19 januari 2017 |

Alles wat je moet weten over sloten

Ik koop een motor ennnn een SLOT natuurlijk! Fietsen, brommers, scooters en motoren. Waar je ook op rijdt, je wilt je juweeltje natuurlijk niet kwijt. Het is dan ook erg vervelend als je tweewieler wordt gestolen. Hoe voorkom ik dat mijn motor wordt gestolen? Koop een ART-keurmerk slot en zet je tweewieler vast aan de vaste wereld. Als het kan op een overzichtelijke en goed verlichte plek. Alleen zo kun je dieven een stap voor blijven. Nu hoor ik je denken.. Maar hoe zit dat precies met verzekeringsmaatschappijen? Over het algemeen verlangen verzekeringsmaatschappijen in hun polisvoorwaarden een categorie 2 slot voor een fiets, een categorie 3 slot voor een brom-of snorfiets/scooter en een categorie 4 slot voor een motorfiets.motor sloten blog motorkledingcenter

Motor kettingsloten

Niets is beter tegen diefstal dan wanneer je de motor ergens aan vast maakt zoals een boom, lantaarnpaal of grondanker. Dit kun je het beste doen met een kettingslot, omdat de boefjes je motor dan niet op kunnen tillen of ermee weg kunnen rijden. Het nadeel is dat een kettingslot vrij zwaar is en daarmee ook lastig mee te nemen tijdens een motorrit. Kettingsloten zijn er in vele soorten en maten van 80 cm tot ruim 2 meter. De duurdere sloten zijn over het algemeen van harder metaal, waardoor het voor de dief natuurlijk alleen maar moeilijker wordt. Gouden tip; hang je kettingslot van de grond, dit bemoeilijkt het doorknippen. Als je motor voor diefstal verzekerd is, dan zal de verzekeringsmaatschappij vragen om een ART-4 gekeurd kettingslot of schijfremslot te gebruiken. Er zijn ook combinaties te koop, zodat je kan kiezen of je de ketting wel of niet mee wil nemen en je dus alleen een schijfremslot gebruikt.

Grondankers

Een grondanker is een massieve metalen beugel die in de muur of in de grond gemonteerd moet worden. Sommige ankers kunnen doormiddel van beugels of bouten worden gemonteerd, andere zullen moeten worden verzonken in de muur en vast worden gezet met cement. Haal je kettingslot door het anker voor de beste beveiliging tegen diefstal. Welk grondanker het beste is, is helemaal afhankelijk van de plaats waar je het grondanker wil monteren.motorsloten blog art merk

Motor schijfremsloten

De meeste motoren worden nog altijd op slot gezet met een schijfremslot gemaakt van een massief blok staal. Dit kleine slot dat om de remschijf van de motor heen gaat, zorgt ervoor dat het voorwiel niet meer kan rollen. Schijfremsloten zijn gemakkelijk mee te nemen en daardoor ook ideaal wanneer de motor maar een beperkte tijd op slot moet. Deze sloten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er is keuze uit beugels, pinnen en er zijn schijfremsloten met alarm. Bij sommige modellen kun je er zelfs ook nog een slothouder bij kopen die je ergens op je motor bevestigt, zodat je het slot snel en makkelijk op kan bergen. Vergeet niet om een slotreminder bij een schijfremslot aan te schaffen zodat je het slot niet vergeet van de remschijf af te halen voordat je de motor start, anders kan dat een duur of pijnlijk geintje worden. Een slotreminder is een opvallend snoertje dat je als geheugensteuntje tussen je schijfremslot en koppeling spant. Gratis tip! Zorg ervoor dat je iedere keer het sleutelgat van je slot handmatig afsluit voor bescherming tegen vuil en vocht.

Waar kan ik op letten als ik een slot koop?

 • Hoe sterk is het slot? Dat staat vaak op de verpakking in levels van ART 1* tot en met ART 5* aangegeven.
 • Heb ik het juiste categorie slot voor de juiste categorie tweewieler?
 • Hoeveel sleutels zitten erbij? Een Abus slot heeft standaard 2 sleutels waarvan 1 met ledverlichting zodat je het sleutelgat snel en gemakkelijk kan vinden in het donker. Bij Abus zit er altijd een code card bij voor extra of vervangende sleutels. Een Oxford slot heeft standaard 3 sleutels en een enkel model heeft er zelfs 5.
 • Wil ik graag een slot dat ik met een slothouder op de motor kan bevestigen?
 • Heb ik een slotreminder en opbergtasje nodig of zitten deze er al bij?
 • Alarmfunctie? Zo ja, is die getest op de “5 minute attack” en geeft het slot minimaal een alarmsignaal van 100 DB? Helemaal luxe is een alarmfunctie gebaseerd op 3d position detection, dit betekent dat elke beweging wordt gedetecteerd.

