fbpx

Marjolein werkt al sinds haar 15e bij MotorKledingCenter en versterkt inmiddels drie verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Ze is te vinden in de winkel waar ze oorspronkelijk begonnen is, bij de service afdeling en bij het marketingteam. Hoewel iedereen bij MKC een motorrijbewijs hoort te hebben is Marjolein daar eigenwijs in gebleven en heeft ze deze nog niet gehaald. Ze kan dan wel niet motorrijden, ze kan wel drie verschillende functies bekleden. Ondanks het ontbreken van haar A rijbewijs kan ze je wel alles vertellen over motorkleding. Na vier jaar werkervaring mag dat dan ook wel natuurlijk.
Meet the MKC crew marjolein motorkledingcenter 1

Eigenaar van een internationaal bedrijf

Toen ik aan Marjolein vroeg wat haar doel is, zei ze: Ik wil eigenaar worden van een internationaal bedrijf. Als ze dit vier jaar geleden had gezegd had ik moeite gehad om haar te geloven. Tegenwoordig vind ik het wat aannemelijker. Ze is, vergeleken met vier jaar geleden dan ook wel een stukje bijdehanter en komt meer over als een carrièretijger. Dat ze een vakvrouw wilt zijn, is inmiddels wel duidelijk en met de plannen die ze heeft is ze dan ook nog wel even bezig met studeren. In maart 2017 heeft ze haar 2e diploma in ontvangst mogen nemen voor mediavormgeven met als specialisatie: mode en trends. Na een pauze van een jaar pakt ze de draad weer op en duikt ze de studieboeken weer in.Meet the MKC crew motorkledingcenter

MKC’ers gaan Down Under

Blijkbaar vond Marjolein dat ze wel een pauze had verdient in het leven. In oktober gaat ze namelijk voor een half jaar Down Under om daar de didgeridoo te leren spelen. Zo kan ze in ieder geval nog als straatartiest aan de bak als het leven als eigenaresse niet goed bevalt. Marjolein gaat dit avontuur samen aan met een collega van MotorKledingCenter. Het plan is om voor 6 maanden te gaan backpacken om zoveel mogelijk van Australië te zien. Als ze eenmaal retour zijn, komen ze waarschijnlijk beiden weer werken bij MKC, maar dat is eerst zien dan geloven.

Marjolein over MotorKledingCenter

“Na mijn middelbare schoolperiode had ik een vakantie van drie maanden voor me. Na een week had ik al snel genoeg van het hangen en niks doen, het was tijd voor een baantje. Dus ging ik met de fiets op pad om in iedere winkel die ik tegenkwam te vragen of ik daar kon komen werken. Veel winkels zochten iemand voor in de verkoop of achter de kassa, en daar vonden ze mij als 15-jarige een beetje te jong voor. Tot ik aankwam bij MotorKledingCenter. Na een gesprekje met de winkelmanager mocht ik de volgende dag terugkomen voor een écht sollicitatiegesprek met de baas. Die dag erna liep ik blij de winkel uit: Ik had een baan!

Die weken erna ging ik aan de slag. Ik had de taak om de winkel netjes te houden, en die is groot dus daar kon ik me prima de hele dag mee vermaken. Na een tijdje ben ik me gaan inlezen in de producten die we verkopen, en begon ik met het helpen van klanten. Nu vier jaar later is dat vakantiebaantje behoorlijk uit de hand gelopen en werk ik momenteel op drie verschillende afdelingen binnen MKC. Het is echt geweldig om te zien hoe alle teams binnen MKC elkaar aanvullen en samenwerken om de klant te inspireren en assisteren om hun droom outfit te vinden.

Een paar dagen per week ben ik nog in de winkel te vinden, daar waar het allemaal begon. Het directe klantencontact wat je als verkoopster hebt blijft toch een van de leukste dingen die er zijn. Ook al rijd ik zelf (nog) geen motor, ik vind het hartstikke leuk om met klanten te praten over hun motoravonturen. Dus wie weet komen we elkaar, voor ik naar Australië ga, nog wel een keertje tegen.”

Meet the MKC crew marjolein motorkledingcenter

Interview Marjolein Uitbeijerse:

 1. Ben je een dromer, denker, doener of beslisser?

Denker.

 1. Hoe zou je jezelf omschrijven in één woord?

Ambitieus.

 1. In welke sport zou je heel goed willen zijn?

Voetbal.

 1. Waar woon je en in welk MKC filiaal werk je?

Ik woon in Koudekerk aan den Rijn en werk in Hazerswoude.

 1. Wat is je specialiteit binnen MotorKledingCenter?

De motorjeans.

 1. Wie is je droomvrouw of droomman?

Ian Somerhalder.

 1. Welke motor vind jij het aller lelijkst?

De Suzuki GS500e.

 1. Als je voor een dag een persoon mocht zijn, wie zou je dan zijn?

Jennifer Lawrence.

 1. Wat is je favoriete motorkledingmerk?

REV’IT!

 1. Als je moest reïncarneren als motor, welke zou dat dan zijn?

KTM Superduke 1290.

 1. Wat is de grootste blunder die ooit hebt gemaakt op werk?

Tegen een klant gezegd: vind je moeder de jas ook mooi, waarop de klant zei: dat is mijn vriendin.

 1. Met welke bekende persoon halen ze jou vaak in de war?

Angela Schijf in haar jongere jaren.

 1. Race, tour, allroad, urban, custom of offroad?

Race.

 1. Hoeveel motorkilometers maak je gemiddeld per jaar?

Als je de fiets meerekent, 1300 km per jaar

 1. Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Nutella.

 1. Als je iedereen zou kunnen ontmoeten, levend of overleden, wie zou je dan ontmoeten?

Steve Jobs.

 

Paul Buisman


Paul Buisman is technisch specialist bij MotorKledingCenter en houdt zich bezig met de marketing en verkoop binnen het bedrijf. Met een eigen motor vanaf zijn 12e en zijn verre en gewaagde motorreizen is hij toch wel de meeste avontuurlijke van het bedrijf. Paul rijdt het hele jaar door en heeft een KTM Adventure 950 en een Honda CBR 900 RR Fireblade in zijn bezit. Met deze ruime ervaring weet hij als geen ander wat de motorrijder wil en hoe deze denkt.

Blijf op de hoogte

Vul hieronder uw e-mail adres in om updates en promoties te ontvangen.

We gebruiken uw e-mail adres alleen voor gerichte MotorKledingCenter emails.