Je zal het ongetwijfeld herkennen: lentekriebels. De kriebels die je krijgt als je naar buiten kijkt en je eigenlijk alleen maar kan zuchten vanwege het sombere weer in deze periode. Hagel, sneeuw en vrieskou zijn voor de meesten een nachtmerrie. Als klap op de vuurpijl staat bij het minste geringste sneeuwvlokje heel je social media tijdlijn vol met “OMG SNEEUW!”.. We willen geen sneeuw, ijs of pekel. We willen een zonnetje die schijnt met een lekker koel briesje die ervoor zorgt dat we niet over de kook raken in ons enthousiasme om motor te rijden.

Hoewel ik in m’n beginjaren op de motor weer en wind trotseerde, maak ik me er tegenwoordig toch schuldig aan dat ook ik alleen nog op de motor stap (met uitzondering van races die we in de regen moeten rijden) wanneer het zonnetje schijnt en het kwik boven de 20 graden uitstijgt.  Het moment dat de strooiwagens aan hun jaarlijkse taak beginnen is het moment dat de gemiddelde motorrijder in zijn of haar jaarlijkse depressie raakt. Ja ja, ik weet het wel. Er zijn ook nog genoeg bikkels die al dan niet uit nood de hele winter doorrijden. Voor deze rijders niets anders dan respect!

Lentekriebels met het verlangen naar motorrijden
In deze tijd van het jaar voel ik mezelf nogal ‘sad’ (Seasonal Affective Disorder) en zoek ik meestal veel afleiding door veel tijd te spenderen in andere dingen zoals mountainbiken, snowboarden, sporten en zo nu en dan leuke blogs schrijven voor MotorKledingCenter. Maar dit alles valt natuurlijk in het niet bij dat heerlijke gevoel wanneer je weer eens op de motor stapt en je jouw gashendel opentrekt. Nu de ijspegels nog aan het dak hangen, loop ik regelmatig even langs m’n motor, ga ik er even op zitten en geef ik m’ een paar klopjes op de tank alsof je je kind een schouderklopje geeft wanneer hij (of zij) net een tekening heeft gemaakt die je met trots aan je koelkast hangt en tenzij je in het bezit bent van een Harley-Davidson XL 1200 CX Snow bike je er eigenlijk momenteel he-le-maal niets mee kan.
Lentekriebels met het verlangen naar motorrijden
Niet alleen de warmere temperaturen en het droge asfalt zorgen in de lente en zomerperiode voor een leuke tijd, maar ook de toffe tourritten die je met je vrienden rijdt of juist de toffe vrienden die je tijdens een tourrit maakt. De lange avonden waarop je op de motor te vinden bent, de mensen die met het mooie weer toch allemaal een stuk vrolijker lijken te zijn en natuurlijk de natuur die tijdens een mooie zomerdag in extase lijkt te zijn door alle verschillende kleuren die in jouw blikveld voorbij komen. Alsof dat nog niet genoeg is, sluit je jullie avond af op het terras of bij de McDonalds waarbij je de dag nog eens rustig door neemt, sterke verhalen vertelt, flauwe grappen maakt en hoogstwaarschijnlijk de volgende rit al aan het plannen bent. Niet getreurd mijn mede motorrijders want de lente staat al weer bijna aan de deur te kloppen. Naast de voorbereidingen voor 2018 die bij ons al weer in volle gang zijn, kijken we ook zoals ieder jaar weer uit naar Motorbeurs Utrecht waarna het motorseizoen weer vol gas van start kan gaan.

Lentekriebels met het verlangen naar motorrijden
Momenteel word ik vrolijker van iedere dag die voorbij gaat. Want dit betekent dat we ook steeds weer een dag dichter bij de lente komen. Mijn geluk zal ook niet op kunnen wanneer ik in maart in het zonnige Spanje aankom waar mijn schatje op me staat te wachten op het circuit van Alcarras waar ik eindelijk weer meters kan gaan maken en die lentekriebels kan verslaan. Want geen winter duurt voor eeuwig en geen lente zal zijn beurt over slaan.

Lentekriebels met het verlangen naar motorrijden