In onze webshop en in onze winkels bieden wij veel aan op het gebied van sloten! Je vindt bij ons een ruime keus aan kettingsloten en remschijfsloten geselecteerd op de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Alle sloten die wij bij MotorKledingCenter verkopen zijn uiteraard minimaal ingedeeld in categorie 4.

Bekijk hieronder ons assortiment sloten:


Succes en veel plezier met de juiste keuze!

09 januari 2017 |

Alles wat je moet weten over motortassen

Ik ga op de motor weg en ik neem mee… Een motorrugtas, een tanktas, een zadeltas of toch een motorkoffer? Jeetje, wat is er veel te koop maar wat is nou een beetje goed? Ik vraag mezelf eerst eens even af hoeveel bagage ik mee wil nemen en wat er wel of niet op mijn motor past. Gelukkig past er altijd wel iets bij jou en je motor, of je nu een sport, tour, cross of chopper motor hebt.

Een motorrugtas om je bagage makkelijk te kunnen vervoeren

Laten we beginnen met de motorrugtas. Hé, die is handig… voor als je snel even iets extra’s mee wil nemen. Let wel op! Een rugtas is pas een motorrugtas als hij voorzien is van een sluiting waarmee je de tas om je borst en eventueel om je middel vast kan maken. Stel je eens voor dat je schuin in een bocht hangt en je rugtas van je schouder afzakt doordat hij niet strak is aangetrokken op je borst. Levensgevaarlijk dus! De meeste motorrugtassen zijn gemaakt van textiel, leer of cordura en van zichzelf redelijk waterdicht. Bij de betere modelletjes wordt er een losse regenhoes geleverd voor de hevige regenbuien. Tegenwoordig zijn er ook volledig waterdichte rugtassen van soepel pvc materiaal, harde gestroomlijnde rugtassen van polycarbonaat of carbon en rugtassen met een geïntegreerde rugprotector leverbaar.blog motorbagage motorrugtas

Een tanktas voor een korte motortrip

Over naar de tanktas… de naam verklapt het al, een tanktas wordt natuurlijk bevestigd op de tank van een motor. Veel motoren hebben een tank van metaal, zodoende kan men makkelijk en snel een tanktas met magneten bevestigen. Heb je een kunststof tank, dan is dat ook geen probleem hoor. Er zijn speciale klittenband stroken en tankdop-beugels om de tanktas op een veilige manier te monteren. Tanktassen zijn er in veel verschillende maten, zorg ervoor dat je de tanktas niet raakt bij het sturen van de motor. Veel tanktassen maken gebruik van ‘verdiepingen’, door middel van een rits kan de tas hoger en lager worden aangepast of zelfs in delen worden gesplitst waardoor het bovenste deel als rugtas mee genomen kan worden. De meeste tanktassen zijn waterafstotend, voor de hevige regenbuien wordt een losse regenhoes bijgeleverd.

Motorzadeltassen voor een lange motortrip

Dan is er ook nog de zadeltas… die kan worden bevestigd (heel logisch) op het zadel van een motor. Veel motoren hebben een extra buddy-seat die los gehaald kan worden. Door middel van klittenband stroken kan de zadeltas onder het zadel bevestigd worden. Er zijn zadeltassen die recht op het zadel staan, maar ook zadeltassen die links en rechts naast het zadel hangen. Op deze manier kan er nog iemand achterop zitten of kan je nog een extra bagagerol op de zadeltassen plaatsen. Zadeltassen zijn er ook in veel verschillende maten. Veel zadeltassen maken ook gebruik van ‘verdiepingen’ zoals hierboven is beschreven bij de tanktas. Ook zijn de meeste zadeltassen waterafstotend, voor de hevige regenbuien wordt een losse regenhoes bijgeleverd.motorbagage zadeltassen

Een waterdichte roltas als meest eenvoudige oplossing

Ook de roltas kan handig zijn voor op het zadel. Dit is vaak een grote en volledig waterdichte zak, gemaakt van pvc materiaal, die je kan vastbinden door middel van spanbanden of bungies. Zoals de naam al zegt kan de tas opgerold worden en door middel van een klittenband en/of een kliksluiting worden afgesloten. Het makkelijke van een roltas is dat je grote volumes kan vervoeren en hem iedere keer op maat kunt maken, zodat hij niet gaat wapperen wanneer hij een minimale inhoud heeft.waterdichte roltas motorbagage

Haal je bagage met één klik los van je motor

En dan als laatste de topkoffer en zijkoffers. Deze zijn vast gemonteerd, maar wel afneembaar en vaak gemaakt van wat harder materiaal zoals aluminium of hard plastic. Hierdoor zijn deze ook meteen waterdicht zijn. Voor een koffer heb je ook beugels en een topdrager of rek nodig die vaak voor bijna ieder model motor anders is. Het is altijd belangrijk om het gewicht goed te verdelen voor de balans op de weg. Voordeel van een koffer is dat er vaak wel een helm in past en dat deze afsluitbaar is met een slot. Hoe fijn is het om even wat te kunnen doen zonder met je spullen rond te lopen?

