Na wat zoekwerk heb ik een all time top 10 van Richa kunnen samenstellen. Waar het vakmanschap begon in 1952, toen Richa zijn eerste paar leren handschoenen lanceerde, zijn ze uitgegroeid tot één van de grootste jongens op de markt. De eerste ontwerpen waren een garantie voor kwaliteit, wat tot op heden het sleutelwoord is binnen het Belgische merk. Ondertussen hebben onze zuidelijke buren talloze collecties op de markt gezet en kan iedere motorrijder er terecht voor een passende outfit met een opvallend goede prijs/kwaliteit verhouding. Dat ze vandaag de dag een sterspeler zijn in het tour en urban segment komt hieronder aan het licht.

Infinity 2 motorjas
Daytona 2 motorjas
Vanquish motorjas
Touareg 2 motorjas & broek
Jegging motorlegging
Gotham 2 motorjas
Atomic + Atomic Air motorjas
Atlantic Gore-Tex motorjas, broek & handschoen
Arc GTX motorjas
Duke 2 motorhandschoen

Deze all-time bestseller was te verwachten! Je ziet de motorjas letterlijk overal. Met de Infinity 2 heeft Richa het vorige model aangescherpt en verbeterd op het gebied van looks evenals functionaliteiten en fitting. Het geüpdatete ontwerp is subtieler van aard. Het regenmembraan is herzien en vervangen door een membraan bestendig tot een waterkolom van 8000mm. De uitneembare voering en ventilatie op de borst die te openen is aan de hand van de ritsen maken deze jas zowel luchtig als waterbestendig. Op de schouders en ellebogen is de Infinity 2 voorzien van D3o protectoren en uiteraard is er in de rug ruimte om de meegeleverde rugprotector in te steken. Ook is er sinds dit jaar een gelamineerde versie, de Richa Infinity 2 Pro!

Check hier alle Infinty 2 versies:

Het Daytona 2 bikerjacket behoort tot de succesnummer 2 van Richa. Deze vintage leren motorjas blinkt uit in eenvoud en door de juiste details heeft die een luxueuze uitstraling verkregen. De speciale stiksels op de schouders en messing tooling van de ritsen dragen hier feilloos aan bij. De hoogwaardige rundleren buitenlaag is behandeld voor een meer vintage uitstraling en verhult de volledige D3O bepantsering waar die op schouders, ellebogen en zelfs op de rug mee is uitgevoerd.

De bronzen medaille gaat naar Richa’s veelzijdige en betaalbare motorjas met een casual uitstraling. Tourritten, woon-werkverkeer, off-road, de Vanquish zal nergens misstaan. Dankzij het waterafstotende en ademende softshell materiaal is de drager beschermd tegen lichte buien en zomerse temperaturen. Zijn looks zorgen ervoor dat niemand door zal hebben dat het een volwaardige motorjas is en door de soepele D3o protectoren is de Vanquish ook prima naast de motor te dragen.

Het smeden van nieuwe avonturen vraagt om een goede voorbereiding. De Richa Touareg 2 motorjas ondersteunt jou daarbij. Door de 3-laags constructie is die eenvoudig aan te passen naar het klimaat waarin je rijdt. Een uitneembare thermovoering, waterdichte laag en maar liefst 11 ventilatieritsen maken hem bij uitstek geschikt voor alle klimaten. Combineer hem met de gelijknamige motorbroek voor de perfecte allround motoroutfit voor de avontuurlijk ingestelde rijder.

De Richa Jegging is een motorlegging wat ontzettend veel bewegingsvrijheid heeft door de ultra stretch constructie in het denim. Zoals je waarschijnlijk wel weet zit een motorlegging uiterst strak en bijzonder comfortabel, net zoals een gewone legging, maar dan met volwaardige motorbroek protectoren op de knieën. Om alles uit de protectoren te halen zijn ze in hoogte verstelbaar voor het geval dat de protectoren niet precies over de knieën vallen. De protectie samen met het slijtvaste denim materiaal waar de motorlegging uit is opgebouwd maken de legging een uiterst veilige motorlegging.

De Richa Gotham 2 motorjas weet alle basisbehoeften van de sportief ingestelde rijder te vervullen. Een kort model textiele motorjas in sportieve design die gedurende het jaar kan worden gedragen. Voorzien van een waterdichte laag, uitneembare thermovoering en ventilatieritsen waarmee je hem aanpast naar het moment. Natuurlijk uitgevoerd met CE protectoren op de schouders en ellebogen en dat alles voor een betaalbare prijs.

De Atomic motorjas behoort tot de casual 2018 collectie. Op het eerste gezicht oogt de Richa Atomic niet als een motorjas en deze casual looks in combinatie met de soepele D3o protectoren maken het de perfecte jas om ook naast de motor te dragen. Van tour tot offroad, de Atomic motorjas is breed inzetbaar.

Voor wie geen compromissen wilt sluiten is er de Richa Atlantic Gore-Tex collectie. Deze gelamineerde gore-tex items is het parade paardje van Richa en biedt je op elk aspect de beste kwaliteit. Het resultaat is motorkleding met uiterst waterdichte eigenschappen die protectie hoog in het vaandel heeft. Om de Atlantic multi season te maken zijn er ventilatie panelen geplaatst waarmee je het hoofd koel houdt.

De Richa Arc GTX motorjas heeft het bieden van optimale bescherming als missie. Dat gaat verder dan jou als kritische toerrijder veilig rond te laten toeren. Het hoogwaardige GORE-TEX membraan is 2-laags gelamineerd, waardoor regen geen kans krijgt om door de buitenlaag opgenomen te worden. Dit textiele jacket heeft een strakke pasvorm en moderne uitstraling met 3M reflectiedetails. Door de uitneembare thermovoering en ventilatieritsen is die geschikt om het gehele jaar rond in te toeren.

De Richa Duke 2 is een betaalbare motorhandschoen met een gelamineerd waterdicht membraan. De buitenlaag is gevormd uit een slijtvaste combinatie van cordura op de bovenzijde van de hand en een verstevigde geiten-lederen handpalm gecombineerd met een foam knokkelprotector. De fleece voering en de verstelbanden rond de pols maken het een zeer comfortabele motorhandschoen.

 

Optionele protectie:

Om alles uit je waardevolle motorkleding te halen en zo veilig mogelijk de weg te betreden raden we altijd aan je motorbroek of motorjas te upgraden wanneer dit nog nodig is:

 

Benieuwd naar het verhaal achter Richa? Lees de Brandstory geschreven door Kelvin.