Lentekriebels

Lentekriebels! De kriebels die je krijgt als je naar buiten kijkt: hoog gras, krokussen en narcissen die uitkomen, pasgeboren lammetjes. Tijd om je motor van stal te halen, je (doorwaai)jas aan te trekken en jezelf rijklaar te maken. Nog even geduld en dan is het zover: lente! Lente betekent voor ons als motorrijder lange dagen toeren met vrienden of alleen, de zon tegemoet.

 

Lentekriebels: het terugverlangen naar motorrijden

 

Rijd de zon tegemoet

Het moment dat de strooiwagens aan hun jaarlijkse taak beginnen is het moment dat de gemiddelde motorrijder voorlopig stopt met motorrijden en de motor op winterstal gaan. En ja, er zijn nog genoeg bikkels – die al dan niet uit nood  – heel de winter doorrijden. Voor deze rijders niets anders dan respect! In februari voelt een aantal mensen zich vaak wat ‘sad’ (Seasonal Affective Disorder). Om warm te blijven zat je wellicht met een dekentje op de bank te Netflixen of zocht jij juist het avontuur op, zoals naar de sneeuw en te gaan wintersporten?

De koude winterperiode is straks voor een jaar voorbij. We hoeven jou niet uit te leggen wat voor heerlijk gevoel het geeft wanneer je voor de eerste keer van het seizoen je op de motor stapt en je jouw gashendel opentrekt. Naast de voorbereidingen voor 2023 die bij ons al weer in volle gang zijn, kijken we ook zoals ieder jaar weer uit naar Motorbeurs Utrecht waarna het motorseizoen weer vol gas van start gaat.

Lente

Toeren

Niet alleen de warmere temperaturen en het droge asfalt zorgen in de lente en zomerperiode voor een leuke tijd, maar ook de toerritten die je met je vrienden rijdt of juist vrienden maken. De lange avonden waarop je op de motor te vinden bent, de mensen die met het mooie weer toch allemaal een stuk vrolijker (lijken te) zijn en natuurlijk de natuur die tijdens een mooie zomerdag in extase lijkt door alle verschillende kleuren die in jouw blikveld voorbij komen. Alsof dat nog niet genoeg is, sluit je jullie avond af op het terras waarbij je de dag nog eens rustig doorneemt, sterke verhalen vertelt, flauwe grappen maakt en hoogstwaarschijnlijk de volgende rit al aan het plannen bent.

De dagen worden langer, de zon schijnt meer en de temperaturen lopen weer wat op. Geen winter duurt voor eeuwig en geen lente zal zijn beurt overslaan.