In onze webshop en in onze winkels bieden wij veel aan op het gebied van motorbagage! Je vindt bij ons een ruime keus aan motorrugtassen, tanktassen, zadeltassen en roltassen geselecteerd op de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Succes en veel plezier met de juiste keuze!

09 december 2016 |

Waarom jouw motor een Optimate acculader kan gebruiken

Het is de tijd in het jaar dat het arsenaal motoren flink uitdunt op de wegen. Menigeen maakt de motor gereed voor de jaarlijkse winterstalling, om hem in het voorjaar in topconditie naar buiten te rollen. Terwijl je tijdens de winter op zoek moet naar een nieuwe hobby is het aan te raden je motor aan een acculader te hangen. Wat een acculader voor de motoraccu doet en waarom de rol van een Optimate acculader zo belangrijk is leggen we uit in deze blog.

Lees verder Waarom jouw motor een Optimate acculader kan gebruiken

11 oktober 2016 |

Verwarmde handschoenen voor op de motor

Het is het meest lastig om warm te houden en het kan bijzonder pijnlijk zijn op den duur: koude handen. Zodra het kwik onder de 5 graden zakt zijn er maar weinig effectieve oplossingen tegen koude handen. Verwarmde handschoenen gaan verder waar winterhandschoenen hun limiet hebben bereikt. Warme winterhandschoen doen goed hun werk. Maar als het rond de 0 graden is en je langer dan een half uur op de motor zit, zal je merken dat deze handschoenen steeds minder goed hun werk zullen doen. Met verwarmde handschoenen kan je in de winter uren lang op de motor blijven met warme handen ongeacht de temperatuur of de lengte van je rit.verwarmde-motorhandschoenen

Verwarmde handschoenen soorten en verschillen

In grote lijnen zijn er drie soorten verwarmde motorhandschoenen:

 1. Verwarmde handschoenen die op de motor worden aangesloten
  Voordeel: geen tijdslimiet en er hoeven geen accu’s te worden opgeladen voor gebruik
  Nadeel: er dienen eerst kabels te worden aangesloten voordat je ze kan gebruiken
 2. Verwarmde handschoenen die op een losse accu werken
  Voordeel: je kan zo weg rijden zonder kabels aan te sluiten
  Nadeel: je zit met tijdslimiet en je moet de accu’s opladen voor gebruik
 3. Hybride verwarmde handschoenen die op beide werken
  Voordeel: beide aansluitmogelijkheden kunnen worden gebruikt
  Nadeel: de prijs van deze handschoenen liggen hoger

De meest praktische handschoen is de hybride versie, aangezien je met deze handschoen de keuze hebt of je de motoraccu of een losse accu wilt gebruiken. Het voordeel van losse accu’s is dat je voor het rijden geen kabels hoeft aan te sluiten en dat je zo weg kan rijden. Het voordeel van de motoraccu daarentegen is dat de stroomtoevoer onbeperkt is. Wanneer je lang en vaak op de motor zit kan het handiger zijn om de handschoenen aan te sluiten op de motor zodat je nooit zonder lege accu’s kan komen te zitten.

Hoelang een losse accu mee gaat kan merk een beetje verschillen. Gemiddeld genomen kan er van de volgende duur uit worden gegaan:

– Stand van 100% ongeveer 1,5 uur

– Stand van 66% ongeveer 2,5 uur

– stand van 33% ongeveer 4 uur

Verwarmde handschoenen zal je waarschijnlijk niet vaak op de volle 100% gebruiken. De meeste zullen de tweede stand (66%) gebruiken, omdat dit voor de meeste mensen genoeg is om de handen warm te houden. Heb je het snel koud en zijn de omstandigheden echt erbarmelijk dan kan de 100% stand nog een redmiddel zijn.

