017. Ook bij MotorKledingCenter zullen we de nieuwste collecties van onze topmerken presenteren. In onze 400m2 grote beursstand staan onze specialisten voor je klaar om je van advies te voorzien. Of je nu op zoek bent naar een modieuze casual set. Toe bent aan een nieuwe motorhelm. Of voor de ultieme touring combinatie komt kijken. Zoals elk jaar vindt je onze beursstand in hal 11.

Oja.. Heb je de toegangskaarten via ons gekocht? Vergeet je waardebon voor de gratis motor wax niet mee te nemen. Op onze beursstand is deze te verzilveren!

Koop je toegangskaarten met korting in de voorverkoop

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voorkom lange rijen bij de kassa en  bestel jouw toegangskaarten in de voorverkoop. Bovendien bespaar je 3 euro per ticket. Je krijgt van ons nog een bus Putoline Motor Wash (t.w.v. €9,95) cadeau. Meldt je hiervoor met de waardebon op de MotorKledingCenter beursstand in hal 11.

  • 3,50 euro korting per kaartje
  • Gratis bus motor wax bij inlevering waardebon
  • Niet wachten bij de kassa
  • Na bestellen direct in je mailbox

Koop Motorbeurs Tickets bij MotorKledingCenter

Openingstijden Motorbeurs Utrecht 2017

Het vierdaagse motorspektakel dat rondom het laatste weekend van februari wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht heeft ruime openingstijden. Met een toegangsticket heb je toegang op een dag naar keuze.

Donderdag 23 februari  10:00 – 21:00 uur
Vrijdag 24 februari  10:00 – 22:00 uur
Zaterdag 25 februari  10:00 – 18:00 uur
Zondag 26 februari  10:00 – 18:00 uur

Parkeren tijdens Motorbeurs Utrecht

Het liefst kom je natuurlijk op de motor naar de Jaarbeurs. Parkeren is voor motoren dan ook gratis. Kom je met de auto dan zijn er in de nabijheid diverse parkeergarages. Ook is het mogelijk om je auto op een P+R terrein te rijden en vanaf daar met de pendeldienst naar de Jaarbeurs te bewegen. Overigens is de Jaarbeurs ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal loop je in nog geen 5 minuten zo de Jaarbeurs binnen.

We kijken uit naar je komst!

Motorbeurs Utrecht parkeren