Werking van verwarmde handschoenen

Om je handen gelijkmatig warm te houden loopt er roestvrijstaal verwarmingsdraad door de verwarmde handschoenen heen. Dit verwarmingsdraad is niet te voelen en wordt gebruikt bij vrijwel alle verwarmde motorhandschoenen. Het voordeel van deze constructie is dat de gehele hand wordt verwarmd, de verwarmingsdraad loopt namelijk over de hele hand heen. Omdat weersomstandigheden constant veranderen en kou een relatief begrip is, zijn er verschillende warmtestanden aangebracht.  Bijna alle verwarmde handschoenen zijn instelbaar zodat je zelf kan bepalen hoe warm de handschoenen moeten worden.

Verwarmde kleding

Naast verwarmde handschoenen is er ook verwarmde onderkleding. Wanneer je het snel koud hebt of je motoravonturen in de meest extreme omstandigheden plaatsvinden, is dit zeker het overwegen waard. Verwarmde onderkleding komt in de vorm van een broek, jas en sokken. Je kan de onderkleding individueel gebruiken of als geheel. Net als bij de handschoenen kan ook de onderkleding op een losse accu of op de motoraccu worden aangesloten. Aangezien er veel meer stroom wordt gevraagd bij onderkleding is het raadzaam om dit op de motoraccu aan te sluiten of een zwaardere losse accu te gebruiken.

29 september 2016 |

Alles wat je moet weten over motorhoezen

Als motoreigenaar is het één van je grootste nachtmerries: roest en corrosie op je motor. Een motorhoes beschermt je waardevolle tweewieler tegen deze ellendige verschijnselen en verlaagt de kans op diefstal en beschadigingen aanzienlijk. Helaas beschikt niet iedereen over een garage en ben je daarom soms genoodzaakt om je motor in de regen te laten staan. Motorhoezen bieden hiervoor de uitkomst en beschermen je motor tegen: hagel, regen, stof en wind. Zelfs als je over een garage beschikt kan een motorhoes van pas komen. Een binnen motorhoes beschermd je motor tegen stof, vuiligheid en beschadigingen.motorhoezen-outdoor

Motorhoezen voor binnen- en buitengebruik

Het grootste verschil tussen een binnenmotorhoes en een buitenmotorhoes is de waterdichtheid. Je raad het waarschijnlijk al: de buitenmotorhoes is waterdicht en de binnenmotorhoes niet. Het voordeel van een niet-waterdichte motorhoes is dat deze beter ademt, hierdoor kan vocht wat op de motor ligt de hoes beter verlaten. En ja, het nadeel: regen komt er gewoon doorheen waardoor je er voor buitengebruik weinig aan hebt.

Een motorhoes voor buiten is wel waterdicht en beschermt je motor tegen de weerselementen. Een kwaliteit motorhoes heeft ook een ademend vermogen waardoor vocht wat aan de binnenkant zit wel de motorhoes kan verlaten. Het ademende vermogen van een waterdichte motorhoes is wel lager dan een niet-waterdichte motorhoes.

Motor afdekhoes duur vs. goedkoop

Wanneer je motor het hele jaar door buiten staat in weer en wind kan het raadzaam zijn om te investeren in een motorhoes van een hogere kwaliteit. Een duurdere motorhoes gaat langer mee en is veel beter bestendig tegen de weerselementen. Naast het feit dat een kwaliteitsmotorhoes sterker is, zal deze ook veel beter ademen. Een instapmodel motorhoes is doorgaans niet ademend, waardoor vocht eerder op de motor blijft liggen. Een instapmodel motorhoes beschermt de motor wel tegen regen e.d. maar verlaagt de kans op roest minder dan een duurdere motorhoes omdat deze niet over een ademend vermogen beschikt.

Motorhoezen tegen diefstal en beschadigingen

De kans op diefstal kan je met een motorhoes verlagen. Een motor met een hoes eroverheen valt een stuk minder op dan een motor zonder motorhoes. Wanneer je motor minder opvalt is de kans groter dat dieven je motor links laten liggen dan wanneer je motor volledig in het zicht staat. De meeste motorhoezen hebben een oog aan de voorkant waar je kettingslot doorheen kan, zodat je motorhoes ook niet meegenomen kan worden.motorhoezen-diefstal

Welke maat motorhoes heb ik nodig?

Een motorhoes die over een motorscooter past, zal bijvoorbeeld niet over een GoldWing passen. Om deze reden zijn er verschillende maten hoezen en is er voor elke motor een passende motorhoes. De maat van een motorhoes wordt meestal weergegeven in de vorm van S tot XXL. Door middel van een maattabel kan je goed achterhalen welke maat motorhoes je nodig hebt, vaak staan hier de lengte, breedte en hoogte maten in aangegeven.

Globaal gezien kan er uit worden gegaan van de volgende maatvoering:

S: Kleine sportmotoren of kleine nakedbikes
M: Normale sportmotoren of kleine tourmotoren
L: Grote sportmotoren of normale tourmotoren
XL: Grote tourmotoren
XXL Extra grote tourmotoren

Top 5 motorhoezen van ons assortiment:

5:            Oxford Stormex
De meest geavanceerde motorhoes van Oxford.

4:            Booster Basic 2
Het instapmodel motorhoes van Booster.

3:            Booster Legacy
Scherpe prijs-kwaliteit verhouding motorhoes.

2:            Oxford Rainex
Sterke motorhoes met een zachte binnenvoering.

1:            Oxford Aquatex
De best betaalbare motorhoes om je motor droog te houden.

Deze lijst is samengesteld aan de hand van de bestverkochte motorhoezen in onze winkel en webshop.

28 juni 2016 |

Kevlar Legging, een hype onder motorrijders

Je hebt ze wellicht al eens voorbij zien komen op Social Media: Kevlar leggings. Een groeiende hype onder de motorrijders. De kevlar legging is speciaal gemaakt voor motorrijders die met hun eigen jeans of broek op de motor willen stappen en gesteld zijn op hun veiligheid. Het idee van de kevlar “onderbroek” is dat je deze onder je normale kleren kan dragen en dat je toch beschermd op de motor zit. Lees snel verder of deze kevlar leggings iets voor jou kunnen zijn.

Hoe zijn kelvar leggings ontstaan

Wat je tegenwoordig ziet is dat er steeds meer ‘modieuze’ motorkleding wordt ontworpen, waar je niet gelijk aan ziet dat het motorkleding is. Een goed voorbeeld hiervan zijn de populaire motorjeans met een slijtvaste vezel en motorhoodies. Bowtex kwam met het idee van de kevlar legging, een aanvulling voor de motorrijders die in stijl van A naar B willen rijden en zich niet willen omkleden. Sinds kort zijn deze kevlar leggings van Bowtex dan ook echt in Nederland te koop.Bowtex kevlar legging

Is een kevlar legging wel veilig

De stof van de Bowtex legging bestaat voor 55% uit kevlar en op de kritische delen bestaat de stof uit een 100% DuPont kevlarvezel. Deze samenstelling zien we ook veel terug in de motorjeans. De reden dat er veelal gebruik wordt gemaakt van deze samenstelling is dat; hoe meer kevlar er zit, hoe stugger en dus minder comfortabel de stof aanvoelt. Om deze reden zien we dat alleen op de zones waar je het hoogste risico hebt om op te vallen zijn voorzien van de maximale hoeveelheid kevlar. De kritische delen zijn: het zitvlak, de heupen en de knieën. Op deze plekken ontstaat de meeste frictie bij een eventuele schuiver en hier wil je dan ook de beste protectie hebben.kevlar legging motorkledingcenter bowtex 2

Kevlar is zeer slijtvast maar niet kracht absorberend. Om deze reden zitten er pockets op de knieën en op de heupen waar je D3o protectoren in kwijt kan. D3o is een materiaal wat soepel aanvoelt en bij impact hard wordt, om ervoor te zorgen dat de protectoren lekker zitten en toch voldoende bescherming bieden. kevlar legging bowtexDe Bowtex legging is voor 20% gemaakt van stretch voor meer flexibiliteit en voor een betere vochtregulatie. De mix van materialen moet ervoor zorgen dat de Kevlar legging dezelfde werking heeft als een thermobroek. Dit betekent dat de Bowtex legging het lichaam op de juiste temperatuur houdt bij warm of bij koud weer. De kevlar legging is voor dames en heren bedoelt en verkrijgbaar in de maten S t/m XXL. Voor degene die de legging onder bijvoorbeeld een korte broek of rokje wil dragen is er ook een gangbare zwarte variant verkrijgbaar. De zwarte legging is niet alleen zwart geverfd, maar is vervaardigd uit een zwarte kevlar vezel.

Voor wie de Bowtex legging ontworpen

De Bowtex legging is voor een breed publiek ontworpen. Je kan deze kevlar onderbroek namelijk op elk type motor dragen en onder elk type broek. Ik kan me zo voorstellen dat de legging voor een zakenman die in pantalon langs klanten moet van pas kan komen, maar ook voor iemand die na een dagje op de motor, door de stad wil lopen zonder een dikke motorbroek aan te hebben. Ook voor mensen met een moeilijke maat  die helaas nog geen goed passende motorjeans hebben kunnen vinden is de Kevlar legging een uitkomst. Draag de legging onder je eigen spijkerbroek en je kan vanaf nu veilig rondrijden in een casual outfit! Bowtex Kevlar legging